אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סיכום 2015 בבנק הפועלים: הרווח השנתי טיפס ב-14% ל-3.08 מיליארד שקל

התשואה להון עמדה בשנה החולפת על 9.6%, לעומת 9.1% ב-2014. הרווח ברבעון הרביעי עלה ב-20% ל-586 מיליון שקל. הרווח השנתי של הבנק מייצג רווח נקי חודשי של 256 מיליון שקל

29.02.2016, 07:55 | רעות שפיגלמן

בנק הפועלים פרסם הבוקר (ב') את דוחותיו השנתיים. הבנק, בניהולו של ציון קינן, הרוויח בשנה שחלפה כ-3.08 מיליארד שקל, עלייה של 13.6% ביחס לשנת 2014. התשואה להון עמדה על 9.6% זאת לעומת תשואה של9.1% בשנה המקבילה. הרווח השנתי של הבנק מייצג רווח נקי חודשי של 256 מיליון שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

הכנסות הריבית של הבנק הסתכמו ב-7.8 מיליארד שקל ומשקפות עליה של 1.5% ביחס לשנה המקבילה.

עלות שכרו של המנכ"ל ציון קינן עמדה על 7.9 מיליון שקל ב-2015, ירידה של 7.2% ביחס לשנה המקבילה. השכר הורכב משכר בסיס של 2 מיליון שקל, מענק בגובה 3.9 מיליון שקל , מענק הוני של 1.4 מיליון שקל והטבות נוספות והפרשות.

יאיר סרוסי, יו"ר הדירקטוריון השתכר בשנת 2015 בעלות שכר כוללת של 7.6 מיליון שקל. שכרו הורכב משכר בסיס של 1.9 מיליון שקל, מענק של 3.8 מיליון שקל, מענק הוני של 0.7 מיליון שקל והוצאות נוספות. 

הרבעון הרביעי של 2015 הסתכם ברווח נקי של 586 מיליון שקל, עלייה של 20% ביחס לרבעון המקביל. התשואה על ההון עמדה על 7.3%, עלייה לעומת הרבעון המקביל שהציג תשואה של 6.4%.

תיק האשראי של הבנק צמח בכ-5.5%, והסתכם ביתרה של 278 מיליארד שקל – עלייה של 5.5%. המגזרים שבלטו בשנה שחלפה בשיעור הצמיחה שלהם הם מגזר העסקים הקטנים שצמח בכ-10.7% והמגזר המסחרי עם צמיחה של 11%.

מבין חמשת הבנקים הגדולים שפרסמו את התוצאות הכספיות שלהם, בנק הפועלים מציג את תיק האשראי הגדול ביותר - 278 מיליארד שקל. פועלים ממוקם שלישי ביחס לתשואה על ההון.

הבנק חילק דיבידנד של 117 מיליון שקל בגין תוצאות הרבעון הרביעי של השנה שחלפה ובסה"כ בשנה שחלפה חילק הבנק דיבידנדים בסכום של 616 מיליון שקל.

יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי במסיבת העיתונאים, היום, צילום: אוראל כהן יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי במסיבת העיתונאים, היום | צילום: אוראל כהן יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי במסיבת העיתונאים, היום, צילום: אוראל כהן

הבנק לא הגדיל את ההפרשה ביחס לחקירות הרשויות בארה"ב בחשד כי סייע ללקוחות הבנק להעלים תשלומי מס. הבנק דיווח בדוחות 2014 על הפרשות מצטברות בהיקף של כ-50 מיליון דולר בגין חשיפה לחקירת הרשויות האמריקאיות בחשד כי הבנק סייע ללקוחותיו להעלים מסים. הפרשות אלו נעשו בתיאום עם המפקח על הבנקים אז דודו זקן. בשלושת הדוחות הרבעוניים הראשונים של 2015, בנק הפועלים לא סיפק דיווחים מהותיים לגבי התקדמות הפרשה. הבנק גם דיווח באיחור ביחס למועד הדיווחים בחו"ל לגבי חקירה המתנהלת על ידי משרד המשפטים האמריקאי והרשות לשירותים פיננסיים של מדינת ניו-יורק. הם חוקרים לא מעט בנקים בחשד כי שימשו צינור להעברת כספי שוחד ששולמו לבכירים בארגון הכדורגל העולמי פיפ"א.

בתוך כך אתמול (יום א') אישרה שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה יהודית שבח, את הסכם הפשרה בתביעה הנגזרת נגד 14 דירקטורים בבנק בפרשת הבנק הטורקי פוזיטיף. על פי ההסכם שנחשף ב"כלכליסט", חברות הביטוח המבטחות את הדירקטורים ישלמו 9 מיליון שקל לקופת הבנק כדי למחוק את התביעה. על פי המתווה יו"ר הבנק לשעבר דני דנקנר לא יוכל לקבל פטור מהתביעה בעקבות התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה. התנגדות היועץ המשפטי היא בשל העובדה שדנקנר הורשע בהליך פלילי של מרמה והפרת אמונים.

ראשית הפרשה בסוף 2006. בנק הפועלים רכש אז במשותף עם קרן ההשקעות הפרטית RP את בנק פוזיטיף תמורת 100 מיליון דולר. מאוחר יותר הגדיל את אחזקתו תמורת 76 מיליון דולר נוספים. הרגולטור הטורקי לא אישר ל־RP ליטול חלק ברכישת פוזיטיף. לפי ההסכם ביניהם, בנק הפועלים היה צריך לפצות אותה על כך.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל-6, אל תהיה תמים
שיספר לי אדוני, מדוע הבנקים לוקחים בין 6% ל- 11.6%, על אשראי והלוואות, ועל חסכונות נותנים מתחת ל- 2%. גם אם לוקחים עמלו נמוכות יחסית לאחרים, זה עדיין נחשב לעמלות גבוהות. אין מה לעשות בנקים יתמוטטו, בגלל תאוות הבצע, כפי שקורה ברשתות המזון, בגלל שהם דופקו מחירים. עניין של זמן וזה יקרה. אפשר לחיות טוב מאוד ללא הבנקים, לא צריך אותם, ההפך בנקים הם הגורם העיקרי, למפולת כלכלית למיתון ולמשברים כלכליים.
יהודה  |  29.02.16
6.
ל-2 : נדמה לי שדווקא בבנק הזה העמלות הכי נמוכות לפי הדו"ח השנתי של בנק ישראל...
בנקים הם מתווכי כסף. יש עמלות ומרווחים. מהשגשוג שלהם נהנה המשק הישראלי (משלמים מיסים), אנחנו נהנים גם דרך קופות הגמל והפנסיה שמושקעות במניות, העובדים יקבלו כנראה בונוס (מגיע!) והלקוחות מרוצים גם. הכל דבש.
29.02.16
5.
איך סיפרו לנו פעם...הכי חשוב יציבות הבנקים!
זאת כבר לא יציבות, במשך שנים כבר כל רבעון מדווחים על רווחים עצומים...המשק במיתון אבל הבנקים ברווח, הבורסה נופלת הבנקים ברווח....הכסף הזה מגיע בין השאר מפימפום מחירי הדירות מה שמאלץ לקחת משכנתא יותר גדולה למשך יותר שנים ובסופו של דבר הכנסה עתידית קבוע לבנקים מכל אחד ואחד מהלווים יופי של עסק. מה שמעניין אותם שנהיה עבדים למערכת/לשיטה/להלוואות ונצטרך לעבוד עוד יותר קשה בכדי להחזיר ולשם את הריבית גם אחרי הפנסיה אותה הם דואגים לדחות לנו. הכי חשוב להם שנהיה עסוקים בלעבוד בכדי להחזיר את ההלוואות על הרכב החדש ועל הדירה החדשה והנוצצת.
חיימון  |  29.02.16
לכל התגובות