אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיצד תשיבו בראיון עבודה על השאלה - מה היא החולשה הגדולה שלכם צילום: shutterstock

כיצד תשיבו בראיון עבודה על השאלה - מה היא החולשה הגדולה שלכם

תשכחו מלהגיד שאתם פרפקציוניסטים או 'עובדים קשה מדי'. קבלו אסטרטגיות למענה על השאלה שהיא אימת המרואיינים וגם מאילו תשובות כדאי להימנע

05.03.2016, 22:14 | שירות כלכליסט

אתם בראיון עבודה, ונראה לכם שהוא הולך די טוב . אתם מרוצים למדי מהרושם הראשוני שהותרתם ואז, בדיוק כשהתחלתם להרגיש בטוחים בעצמכם, המראיין מנחית את השאלה הנצחית, אימת כל מרואיין: "מהי חולשתך הגדולה ביותר?"

מי שלא משכיל לענות כראוי על שאלה זו, יכול להיות בטוח שסיכוייו לזכות במשרה צנחו בחדות. על פי מומחים בתחום הגיוס, מראיינים מחבבים במיוחד שאלה זו ככלי לאמוד עד כמה בטחונו העצמי של המרואיין חזק.

בין התשובות השחוקות ביותר הן "אני פרפקציוניסט" או "אני עובד קשה מידי". אולם מרואיינים יודעים שתשובות אלו אוטומט אלו מסתירות מאחוריהם הכנה בלתי מספקת לראיון.

אתר ביזנס אינסיידר ערך רשימה של 4 אסטרטגיות מיטביות להתמודדות עם השאלה המכשילה:

1. ציינו חולשות שלא בהכרח קשורות למשרה המבוקשת

אסטרטגיה זו מבטיחה כי אתם משדרים מודעות עצמית אולם כיוון שהחולשות אינן נוגעות לעבודה, הרי שאין בהן כדי להדאיג את המראיין. לדוגמא: אם אתם מתראיינים למשרת מתרגם רפואי, תוכלו לומר שאינכם מצטיינים בדיבור מול קהל. בהחלט לא כדאי להודות שיש לכם בעיה לעמוד בתאריכי יעד.

2. הימנעו מהצהרות כלליות ומעורפלות

נסו לתת דוגמאות הממחישות אופן הביטוי של חולשתכם. למשל, במקום לומר "אני שתלטן" עדיף שתאמרו "בעיתות של לחץ כבד בעבודה, אנשים עלולים לחשוב שאני שתלטן". כך אתם מעבירים מסר שזוהי חולשה המתבטאת רק לעיתים ותחת תנאים מסוימים, ולא כל הזמן.

התכוננו לכך שתישאלו על חולשותיכם, והגיעו מוכנים, צילום: שאטרסוק התכוננו לכך שתישאלו על חולשותיכם, והגיעו מוכנים | צילום: שאטרסוק התכוננו לכך שתישאלו על חולשותיכם, והגיעו מוכנים, צילום: שאטרסוק

 

3. הטו את השיחה לנושא הכישורים הנדרשים למשרה

אתם יכולים לעקוף באלגנטיות את השאלה באמצעות מענה כגון "אין ספק שלכולנו יש חולשות וחוזקות" ואז לפרט את הכישורים שכן יש לכם הדרושים למשרה. אם ישנה דרישה לכישורים שאין לכם בעת הראיון, תוכלו לומר שבעבודתכם הקודמת לא היו לכם אפשרויות רבות לפיתוח כישורים אלו אולם אתם לומדים מהר ומתכוונים להתמקד בפיתוח כישורים אלו. הסכנה באסטרטגיה זו היא שאם לא עניתם ישירות על השאלה, המראיין עלול לחזור עליה ולהתעקש לקבל תשובה.

4. התמקדו בחולשות שעליהם הצלחתם להתגבר

זוהי אסטרטגיה שתעזור לכם להימנע מלציין חולשות שעדיין קיימות אצלכם, הדגישו את יכולתכם לאומדן עצמי ולזיהוי חולשות והעלו דוגמאות ספציפיות המראות כיצד התמודדתם עם חולשות בעבר: האם השתתפתם בסדנה לשיפור יכולות ספציפיות? האם קיבלתם הדרכה מהבוס או מקולגות בעבר? האם פשוט קיבלתם החלטה מודעת לשפר את התחום החלש ועשיתם זאת בהצלחה? ספרו למראיין מה עשיתם ומהן התוצאות.

לבסוף, הימנעו ממתן תשובות אלו:

  • "אני לא טוב בעבודת צוות"
  • "אני נוטה להיות עצלן"
  • "אני לא הכי אמין"
  • "יש לי קושי בקבלת משוב"
  • "יש לי נטייה לשקר"
  • "אני לא מסוגל לקחת יוזמה ולעבוד באופן עצמאי"

תגיות