אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תושבי רחוב שלם ברמת גן הצליחו לקדם תוכנית פינוי־בינוי ללא יזם צילום: רפי דלויה

תושבי רחוב שלם ברמת גן הצליחו לקדם תוכנית פינוי־בינוי ללא יזם

התוכנית כוללת פינוי של 144 דירות ושטחי מסחר לצורך בנייה של 500 דירות בשלושה מגדלים בני 30-28 קומות. הוועדה המחוזית בדרך לאשר אותה

29.02.2016, 09:21 | דותן לוי

תושבי רחוב שלם ברמת גן, הסמוך לדרך הטייסים, הצליחו לקדם ללא יזם תוכנית פינוי־בינוי, כלומר להביאה לאישור הוועדה המחוזית. התוכנית כוללת פינוי של 144 דירות ושטחי מסחר לצורך בנייה של 500 דירות בשלושה מגדלים בני 30-28 קומות. הוועדה המחוזית החליטה לאחרונה להפקיד את התוכנית להתנגדויות בכפוף לכמה תנאים, ולפני שבועיים פרסמו הדיירים בקשה לחברות יזמיות להגיש הצעות.

בדרך כלל במיזמי פינוי־בינוי החברה היזמית נכנסת לפרויקט בשלבים המוקדמים, לאחר החתמה של הדיירים. אלא שהפעם הדיירים ברחוב שלם פנו לחברת אתוס, שבבעלות יורם אסידון, כדי שזו תקדם בעבורם את התב"ע, ורק לאחר שהתוכנית הגיעה לשלבי אישור מתקדמים, פנו ליזמים כדי שאלה יציעו הצעות לתכנון ולביצוע.

פינוי בינוי (ארכיון), צילום: אוראל כהן פינוי בינוי (ארכיון) | צילום: אוראל כהן פינוי בינוי (ארכיון), צילום: אוראל כהן

עורכי הדין ישי איציקוביץ' ואייל מאמו ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' נשכרו על ידי אסידון לקדם את הפרויקט. "כשדיירים הולכים עם חברה יזמית, היא קושרת אותך בתנאים מתלים היות שהיא לא יודעת מה יהיה, וכך הדייר הוא שבוי שלה. בחברה לא יודעים אם יצליחו לקדם את התב"ע, עוד אין לה תוכנית והיא לא יודעת מה הסיכויים להצליח. כעת התב"ע כבר קודמה ולכן היזם כבר יודע מה עומד על הפרק, והדיירים יכולים להתמקח ולקבל ודאות לגבי המשך קידום הפרויקט", אומר עו"ד איציקוביץ'. לדבריו, עד כה חתמו על הפרויקט כ־80% מדיירי המתחם, והפרויקט קודם במשך ארבע שנים בטרם נעשתה פנייה ליזמים.

התוכנית הוכנה על ידי אדריכל אבנר ישר ומשרד ישר אדריכלים.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
הכותרת מטעה - לא רק שזה לא בלי יזם, היו פה שני "יזמים"
הרעיון בפינוי בינוי הוא שהדיירים לא צריכים להוציא כסף מהכיס, אלא לוקחים חברות ואנשי מקצוע שעובדים עבורם מתוך ציפייה לרווחי הפרויקט העתידי. בד"כ מתחילים עם חברה יזמית אחת, שמקבלת מהדיירים רשות לבצע גם את התכנון וגם את הבנייה בפועל (כמובן, באמצעות קבלני משנה כמו אדריכלים, יועצים, חברה קבלנית לבניין ועוד), שמה את הכסף ובהמשך מחזירה את ההשקעה וגורפת רווחים. במקרה הזה הדיירים פשוט חילקו את התהליך ל-2: בשלב הראשון לקחו חברה חיצונית שתקדם עבורם את השלב התכנוני - תמורת תשלום עתידי כמובן (חברת א.ת.ו.ס), ובשלב הבא ייקחו חברה חיצונית שתקדם עבורם את הבנייה בפועל. למה זה נקרא "לא לקחו יזם"? לא ברור לי. בסוף יש שתי חברות מסחריות שעבדו "בחינם" בציפייה לקבל רווחים בהמשך כשהדירות יתחילו להימכר. צריך לקוות שהדיירים עשו את החשבון והגיעו למסקנה שהם מרוויחים מהפיצול הזה. יכול להיות שכך הייתה להם שליטה טובה יותר על תהליך התכנון (דבר שאפשר לקבל גם עם חברה יזמית אחת, אם החוזה איתה מספיק טוב). מבחינת עלויות, לא בטוח שפיצול חוסך לדיירים בעלויות.
איתמר , ירושלים  |  29.02.16
לכל התגובות