אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פשרה נוספת על תיאום העמלות: הלקוחות יקבלו שקלים בודדים צילום: סיון פרג'

בלעדי לכלכליסט

פשרה נוספת על תיאום העמלות: הלקוחות יקבלו שקלים בודדים

בהסדר פשרה שני בפרשת תיאום העמלות, שהוגש לאישור ביהמ"ש, נקבע כי לאומי והפועלים יחזירו 17.6 מיליון שקל כל אחד, ודיסקונט ישיב 11.8 מיליון שקל. המרוויחים הגדולים מהפרשה הם התובעים הייצוגיים ובאי כוחם, שיתחלקו ביותר מ־6 מיליון שקל

28.02.2016, 07:03 | תומר גנון

פרשת תיאום העמלות בין הבנקים מגיעה לישורת האחרונה. ביום חמישי האחרון הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב הסדר פשרה נוסף בפרשה, ולפיו הבנקים הפועלים, לאומי ודיסקונט ישיבו ללקוחותיהם 47 מיליון שקל. מדובר ב־2 מיליון שקל יותר מהסכומים שעליהם הוסכם בתחילת המו"מ, וסכום שנחשף ב"כלכליסט". מחר יוצג ההסדר בפני השופט יצחק ענבר.

קראו עוד בכלכליסט

אם תאושר הפשרה, הפועלים ולאומי יחזירו 17.6 מיליון שקל כל אחד, ואילו דיסקונט יחזיר 11.8 מיליון שקל. הסכום הכולל שיושב ללקוחות הבנקים יעמוד על 82 מיליון שקל, לאחר שכבר הושבו ללקוחות 35 מיליון שקל בהסדר הפשרה הקודם שגובש, שבו נכללו גם מזרחי טפחות והבינלאומי. בסכום שהוחזר אז התחלקו 4.2 מיליון לקוחות, שיקבלו 8.23 שקלים ללקוח.

בהסדר הפשרה הקודם נמחקו ארבע תביעות ייצוגיות, ועל השולחן נותרו שתי תביעות ייצוגיות נגד הפועלים, לאומי ודיסקונט. האחת היא של חברת שרנוע מכונות ממוחשבות, המיוצגת על ידי עורכי הדין איציק אבירם ונועם שכנר; והשנייה היא של פרופ' שמואל קניאל, המיוצג על ידי עורכי הדין גלעד ברנע ושי שריד. הסכום הסופי שיוחזר לכל לקוח עדיין לא ידוע, אלא שגם אם הוא יהיה כפול מהפשרה הקודמת — ההחזר לא יעלה על כ־16 שקל בלבד לכל לקוח.

 , צילומים: אוראל כהן צילומים: אוראל כהן  , צילומים: אוראל כהן

המרוויחים הגדולים מהסדר הפשרה יהיו התובעים הייצוגיים ובאי כוחם, שיתחלקו ביותר מ־6 מיליון שקל שהבנקים ישלמו להם, בנפרד מהסכומים שיושבו ללקוחות. התובע פרופ' שמואל קניאל יקבל 1.05 מיליון שקל; עורכי דינו ברנע ושריד יחלקו ב־1.15 מיליון שקל; התובעת השנייה בפרשה חברת שרנוע תקבל 650 אלף שקל; ועורכי דינה אבירם ושכנר יחלקו בסכום של 3.55 מיליון שקל.

מה שהתניע את הסכמי הפשרה בפרשה היה צו מוסכם בין הבנקים ובין רשות ההגבלים העסקיים, שאושר בבית הדין להגבלים בחודש יוני 2014. הצו נחתם בעקבות מגעים שהתנהלו בין הבנקים למי שהיה אז הממונה על הגבלים עסקיים דיויד גילה לביטול קביעת הרשות מ־2009, שלפיה הבנקים תיאמו ביניהם את גובה העמלות בשנים 2004–1990.

בצו הוסכם שהבנקים ישלמו לקופת המדינה 70 מיליון שקל, וכן נקבע שכל סכום שהבנקים ישיבו במסגרת פשרה בשש תביעות ייצוגיות שהוגשו נגדם בפרשה, הם יוכלו לקזז מהסכום שהם אמורים להעביר למדינה. בשורה התחתונה, הסכום כאמור שמחזירים הבנקים צפוי להיות גבוה ב־12 מיליון שקל, כך שהמדינה לא תקבל כסף.

ומי יהיה זכאי להחזר כספי מקרב לקוחות הבנקים? מדובר בסך הכל בשתי קבוצות. הראשונה והמשמעותית היא "לקוחות ההווה" של הבנקים, שיש בה מיליוני לקוחות שפתחו חשבון בבנקים בשנים 1990–2008 ועדיין מחזיקים בו; והקבוצה השנייה והקטנה יותר היא של "לקוחות עבר", שהחזיקו חשבון באותן שנים וסגרו אותו.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
יחסי הון שלטון ומשפט !
רוב מוחלט של המשיבים שואל בצדק : איפוא הצדק ולמה האחראים לא נענשים לאור חומרת העבירות ? התשובה פשוטה , בישראל קיימים לא רק יחסי הון שלטון , כנראה גם בית המשפט הצטרף למחלה הפלילית הזאת עובדה , לא רק תאום עמלות , גם הונאות מס בארצות חוץ על ידי הבנקים ומנהליו , פרשת הבנק הטורקי וכנראה עוד דברים שעדיין לא נחשפו . ואין דין ואין דיין על פי החוק המחמיר . עורכי הדין מרוויחים הון עתק והציבור ממשיך לשלם !
משה , גליל תחתון  |  29.02.16
לכל התגובות