אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פילבר: בסוף נגיע למצב שאנשים יחזיקו טלפון חכם ולא יוכלו לקלוט בו צילום: עומר מסינגר

פילבר: בסוף נגיע למצב שאנשים יחזיקו טלפון חכם ולא יוכלו לקלוט בו

מנכ"ל משרד התקשורת אמר בדיון בוועדת הכלכלה: "אני רוצה שבעוד שנה-שנתיים יהיו מהירויות של 500-400 מגה בגלישה באינטרנט"

07.03.2016, 15:08 | אלירן מלכי

מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, מתח הבוקר (יום ב') בועדת הכלכלה של הכנסת ביקורת קשה על התשתיות בישראל בדיון שעסק בחברת בזק וניסיונות הסיכול שלה לרפורמת השוק הסיטונאי שנועדה לפתוח לתחרות את שוק ולהוזיל מחירים.

קראו עוד בכלכליסט

"המדיניות של המשרד, על דעת ראש הממשלה, היא שהכסף לא יחולק כמתנות לאזרחים, אלא יושקע מחדש בבנייה ושדרוג התשתית הנייחת בישראל", אמר פילבר על התשתית של בזק ואף מתח ביקורת קשה על חברות הסלולר: "הדור הרביעי בישראל לא מתקדם. יש פיקציה של דור רביעי בעוד שבכל העולם הוא בפריסה מלאה והדור החמישי כבר בדרך. בסוף נגיע למצב שאנשים יחזיקו טלפון חכם ולא יוכלו לקלוט בו".

פילבר אף לא חסך בביקורת על מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, אבי ברגר, והתייחס לעבודת המשרד בזמן כהונתו: "היו בעיות ועיכובים. המדיניות הקודמת של המשרד הייתה ללכת לעימותים, אני אמרתי שאני מעדיף לאכול את הענבים - ולא לריב עם השומר", אמר פילבר. לדבריו, 30 מתוך כ-40 בעיות שהתגלו כבר טופלו והיתר במגמת פתרון".

כבל: "עדיין אין תחרות אמיתית בשוק"

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, טען כי הסכם השוק הסיטונאי היה אמור לייצר תחרות אך עדיין אין תחרות אמיתית בשוק. על אף החכרת התשתיות של בזק בשוק הסיטונאי, בזק עדיין מגלה חוסר שיתוף פעולה בנוגע לשוק הטלפוניה הסיטונאית. המחירים המוצעים כיום אינם משתלמים לחברות האחרות ועל כן התחרות בשוק הטלפוניה לא מתקיימת.

פילבר אמר, כי רפורמת השוק הסיטונאי היא רפורמה מורכבת שכוללת בתוכה 3 צעדים: שוק סיטונאי בתשתית הנייחת של בזק, ביטול ההפרדה המבנית בבזק והאצת הנחת תשתית מתקדמת בישראל (סיבים אופטיים). לטענת פילבר, משרד התקשורת נמצא בסיומו של השוק הסיטונאי בתשתית הנייחת של בזק וההפרדה המבנית של בזק כרוכה בפריסת הסיבים האופטיים שלה.

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. רפורמה מורכבת, צילום: דובר משרד התקשורת מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. רפורמה מורכבת | צילום: דובר משרד התקשורת מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. רפורמה מורכבת, צילום: דובר משרד התקשורת

רפורמת השוק הסיטונאי, שהחלה לפני כשנה נחשבת כהצלחה במשרד התקשורת והצליחה להכפיל את התחזיות שהציבו לה. 285 אלף לקוחות צורכים את האינטרנט שלהם דרך רפורמת השוק הסיטונאי, כאשר 110 אלף לקוחות הם דרך סלקום, 80 אלף לקוחות דרך פרטנר והשאר דרך החברות השונות.

במשרד האוצר טענו כי אפשר להוציא את הרפורמה בטלפוניה ולחסוך מאות מליוני שקלים, אך פילבר טען כי הרפורמה בסלולר הביאה את השוק לנקודת שפל מבחינת השקעה בתשתיות ואסור לחזור על אותה טעות בשוק הנייחים.

פילבר התייחס לתשתית הקיימת כיום ואמר, כי בפועל לקוחות של 100 מגה מקבלים מהירות מקסימלית של 40 מגה "אנחנו ברגע היסטורי ויש לנו מנוף של פעם בדור על המונופול של בזק - אני רוצה שבעוד שנה שנתיים יהיו מהירויות של 400-500 מגה ובשביל זה צריך להדליק את הסיבים (האופטיים) ולטפל בהפרדה המבנית יחד עם השוק הסיטונאי".

בזק: עמדנו בהנחיות הרגולטור

סמנכ"לית הרגולציה של בזק, שרון פליישר בן יהודה, אמרה כי הטלפוניה לא הייתה חלק מרפורמת השוק הסיטונאי והכניסו אותה בצורה רשלנית, שלא ניתנת ליישום מבחינה טכנולוגית. "בזק פנתה למשרד התקשורת והלכה לבג"ץ והמשרד התחייב שתיושם מתכונת אחרת. בזק מוכנה למתכונת של פריסייל - שבה החברות קונות את הקווים ובזק נותנת שירות מלא. בזק עמדה בהנחיות הרגולטור ומכרה באופן שוויוני לכל החברות. בזק היא חברת התקשורת היחידה שמשקיעה מיליארד שקל בתשתית בשנה, סלקום משקיעה אולי 100 מיליון שקל בשנה".

תגיות