אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יום אחרון למכרז: במגה מחכים למוטי בן־משה צילום: עמית שעל

יום אחרון למכרז: במגה מחכים למוטי בן־משה

בעלי ויקטורי אייל רביד הודיע שלא יגיש הצעה, וכך גם טיב טעם וקבוצת סגול-מיטל. הבעלים החדש של רבוע כחול, בן־משה עשוי לבקש לרכוש את הרשת בכפוף להסדר חדש

03.03.2016, 06:55 | נורית קדוש

אף שחלף חודש מאז נפתח המכרז לרכישת מגה, גם הבוקר, שעות אחדות לפני המועד הסופי להגשת הצעות, ספק אם יימצא קונה. כבר אתמול הודיע הבעלים של רשת ויקטורי אייל רביד לנאמני מגה, כי אין בכוונתו להגיש בשלב זה הצעה לרכישת הרשת. למעשה, 3 גורמים מרכזיים מבין רוכשי המכרז לרכישת מגה, לא מתכוונים כלל להגיש הצעה. אייל רביד מרשת ויקטורי, חגי שלום מטיב טעם וקבוצת סגול-מיטל מסרו אמש לכלכליסט כי אין בכוונתם להגיש היום הצעה לרכישת מגה. עדיין לא ברור אם רמי לוי ששקוע בימים האחרונים בחקירת משטרה מצא את הזמן לגבש הצעה וספק גדול אם האחים אילן וששי שבע שרכשו את מסמכי המכרז יגישו הצעה.

קראו עוד בכלכליסט

 

בענף המזון ממתינים בדריכות לראות האם מוטי בן־משה יגיש לנאמנים הצעה לרכישת מגה. זאת בעקבות החלטת בית המשפט אתמול לאשר את בקשת נאמני מגה רו"ח גבי טרבלסי ועורכי הדין אהוד גינדס ואמיר בר טוב כי המעוניינים יוכלו להגיש הצעות לרכישת הרשת רק דרך המכרז ולא ישירות לבית המשפט אחרי סגירתו. זאת מחשש שמוטי בן־משה יפעל בדרך זאת ויעקוף אותם.
אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, צילום: אוראל כהן אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי | צילום: אוראל כהן אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, צילום: אוראל כהן

כפי שפורסם ב"כלכליסט", מוטי בן־משה עשוי לגבש הצעת רכישה או לחילופין לפנות לבית המשפט כקונה של חברת האם של מגה, אלון רבוע כחול, ולבקש להגיע בעצמו להסדר חוב עם נושיה ולהחזיר את הרשת לקבוצת אלון רבוע כחול.

לטענת בכיר בענף, חובותיה של אלון רבוע כחול למגה כפי שפורטו בדו"ח שהגישו נאמני הרשת לבית המשפט בשבוע שעבר, הופכים את מגה לאטרקטיבית עבור בן־משה. "מי שיקנה את מגה, יקנה את הפעילות של הרשת ולא את החברה, בעוד החובות של אלון רבוע כחול הם לחברת מגה. במקום שבן־משה ישלם באמצעות רבוע כחול את חובות החברה האם למגה, עדיף לו להשתמש בכסף להגעה להסדר חוב עם הנושים ולהשבת מגה לתוך הקבוצה".

אם יוגשו הצעות לרכישת הרשת, בכוונת הנאמנים לערוך התמחרות בין המציעים ולגבש הצעה סופית עליה ימליצו לבית המשפט. יחד עם זאת, לא מן הנמנע שאם יוגשו הצעות, יהיו אלה לא ריאליות והנאמנים יפנו לדרך של מכירת הרשת בחלקים בנסיון להשיא תמורה גבוהה יותר.

ברקע החששות מהגשת הצעת רכישה למגה, עומדות עלויות שכר הדירה ושכר העבודה שמשלמת הרשת. כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", נאמני מגה כינסו השבוע פגישה במשרדו של יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ובהשתתפות יועצי העובדים השופטת בדימוס ורדה אלשיך והפרופ׳ ירון זליכה, במסגרתה דרשו כי העובדים יוותרו על ההסכם הקיבוצי שלהם ועל הוותק שצברו, זאת בטענה שהקונים הפוטנציאליים חוששים להגיש הצעות נוכח עלויות שכר העובדים. העובדים ראו בדרישה זאת איום מצד הנאמנים כלפי העובדים שמשמעותה כי ייאלצו לפנות למכרז למכירת הרשת בחלקים, דבר שיפגע מאוד בעובדים.

תגיות