אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא צריך אינטואיציה צילום: עמית שעל

לא צריך אינטואיציה

ד"ר אסנת עמנואל פיתחה בעזרת Momsense תשובה לאמהות מניקות שרוצות לדעת כמה התינוק באמת אוכל

28.02.2016, 08:49 | רעות ברנע

יש הסבורים שהנקה היא עניין אינטואיטיבי שבא בטבעיות לכל אם אחרי לידה עוד משחר ההיסטוריה. מדובר באנשים שסביר להניח שלא ניסו להניק מעולם. כיום קשה מאוד למצוא אמא שלא חוותה שום קושי בנושא ההנקה, ואחד הקשיים המרכזיים שאמהות טריות נתקלות בו נובע מהעובדה שהן לא יודעות אם יש להן די חלב וכמה באמת התינוק יונק. שלא כמו האכלה של פורמולות מבקבוק - כשמניקים אין דרך לבקר את הכמויות חוץ ממעקב אחר עלייתו התקינה של התינוק במשקל.

אי־הוודאות הזאת היא מה שעמד לנגד עיניה של ד"ר אסנת עמנואל וצוות המפתחים של חברת Momsense, שמשיקים מוצר חדש השבוע שמטרתו לתת אינדיקציה בנוגע לכמות שהתינוק באמת יונק. " היום יש דחיפה עולמית גדולה מאוד להנקה", אומרת עמנואל. "בארה"ב למשל עלה שיעור האמהות המניקות ל־77%. בישראל זה נושק ל־90%, ובסקנדינביה אפילו לכיוון ה־100%. אמנם יש המלצה להניק לפחות עד גיל שישה חודשים, אבל בפועל אנחנו רואים שכ־50% מהאמהות המניקות מפסיקות אחרי שישה שבועות. המחקרים גם מגלים כי רבות מהאמהות מפסיקות כי הן לא יודעות כמה התינוק באמת יונק".

מכשיר מדידה של חלב אם מכשיר מדידה של חלב אם מכשיר מדידה של חלב אם

לעמנואל (49), מנכ"לית החברה, רקורד עשיר בפיתוח מוצרים לתינוקות ולילדים. היא היתה חלק מצוות המייסדים ומנהלת הפיתוח של מקלדת הקומפי הפופולרית, פיתחה מוצרים לחברת Tiny Love וניהלה את הערוץ האינטראקטיבי של הופ!. במקור היא בוגרת לימודי רפואה, אך מעולם לא עסקה בכך בפועל. בהמשך השלימה תואר שני במינהל עסקים בצרפת. על המוצר החדש, שיהיה אפשר למצוא ברשת חנויות שילב (349 שקל) מ־1 במרץ, היא עמלה כשלוש שנים וחצי.

איך זה עובד בדיוק?

"המוצר הוא בעצם אוזניות שמתחברות לטלפון חכם. לחוט האוזנייה מחובר חיישן שמצמידים מאחורי תנוך האוזן של התינוק בזמן ההנקה, ואפליקציה ייעודית בטלפון מודדת את הכל. אפשר להזין אליה את שם האם, התינוק, תאריך הלידה, המשקל וגם תמונות. האפליקציה מבוססת על אלגוריתם שעובד על עיבוד אותות. היא מחשבת את כל הפרמטרים ואת כמות הבליעות, ובתום כל הנקה שולחת דו"ח עם כמות החלב שינק התינוק בסמ"ק. בהמשך אפשר לראות את כל ההנקות באותו היום וכמה התינוק אכל בכל פעם, ולנהל יומן דיגיטלי שיעקוב אחרי ההנקות".

האפליקציה גם מציינת האם התינוק אכל מספיק? האם "הגעת ליעד"?

"לא, ואנחנו בכוונה מנסים מאוד להתרחק מזה. אנחנו לא מראים גרפים ולא נותנים ציונים, לא מכריחים את התינוק לינוק כמות מסוימת - יש סביבה שעושה את זה מספיק. אנחנו בעצם מציצים פנימה אל תהליך ההנקה, הצצה שתרגיע את האם ותיתן לה אינדיקציה טובה לכמות האוכל שהתינוק אוכל".

יש שיגידו שהאינדיקציה הזאת אמורה להיות טבעית.

"נכון. אבל אנחנו מכירים אינספור סיפורים של אמהות שבסוף מתכנסים לשורה תחתונה אחת - אין לנו היום מספיק אינטואיציה לגבי ההנקה. זה הרבה יותר מסובך מפשוט לשים את התינוק על הציצי. כאמהות אנחנו רוצות לתת את הכי טוב לתינוק שלנו, ואם יש לנו ספק אנחנו מאבדות את הביטחון. הרבה פעמים המוצר עוזר לנו לזהות מצבים שבהם היניקה אינה אפקטיבית, ואז האם יודעת שצריך לעשות משהו בנידון, כמו לפנות ליועצת הנקה".

תגיות