אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוזלת ביטוח החובה לרכב - כיצד תוכלו לחסוך אלפי שקלים צילום: אוראל כהן

הוזלת ביטוח החובה לרכב - כיצד תוכלו לחסוך אלפי שקלים

בעקבות הרפורמה נהג צעיר בן 18 למשל, יכול לחסוך 1,500 שקל בביטוח החובה; בידקו אם גם אתם יכולים לשלם פחות והאם כדאי לכם לעבור לחברת ביטוח אחרת

01.03.2016, 10:58 | ליאורה הירשהורן
תכנית חדשה של אגף שוק ההון במשרד האוצר שצפויה להוזיל את תעריפי ביטוח החובה נכנסה לאחרונה לתוקף. במסגרת התכנית הוזלו תעריפי ביטוח החובה בפול לכלי רכב פרטיים ומסחריים עד 3.5 טון בעשרות אחוזים.

מהו הפול?

הפול הינו תאגיד בבעלות משותפת של חברות הביטוח הפועלות בענף אשר מחירי הביטוח בו נקבעים על ידי המפקחת על הביטוח. לפני כניסת התכנית לתוקף, תעריפי הפול היו גבוהים יחסית ולכן עיקר לקוחותיו היו מבוטחים שלא הצליחו לרכוש ביטוח דרך חברות הביטוח. כיום, הפול מציע לכלל בעלי כלי רכב פרטיים ומסחריים (עד 3.5 טון), תעריפי ביטוח תחרותיים וזולים יותר. עדכון תעריפי הביטוח בפול הוביל להגברת התחרות בענף מה שגרם לכך שמספר חברות ביטוח הוזילו אף הן את דמי הביטוח אותן הן גובות מהציבור.

במסגרת התכנית החדשה ניתנות הנחות בדמי הביטוח בפול לכלי רכב בהם מותקנת מערכות בטיחות מצילות חיים (מערכת בקרת יציבות - ESP, מערכות התרעה בפני התנגשות וסטייה מנתיב). בנוסף, נהגים צעירים (עד גיל 24) ונשים, זכאים להוזלות משמעותיות נוספות.

איך תוכלו ליהנות מהוזלה בדמי ביטוח החובה?

על מנת ליהנות מהוזלה בדמי ביטוח חובה, תוכלו לבצע השוואת מחירים בין חברות הביטוח השונות, לרבות הפול, באמצעות מחשבון תעריפי ביטוח רכב חובה של משרד האוצר - ולמצוא הצעה אטרקטיבית יותר מזו שאתם משלמים כיום. זכרו, הכיסוי הביטוחי שמציעים לכם חברות הביטוח והפול זהה - כלומר, ביטוח חובה שתרכשו מחברה אחת יקנה לכם את אותו כיסוי ביטוחי כמו ביטוח חובה שתרכשו מחברה מתחרה בענף או הפול. ההבדלים בין החברות באים לידי ביטוי במחיר ובאיכות השירות.

האם אתם יכולים לחסוך כסף בביטוח החובה?, צילום: עטא עוויסאת האם אתם יכולים לחסוך כסף בביטוח החובה? | צילום: עטא עוויסאת האם אתם יכולים לחסוך כסף בביטוח החובה?, צילום: עטא עוויסאת

שימו לב, ההבדלים בין תעריפי הביטוח של החברות השונות עשויים להגיע לאלפי שקלים. לכן, לפני רכישת ביטוח חובה חשוב להיכנס למחשבון תעריפי ביטוח רכב חובה ולהשוות מחירים.

לדוגמא, נהג צעיר בן 18 שנוהג במכונית בה מותקנת מערכת בקרת יציבות (ESP), ישלם בחברה שגובה את התעריף הגבוה ביותר 4,063 שקל, ואילו בפול יוכל אותו צעיר לשלם 2,618 שקל  (פער של 1,445 שקל). אם ברכב ומותקנות מערכות התרעה בפני התנגשות וסטייה מנתיב, הוא יידרש לשלם בפול 2,264 שקל בלבד.

במקרה אחר לדוגמא, נהגת בת 23 שנוהגת במכונית בה מותקנת מערכת בקרת יציבות (ESP), תשלם בחברה הגובה את התעריף היקר ביותר 3,043 שקל, ואילו בפול תשלם 1,887 שקל בלבד (פער של 1,156 שקל). אם ברכבה מותקנות מערכות התרעה בפני התנגשות וסטייה מנתיב, היא תידרש לשלם בפול 1,632 שקל בלבד.

איך משתמשים במחשבון?

כדי להשתמש במחשבון, תידרשו להזין מספר פרטים הן על רכבכם (סוג הרכב, סוג בעלות, נפח מנוע, מערכות בטיחות המותקנות ברכב ועוד) והן על הנהגים הצפויים להשתמש בו (מין וגיל הנהג, וותק נהיגה, מספר תאונות של הנהגים, מספר פסילות רישיון). לאחר מכן, תקבלו רשימת הצעות מחברות הביטוח השונות. שימו לב, התעריפים המוצגים הינם נכונים לאותו החודש. אם התעריפים שהוצעו לכם על ידי חברת הביטוח גבוהים מאלו המוצגים במחשבון, באפשרותכם לפנות ליחידה לפניות הציבור של הפיקוח על הביטוח ולדווח על כך.

מלבד התעריף, המחשבון מציג את מדד איכות השירות בביטוח רכב חובה, עבור כל חברת ביטוח שהציעה לכם הצעה. מדד השירות משקף את רמת השירות של חברות הביטוח. ככלל, ציון משוקלל גבוה יותר במדד השירות פירושו חברת ביטוח איכותית יותר, כשהציון המרבי הניתן לחברה הוא 100. תוכלו לקרוא עוד על מדד השירות בביטוח רכב חובה באתר של אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון , שם תוכלו לראות ממה מורכב הציון של כל חברה, גם ביחס לממוצע של כל החברות.

תוכלו לקרוא עוד על מדד שירות חברות הביטוח וכיצד רוכשים ביטוח באתר האוצר שלי.

הכותבת היא סגנית בכירה לממונה על שוק ההון במשרד האוצר ואחראית על קידום חינוך פיננסי במסגרת "האוצר שלי".

תגיות