אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגדיל סיכון: הבנק המרכזי בסין חתך את דרישת הרזרבה מהבנקים  צילום: בלומברג

מגדיל סיכון: הבנק המרכזי בסין חתך את דרישת הרזרבה מהבנקים

בניסיון להרגיע את החששות מרמת הנזילות המוגבלת חתך הבנק הסיני ב-0.5% את השיעור המינימלי הנדרש מהבנקים ביחס הנכסים הנזילים מההתחייבויות

29.02.2016, 13:00 | מיקי גרינפלד

הבנק המרכזי של סין (People's Bank of China) נקט היום (ב') במהלך נוסף להגדלת הנזילות בשווקים הפיננסיים.  

קראו עוד בכלכליסט

הבנק הודיע לאחר נעילת המסחר בשנגחאי ובשנזן על הורדה של 0.5% ביחס המינימום של הרזרבות הנדרש מהבנקים במדינה - היחס קובע את שיעור הנכסים הנזילים שבהם מחזיק הבנק מול רמת ההתחייבויות שלו לציבור.

הבנק חתך את יחס הרזרבה הנדרש ב-0.5%, כך שהחל מכניסת ההחלטה לתוקף מחר יידרשו מרבית הבנקים של סין להציג יחס רזרבה של 17%. הבנק המרכזי מצפה כי חצי האחוז שעליו "ויתר" ישוחרר על ידי הבנקים לטובת אשראי, ויסייע להרגיע את החשות בשווקים מרמת הנזילות במדינה.

מוקדם יותר ננעל מדד שנגחאי בירידה חדה של 2.9%, כשבורסת שנזן נחתכת ב-5.4%. מתחילת השנה איבדה הבורסה בשנגחאי כ-24% מערכה. זאת לאחר שהבנק הסיני פיחת פעם נוספת את שער ההתייחסות של המטבע המקומי בהשוואה לדולר, לאחר רצף של 4 "פיחותים". זאת על אף אמירותו של הנגיד הסיני בסוף השבוע בכינוס G-20 - לפיה סין לא תבצע עוד פיחות בשער היואן כדי לתמוך בכלכלתה. 

ראש הבנק הסיני נאם בפתיחת כינוס נגידי ושרי האוצר של ארגון ה-G20 שהחל בשנגחאי ביום שישי. ז'ו ובכירים סינים נוספים שנכחו באירוע הדגישו שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם נמצאת במצב טוב.

עוד לפני החלטת הבנק הסיני אמר היום בראיון ל-CNBC מנהל ההשקעות הבכיר כריס צ'וי (Chris Choy), מפירמת Quam Asset Management, כי  "בכל הקשור למצב בסין, הממשל מעורב ומשפיע הרבה יותר מדי על השוק, באופן שלא מאשר לו לשקף את ערכו האמיתי".

 ז ז'ו שיאוצ'ואן, ראש הבנק המרכזי של סין | צילום: בלומברג  ז

תגיות