אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהנדס עם שלוש שנות ניסיון יכול להכפיל את שכרו ברילוקיישן צילום: בלומברג

מהנדס עם שלוש שנות ניסיון יכול להכפיל את שכרו ברילוקיישן

מהנדס תוכנה ישראלי שיעבור לארה"ב ישתכר 60% יותר מבארץ; אחד משלושה מהנדסים מעוניין ברילוקיישן ותנאי הקבלה הופכים את החלום לאפשרי - רק 12% מהחברות דורשות תואר ממוסד אקדמי מובחר

03.03.2016, 11:43 | מעין מנלה
מהנדסים שמועסקים היום בתעשיית ההייטק בישראל יכולים להשתכר כמעט פי 2 אם יעברו לעבוד בארה"ב. אחד מתוך שלושה מהנדסים כאלה מעוניין ברילוקיישן לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. יתרה מכך, תנאי הקבלה של החברות האמריקאיות מאפשרות כמעט לכל מהנדס עם שלוש שנות ניסיון ותואר ממוסד אקדמי כלשהו להרוויח 60% יותר מבישראל, כך ניתן ללמוד מנתונים שאספה חברת WOO.IO.

כאשר ברקע יוזמת משרד ראש הממשלה לייבא מהנדסי תוכנה לעבוד בחברות הייטק בישראל מעניין ללמוד שלמהנדסים הישראלים יש דווקא חלומות על הזדמנויות במדינות אחרות. 38% מהמהנדסים הישראלים מעוניינים ברילוקיישן לארה"ב. 70% מהחברות הישראליות והאמריקאיות מוכנות לעשות רילוקיישן למהנדסים הישראלים, וכמעט כל החברות הגלובליות המחפשות לגייס מהנדסים מוכנות להעניק לישראלים תנאים אטרקטיביים למטרה זו.

עובדים בהייטק בישראל, חולמים על אמריקה, צילום: תומי הרפז עובדים בהייטק בישראל, חולמים על אמריקה | צילום: תומי הרפז עובדים בהייטק בישראל, חולמים על אמריקה, צילום: תומי הרפז

דרישות הקבלה אף הופכות את החלום לאפשרי עבור מרבית המהנדסים הישראלים. כל החברות דורשות שלוש שנות ניסיון מעשי והתמחות בתחומים מסויימים, כמחצית מהן (48%) דורשות תואר אקדמי ממוסד כלשהו, כולל מכללות, ורק 12% דורשות תואר ממוסד אקדמי מובחר. המשמעות היא שכמעט כל מהנדס ישראלי עם שלוש שנות ניסיון יכול לשפר משמעותית את תנאי העסקתו אם יעבור למדינה אחרת. השכר הממוצע למהנדס בארה"ב הוא כ-46 אלף שקל בחודש לעומת שכר ממוצע של 28 אלף שקל בחודש בישראל.

"היום 15% מהפניות שבמערכת שלנו הן פניות של חברות אמריקאיות למהנדסים ישראלים לעשות רילוקיישן. יש נכונות מצד המהנדסים הישראלים להיכנס לתהליכים של רילוקיישן וכך גם מצד החברות. הנתון חושף את גודל הבעיה והיקף הרצון של מהנדסים פה להשתלב בשווקים אחרים. אם מדינת ישראל תנקוט ביוזמות כמו להביא מהנדסים מבחוץ זה ייצר פערי שכר גדולים עוד יותר וזו בעיה שמישהו צריך לשים לב אליה. יותר חשוב לחשוב איך משמרים את התעשייה פה ולא גורמים לזליגת מוחות החוצה כי מדובר בתעשייה משמעותית עבור החברה הישראלית והנתון של 38% שרוצים לעזוב אינו זניח", אומר לירן קוצר, מנכ"ל ומייסד WOO.IO. לדבריו, התעשייה מתריעה מזה שנים רבות כי קיימת דרישה גבוהה למהנדסים אך העובדה שרק 12% מהחברות דורשות תואר ממוסד אקדמי מובחר צריכה להעסיק את כולם. נתון זה צריך להדאיג את כולם אך יכול להיות המפתח לפתרון הבעיה.

"הבעיה בסופו של דבר היא שיש חוסר באנשי תוכנה ומשמעות הנתון היא שכדי להשתלב בהייטק אתה לא חייב להיות איש אקדמיה. אם מדינת ישראל תתמוך בהכשרה של אנשי תוכנה דרך קורסים והתעשייה היא תוכל לפתור את החוסר. הדרך להגדיל את מספר המהנדסים היא לתמוך בשוק המקומי", הוא אומר.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה