אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רספברי פיי 3 הושק והוא מהיר יותר ושימושי יותר

רספברי פיי 3 הושק והוא מהיר יותר ושימושי יותר

מחשב המייקרים הזול בעולם זכה לשדרוג מפתיע שכולל מעבד 4 ליבות ואפשרות תמיכה בחיבוריות ויי-פיי, בלוטות' ו-USB. הוא כבר זמין לרכישה ברשת במחיר של 35 דולר

29.02.2016, 11:28 | הראל עילם

רספברי, המחשב הזעיר והסופר-זול שמכר מיליונים וחולל מהפכה של ממש בתעשייה, קיבל הבוקר (ב') במפתיע שדרוג משמעותי. רספברי פיי 3 אינו רק מהיר יותר מקודמו, הוא גם כולל חיבוריות מובנת, ללא צורך במודולים חיצוניים. המחשב זמין לרכישה כבר היום ומחירו הראשוני כ-35 דולר. המחשב הזעיר כבר מוצע למכירה בכמה אתרים שחלקם אף עושים משלוחים לישראל, אך הדבר עשוי לייקרו משמעותית: באתר Element14, למשל הוא יעלה לכם כ-43 דולר (לא כולל משלוח).

קראו עוד בכלכליסט

לפני 4 שנים השיק ארגון הצדקה רספברי את הרספברי פיי הראשון - מחשב אישי שכולל את כל הרכיבים והיכולות הנדרשים ממחשב לכל דבר, אבל בגודל של כרטיס אשראי ובתגית מחיר של כמה עשרות דולרים. לפני כשנה הארגון השיק את רספברי פיי 2B, שכבר היה מתקדם מספיק על מנת להריץ מערכת הפעלה מלאה ומודרנית. ההצלחה האדירה של רספברי הולידה לארגון עשרות מתחרים, ששאפו לפתח את המחשב האישי הזול בעולם, עד שרספברי השיקה את Zero בנובמבר האחרון – מחשב בעלות של 5 דולר בלבד, שכל המלאי הראשוני שלו נמכר בתוך פחות מיממה. אחד השימושים הנפוצים במחשב הוא להפעלת תוכנת סטרימינג המדיה הפופולרית קודי, שהנטייה לצרוך דרכה תכנים פיראטיים מעוררת דיונים משפטיים בישראל ובעולם.

רספברי פיי 3. השקה מפתיעה רספברי פיי 3. השקה מפתיעה רספברי פיי 3. השקה מפתיעה

המחשב החדש כולל, שוב מעבד מבית ברודקום, אבל הפעם מדור במעבד 64-ביט בעל ארבע ליבות במהירות 1.2 גיגה-הרץ המבוסס על ליבות Cortex A53. התוצאה הסופית מהירה ב-50% יותר מהדור הקודם ופי 10 מהרספברי המקורי. כך לפחות פי אבן אפטון, ראש ארגון רספברי. שאר המפרט גם כולל 1 גיגה-בייט זכרון (בדומה לדור הנוכחי) ומאיץ גרפי במהירות של 400 מגה-הרץ.

אולם השדרוג החשוב ביותר הוא ללא ספק התקני החיבוריות המשולבים בתוך המחשב עצמו – עד כה, אם רציתם שמחשב הרספברי שלכם יתקשר עם העולם סביבו, הייתם צריכים להשתמש במודם, אנטנה או מודול תקשורת חיצוני, מה שהיה מייקר, מסרבל ומגדיל את המערכת. כעת מחשב הרספברי תומך בחיבוריות wi-fi (פרוטוקול n) ובלוטות' 4.0, בנוסף לבלוטות' low-power. כרגיל, המחשב גם תומך בחיבורי USB, יציאת HDMI, חריץ הרחבה לכרטיס מיקרו-SD וחיבור אוזניות.

"אנשים ביקשו במשך שנים שנשלב ויי-פיי" אמר אפטון. "זה היה מעבר ליכולות של הדורות הקודמים. אבל אני מאוד מקווה שעכשיו הגענו לנקודה ששאפנו אליה במשך תקופה ארוכה – שאנשים יגידו, כן, זה מחשב אישי לכל דבר".

אפטון הוסיף כי המחשב החדש תומך לחלוטין בכל האפליקציות, הפלטפורמות והמודולים שיצאו למחשבים הקודמים, אבל הזהיר כי הוא דורש מקור כוח מעט חזק יותר, במיוחד אם תרצו לחבר אליו מכשירים חיצוניים דרך USB. הארגון ממליץ על מקור כוח של 2.5 אמפר במקום 1.5, מה שיכול להגביל אתכם אם בעבר השתמשתם בסוללות ה-1.5 אמפר הקטנות והנפוצות.

תגיות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
ל-43
ממתי ילדה שמתחילה את דרכה בתחום התכנות צריכה את מיטב כלי ה-Refactoring וה-Debugging בשוק? הם יכולים לחכות להמשך הדרך. מה שהיא צריכה זו סביבה נוחה, כמות סבירה של סיפוקים מיידיים ואפשרות לעשות דברים מעניינים. ואת כל זה הרספברי יכול להציע (יש פרויקט שנקרא Kano שמציע הפצת לינוקס וכלי פיתוח לרספברי שמתאימים לילדים). כמו כן, מי ששם כרטיס פיתוח שמיועד לחובבים בסביבת production הוא אידיוט.
דרור  |  17.04.16
46.
כמה שטויות אנשים כותבים כאן, מדהים
לגבי הרספברי פי 2: 39$ בעלי אקספרס למחשב עם קייס (לבד הקייס עולה 2 דולר). מטען/שנאי/ספק עוד 5 דולר. כרטיס זכרון עוד 7 דולר. הכל ביחד יוצא 51 דולר. 58 דולא עם כרטיס רשת אלחוטי. ואז, פשוט מורידים OSMC, מתקינים על הכרטיס זכרון בכמה שניות, דרך הווינדוס, ואחרי דקה או 2 נגמר הסיפור, יש לך מחשב ייעודי שמריץ קודי מצוין, אין לך מה להתעסק יותר, לא נהרס ולא צריך להתקין מחדש ולא צריך לתקן והכל עובד פיקס. אני כבר שנתיים משתמש ברספברי פי 1 ו 2 (יש לי 2 טלוויזיות בבית) בלי שום בעיות, מכשיר מדהים, תומך CEC, תומך 5.1. היה לי את האנדרואיד סטיק לפני שנתיים. זה עלה 50 דולר, עבד גרוע. אז מי שרוצה, שיקנה סטרימר בעוד 10-20 דולר. אבל גם הרספברי 2 ב 50-60 דולר זו אופציה מצוינת. ואני מניח שתוך חודש, אותם המחירים יהיו גם בשביל הרספברי פי 3.
א א ובניו  |  02.03.16
43.
ל40 מ26
לקבי לימוד: מחשב פיתוח טוב הוא מחשב חזק, המסוגל להפעיל סביבות ושפות היכולות REFACTORNG וDEBUGING מתקדמות. אין שום סיבה שבעולם שהילדה שלי תלמד לתכנת על גרוטאה כמו שאני נאלצתי לעשות לפני 25 שנה עם C עם סביבת פיתוח שדומה יותר לעורך טקסאואלי. רוצה ללמד ילד להפעיל רובוטיקה? חבר יציאה אנולגית לSERIAL-PORT של מחשב... הרספבארי אינו כלי אופטימאלי למפגש הראשון של ילד עם תכנות. מה עוד שכתבות ההייפ מתארות אותו כ"מחשב זול למתחילים(ילדים)" ואני עומד על שלי שיחסית לדברים שההדיוטות יגדירו כמחשב הוא כלל אינו כזה. לא זול, לא מחשב (אישי) , ולא קל למתחילים. דבר אחד לא אוכל להכחיש, לרספברי יש קהילה רחבה וענפה של מפתחים ופרוייקטי BOILERPLATE. לאחר שנכוותי מספר פעמים בעבודה עם מתכנתים צעירים (בוגרי אוניברסיטה) שהכניסו אותו לפרוייקטים אמיתיים כי הם חשבו שהם חוסכים כסף, אני חושב שראוי לעמוד על ההבדל בין "רספברי" למחשב זול. במידה ואינך מסכים אני מציע לך לשבת 12 שעות בתערוכה בחו"ל ולנסות לדבג שרת אינטרנט שרץ מ"פיי" בגלל שמישהוא חשב שזה "יהיה בדיוק כמו לפטופ, רק יותר זול וקטן"
26  |  01.03.16
לכל התגובות