אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקוות גדולות: Gett רוצה לגייס לפי שווי של 2 מיליארד דולר צילום: נמרוד מאי

תקוות גדולות: Gett רוצה לגייס לפי שווי של 2 מיליארד דולר

האפליקציה הישראלית להזמנת מוניות רוצה לגייס עד 400 מיליון דולר כדי להתמודד עם המתחרות בעולם, אבל אפילו אחת המשקיעות מעריכה כי שווייה לא עולה על 575 מיליון דולר

28.02.2016, 11:38 | אסף גלעד

אפליקציית ההסעות הישראלית Gett (לשעבר GetTaxi) רוצה לגייס 300–400 מיליון דולר לפי שווי של עד 2 מיליארד דולר, כך דיווח במהלך סוף השבוע אתר הפיננסים בלומברג.

קראו עוד בכלכליסט

לשם כך שכר מנכ"ל החברה שחר וייסר את בנק ההשקעות וולס פארגו, שנדרש כעת לגייס משקיעים ובמקביל להעלות את שווי החברה. השווי שבו נוקבים בגט נראה לא ריאלי לאור מצבה של החברה והאתגרים שעומדים בפניה. גט סירבה להגיב לפניית "כלכליסט" בנושא.

החברה זקוקה לגיוס של מאות מיליוני דולרים, משום שכדי לתפוס נתח שוק במהירות ולהדוף את המתחרים בטריטוריות חדשות שאליהן נכנסות אפליקציות ההסעות והמוניות, יש צורך במאות מיליוני דולרים בשנה שבאמצעותם מגייסים נהגים ומשווקים את האפליקציה ביעד החדש.

 , צילום: נמרוד מאי צילום: נמרוד מאי  , צילום: נמרוד מאי

בכל הקשור לגיוסי הון ושווי חברה, המתחרות של גט מותירות אותה מאחור: Uber כבר גייסה יותר מ-8.8 מיליארד דולר, כשהגיוס האחרון שיקף לה שווי של 62.5 מיליארד דולר; Lyft גייסה לאחרונה מיליארד דולר לפי שווי של 5.5 מיליארד דולר; ודידי קואידי, אפליקציית המוניות המובילה בסין, קיבלה התחייבות לגיוס של לפחות מיליארד דולר לפי שווי של יותר מ־20 מיליארד דולר - מידע שפורסם יומיים לפני הידיעה על הגיוס שמתכננת גט.

האם גט יכולה להגיע לשווי של 2 מיליארד דולר?

בחודש נובמבר האחרון העריכה אחת המשקיעות בגט - קרן ווסטוק - כי שווייה של חברת המוניות הישראלית עומד על 575 מיליון דולר, וכי הוא מגלם עלייה של כ־35% מאז שהשקיעה בה ב־2014. חברת הדירוג Zirra העריכה לפי 70 פרמטרים שונים, כגון ביצועי החברה ומיצובה בשוק, כי השווי הריאלי של גט עומד על 300–350 מיליון דולר.

לזכותה של גט ניתן לזקוף כמה יתרונות. לפי וייסר, הכנסותיה של החברה הכפילו את עצמן פי חמישה מ-100 מיליון דולר ב-2014 ל-500 מיליון דולר ב-2015. גידול זה בהכנסות תואם את התחזיות של וייסר מיוני 2014, ולפיהן קצב הגידול השנתי של פעילות החברה עומד על מאות אחוזים. כמו כן, בניגוד ל־Uber ודומותיה, גט עובדת עם מוניות בלבד ולכן פעילות החברה לא נתונה לשינויים ברגולציה המקומית במדינות היעד. עוד בשונה מ־Uber, תעריפי הנסיעה אינם משתנים בהתאם לביקוש לנסיעות בשעה מסוימת או למזג האוויר, אלא נותרים קבועים בהתאם לרגולציה המקומית. נתונים כאלה של צמיחה קבועה ורגולציה ודאית יכולים לתמוך אפילו במהלך של הנפקה, אם גט תחפוץ במהלך שכזה.

התרחבות אטית ודריסת רגל צנועה במרבית המדינות

הערכת שווי של 575 מיליון דולר לפי אחת המשקיעות הגדולות בחברה מעמידה בסימן שאלה את ההכנסות שלהן טוען מנכ"ל החברה. הנתונים בשטח מחזקים את סימן השאלה: גט התקשתה להתרחב למדינות נוספות בעולם, וכיום היא דומיננטית רק בישראל ובמידה מסוימת גם ברוסיה. כמו כן, החברה השלימה רק לאחרונה את פריסתה במרבית הערים בישראל.

באנגליה היא פועלת באופן צנוע, ומאז ההשקה בניו יורק ב-2014 היא לא חדרה לערים נוספות בארה"ב. סביר שהשירות בניו יורק לא רווחי - גט מפעילה שם שירות מוזל של נסיעות במחיר של 10 דולר בכל אזור מנהטן עד רחוב 110 - וככל הנראה היא עושה זאת רק כדי לתפוס נתח שוק מסוים. לשם השוואה, נסיעה דומה ב-Uber מוול סטריט לסנטרל פארק תעלה 60-40 דולר. כדי לנסות ולהגדיל את הכנסותיה החברה השיקה בישראל, לונדון ורוסיה שירותי משלוחים, אך גם מתחרותיה השיקו שירותים דומים.

כעת נותר לראות אם גט תצליח לממש את שאיפותיה ולגייס לפי סכום כה גבוה. 

תגיות