אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פותחים את הסיר צילום: חיים יפים

פותחים את הסיר

אירועי מסעדות פתוחות שיחלו ביום רביעי יציעו סדנאות, מפגשי שף וכנס חדשנות טכנולוגית בקולינריה

07.03.2016, 09:32 | גלי וולוצקי
תוכניות ריאליטי הבישול ומעמדם העולה של השפים בשנים האחרונות כסלבס מתדלקים את הצמא של הציבור להציץ אל מאחורי הקלעים של תעשיית האוכל. אירועי מסעדות פתוחות שייפתחו ביום רביעי השבוע מנסים לספק הצצה מבוקרת אל הסצנה, בלי זריקת מחבתות אבל עם מפגש בלתי אמצעי עם כוכבי התעשייה.

הפרויקט, שהחל את דרכו לפני ארבע שנים ב־15 מסעדות ביפו, הורחב השנה להפנינג ענק ביותר מ־70 מסעדות, בתי אוכל ויצרני מזון, ומלבד אירוח במסעדות גם יכלול אירוע חדשנות בקולינריה. האירוע, שייערך במתחם wework בשרונה, יציג חידושים טכנולוגיים מעולם המזון, כמו סטארט־אפ שיציג פיתוח של הדפסה על קצף של קפה, חברה שמייצרת חלבון מחגבים, ואת קרן ההון סיכון הגדולה בארץ המשקיעה בפיתוחים בתחום הפוד טק. עוד אירועים שיתקיימו הם מפגשי הפוד טוקס, שיכללו בין היתר אירוח של מירה איתן, מחברת הספר "שעות שמחות" בבר הסרווסריה, ושיחה עם השפית נוף עתאמנה אסמעיל על המטבח הערבי במסעדת קלארו.

השף יובל בן נריה במסעדות פתוחות בשנה שעברה. יותר מ-70 מסעדות, צילום: חיים יפים השף יובל בן נריה במסעדות פתוחות בשנה שעברה. יותר מ-70 מסעדות | צילום: חיים יפים השף יובל בן נריה במסעדות פתוחות בשנה שעברה. יותר מ-70 מסעדות, צילום: חיים יפים

בנוסף, מגוון שפים ואנשים מהתעשייה יעבירו סדנאות שונות. השף איל לביא יגיע לביסטרו הרובע השישי, ושם ילמד את המשתתפים איך להכין כמה מהמנות הקלאסיות המזוהות עמו כמו ביסק סרטנים, דג ים ברטטוי ולחי עגל בורגיניון; המסעדנית עפרה גנור תתארח במסעדת מנטה ריי לסדנה על בחירה, טיפול ובישול של דגים ופירות ים; צלם האוכל דן לב יעביר סדנה מעשית בנושא צילום אוכל וגבינות; במסעדה הטבעונית זכאים אפשר יהיה לשמוע על טבעונות וללמוד איך להכין כמה מהמנות הפופולריות של המסעדה; והשף רן שמואלי יארח בקלארו לסדנה בנושא מבשלים אירוע — איך מתארגנים לאירוע, מה הכללים כשמכינים אוכל להרבה אנשים ועל בישול מקומי.

ב־10–13 בנובמבר, מספרת יוזמת הפרויקט מרב אורן, יתקיימו בפעם הראשונה אירועי מסעדות פתוחות גם באמסטרדם. "היוזמה נוצרה כתוצאה משיתוף פעולה עם משרד התיירות, שבשנה שעברה הביא לארץ קבוצה של בלוגרים ועיתונאי אוכל, ומשם הגיעה התעניינות בפרויקט בכמה ארצות. היוזמה הראשונה שהבשילה היא עם חברה־בת של עיריית אמסטרדם".

פרטים: עד 12 במרץ, 300–50 שקל. open-restaurants.co.il.

תגיות