אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניצחון האדם? בפס הייצור של מרצדס מחליפים את הרובוטים באנשים צילום: nairaland

ניצחון האדם? בפס הייצור של מרצדס מחליפים את הרובוטים באנשים

הם אולי טובים יותר בנהיגה או בשחמט אבל יצרנית רכבי היוקרה החליטה שלרובוטים אין מספיק גמישות מחשבתית כדי להיות פועלי ייצור

28.02.2016, 15:52 | שירות כלכליסט

רובוטים אולי טובים יותר בנהיגה מבני אדם, ויודעים לפתור קובייה הונגרית מהר יותר, אבל מתברר שעוד יש מקום אחד בו בני האדם מתעלים על הרובוטים: מפעל ייצור של מרצדס בנץ.

מסתבר שהמספר המסחרר של אפשרויות ייחודיות לעיצוב המכוניות החל ממחזיקי כוסות השומרות על הטמפרטורה, צמיגים שונים, עיטורים ומדבקות ואפילו ארבעה סוגים של שסתומים לצמיגים, מחייב התאמה וגמישות – שתי תכונות שיש לבני אדם והרובוטים לוקים בהן בחסר. לפיכך, במרצדס בנץ החליטו להחליף אותם במפעל בעיר זינדלפינגן בגרמניה בעובדים בשר ודם.

"הרובוטים לא באמת יכולים להתמודד עם דרגת האינדיבידואליזם והמשתנים המרובים שיש לנו כיום", מסר ראש חטיבת הייצור של החברה, מרקוס שאפר. "אנחנו חוסכים כסף ומגנים על העתיד שלנו על ידי העסקת יותר אנשים".

ניצחון קטן לאדם בפס הייצור של מרצדס ניצחון קטן לאדם בפס הייצור של מרצדס ניצחון קטן לאדם בפס הייצור של מרצדס

מאחורי המעבר הלא אופייני הזה עומדות מספר סיבות, בראשן כניסתו של שוק הרכב לשלב חדש שבו רכישת מכונית יוקרה אינה מספיקה. הקונים מעוניינים לבצע התאמות אישיות במכוניות. מעבר לכך שהמאפיינים האישיים עוזרים לייחד את המכונית ולשמח את הלקוח, הם מתגלים כאלמנט רווחי עבור יצרניות הרכב.

התכנית של מרצדס כמובן לא מייצגת מגמה כוללת של החלפת רובוטים בבני אדם, והמכונות עדיין עושות את מרבית התפקידים הכוללים חזרות כמו ריתוך, צביעה והתקנת המנועים. תעשיית הרכב היא המשתמשת הגדולה ביותר ברובוטים תעשייתיים, כך לפי נתוני הפדרציה הבינלאומית לרובוטיקה (IFR). ב-2014 נמסרו לתעשייה קרוב ל-100 אלף יחידות של רובוטים. המספר הכולל של רובוטים תעשייתיים שפועלים ברחבי העולם עמד ב-2014 על 1.5 מיליון, ובפדרציה מעריכים כי 1.3 מיליון יצטרפו בשנתיים הבאות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מספר 6. יש יותר אנשים עובדים, אבל באחוז לאוכלוסיה ( בעולם המפותח) יש ירידה
אני מנהל ייצור במפעל מזון. מהצד הכלכלי, מכונות ברוב המקרים המוחלט זולות ויעילות מבני אדם. בסופו של דבר הייצור עובר לפסים יותר תעשייתיים. אני יכול להבטיח לכם שרוב העבודות שאנחנו מייצרים מכונות יבצעו טוב יותר. אני יכול להבטיח דבר נוסף, במקומות לא יעילים שנותרו בארץ, משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות וכדו' ניתן להחליף (עניין של החלטה) לפחות רבע מהעובדים אם לא חצי במחשבים. זה מצער אבל זה מה יש. אני שעובד בשוק הפרטי מקנא בתנאים ובביטחון התעסוקתי שיש להם (בטח ובטח בדור א') במילואים אני מבצע עבודה פקידותית. אני יכול להצהיר שאין צורך בכל האנשים שנמצאים איתי במילואים וניתן להחליף אותנו בתוכנה מתאימה ובאיש יחיד שיפקח על המערכת. אבל שוב, צהל כמו במה שכתבתי לעיל לא נמצא בתחרות ולכן המצב ישאר כמו שהוא. ושוב, הלוואי עלי את הביטחון שיש בצה"ל. עיני לא צרה, אבל את חוסר היעילות במערכות אילו נדרש השוק הפרטי לממן (עיקר המיסים מגיעים מהשוק הפרטי). בברכת מה אני משאיר לילדים שלי...
נועם  |  02.03.16
6.
צריך להבין שבסופו של דבר מכונה זה מכונה והיא באה להקל על האדם
לא יכול להיות מצב שבו רובוטים יקחו את מקומות העבודה של האדם כי תמיד יהיה התקדמות וחידושים וצריך אנשים בשביל שינויים, כי בשביל זה צריך תודעה, שכיום לא קיימת, ואני בספק אם אי פעם זה יהיה אפשרי. אולי יצליחו להגיע למצב שבו הם יכולים להבין קצת ולעשות פעולות כמו סירי, אבל הם לא באמת ידעו מה הם עושים. צריך להבין שהשיקול להכניס מכונות הוא תמיד כלכלי, הרי אם היה זול יותר להעסיק מישהו אז הם היו עושים את זה. ולסיכום בו נגיד שמאז שהאדם המציא את המכונות יש יותר עובדים בעולם ממה שהיה עד היום כי היא אפשרה לנו להתקדם טכנולוגית ולעשות דברים שאנשים לא מסוגלים לבד כמו דיוק, כוח ועוד הרבה דברים, אבל בסופו של דבר המכונות עובדות בשבילנו.
אדיר  |  29.02.16
5.
ל 2: ביום שבו רובוטים ידעו לתכנת, זה יהיה קץ האנושות
חפש בגוגל את המונח "סינגולריות", שמתאר מה קורה ברגע שבו רובוט ידע לתכנת ולבנות בעצמו רובוטים אחרים... רמז : אם קופים עשו אבולוציה ונהפכו לבני אדם תוך מיליוני שנים, אז מחשב שיידע לתכנת יעשה לעצמו אבולוציה פעם בעשירית שניה.......
אני  |  29.02.16
לכל התגובות