אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברה אוסטרלית תעניק 150% שכר לעובדת ש"תעביר" את חופשת הלידה לבן זוגה צילום: שאטרסטוק

חברה אוסטרלית תעניק 150% שכר לעובדת ש"תעביר" את חופשת הלידה לבן זוגה

מנכ"ל חברת הרכבות אוריזון, לאנס הוקרידג', מצא דרך מקורית לייצר שיווין בין נשים וגברים בתפר שבין קריירה וגידול ילדים. האם התוכנית שלו תאומץ על יד חברות נוספות?

02.03.2016, 14:03 | שירות כלכליסט
הסטטיסטיקה אמנם מוכיחה שנשים מפסידות יותר ימי עבודה מגברים כדי לטפל ולגדל את הילדים, אך מנכ"ל אחד באוסטרליה מנסה לשנות את הסטטוס קוו הזה ולעודד דווקא את הגברים להישאר בבית. לאנס הוקרידג', מנכ"ל חברת הרכבות אוריזון מקווינסלנד באוסטרליה, השיק תכנית חדשה, במסגרתה יוכלו הגברים לצאת לחופשת הורות של חצי שנה בחצי מהשכר הרגיל שלהם, בעוד שהעובדות יזכו למשכורות של 150% אם בני הזוג שלהן נשארים בבית לטפל בתינוקות.

קראו עוד בכלכליסט

התוכנית חלה על נשים שחוזרות לעבודה בתוך השנה לאחר הלידה ועל גברים שמשמשים כמטפלים העיקריים של התינוק במשך 13 שבועות לפחות ב-12 החודשים הראשונים לאחר הלידה. לדבריו של הוקרידג', התוכנית נועדה לעזור להוריד חלק מהלחץ המופעל על נשים שבוחרות להישאר יותר זמן בבית כדי לטפל בילדים.

"חשבנו מחוץ לקופסה כדי לשנות באמת ובתמים את הדינמיקה של אחריות הטיפול בילדים בתוך משפחת העובדים שלנו", הסביר. "במהותה, מטרת התוכנית היא להפחית את ההשפעות הפיננסיות וההשלכות הפוטנציאליות על הקריירה הנובעות מהארכת חופשת הלידה ללא תשלום ומעבר למשרה חלקית".

התוכנית חלה גם עם זוגות חד מיניים והורים יחידניים.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

זו התוכנית הראשונה מסוגה באוסטרליה, ובחברה ציינו כי הם מחויבים להרחבת גבולות השוויון והבטחת גיוון. "אנחנו גאים להוות דוגמה לשינוי האופן בו החברה שלנו חושבת על הטיפול בילדים והגמישות במקום העבודה", אמר הוקרידג'. "שוויון באחריות הטיפול הוא צעד גדול קדימה".

הוא סיפר לעיתון מקומי כי הרעיון לתכנית עלה לאחר שצותת בטעות במעלית לשיחה של כמה עובדות, שהתלוננו על היחס שקיבלו מהגברים בעבודה. הוקרידג' החליט להוציא את הנשים הללו לארוחת צהריים והקשיב לחוויות שלהן בחברה. בעקבות זאת החל במאמצים להוביל למקום עבודה שוויוני יותר.

עם זאת, המהלך לא היה פטור מביקורת. על אחד מקרונות הרכבת רוסס הגרפיטי: "גיוון = פחות עבודה לבחורים". הוקרידג' מודה שיש אמת בטענה הזו, "אך הבחורים נהנו מהשליטה בארגון הזה במשך 150 שנים. לא מדובר פה באפליה נגד גברים".

תגיות