אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: אין ראיות לקניית קולות בהצבעה למונדיאל 2006 צילום: איי אף פי

דו"ח: אין ראיות לקניית קולות בהצבעה למונדיאל 2006

לפי דו"ח שחקר את מעורבות ההתאחדות לכדורגל הגרמנית בשחיתות בהליך בחירת מארחת המונדיאל ב-2006 - אין ראיות חותכחות לקניית קולות

08.03.2016, 17:40 | שירות כלכליסט

אין ראיות לקניית קולות בהצבעה להענקת זכויות אירוח המונדיאל ב-2006 לגרמניה, כך לפי דו"ח על הפרשה, שכללה גם תשלום שהעביר פרנץ בקנבאואר לבכיר מושמץ לשעבר בפיפ"א.

קראו עוד בכלכליסט

בקנבאור. חשוד, צילום: איי אף פי בקנבאור. חשוד | צילום: איי אף פי בקנבאור. חשוד, צילום: איי אף פי

"אין לנו שום הוכחה לקניית קולות", הודיע כריסטיאן דוב מפירמת עורכי הדין פרשפילדס, שערכה את החקירה בהזמנת התאחדות הכדורגל הגרמנית (DFB), "אף שאיננו יכולים לשלול זאת לגמרי".

דוב ציין כי אנשיו לא הספיקו לשוחח עם כל המעורבים, כולל נשיא פיפ"א לשעבר ספ בלאטר, שהושעה מפעילות בעקבות פרשת שחיתות נפרדת.

על בקנבאואר, הכוכב לשעבר של נבחרת גרמניה, הופעל כבר לחץ לספק תשובות לגבי תשלום נפרד של 6.7 מיליון יורו (7.34 מיליון דולר) לפיפ"א שהועבר ב-2005.

לפי הדו"ח, הוא העביר ב-2002 תשלום של 10 מיליון פרנק שוויצרי (10.06 מיליון דולר) באמצעות חשבון של פירמת עורכי דין שוויצרית לחברה שבבעלות מוחמד בין חמאם, לשעבר בכיר בפיפ"א והנשיא לשעבר של קונפדרציית הכדורגל של אפריקה, שהושעה לכל החיים בדצמבר 2012.

פרשת המונדיאל, שזעזעה את גרמניה, פרצה בשל התשלום מהתאחדות הכדורגל הגרמנית לפיפ"א ב-2005. בשנה שעברה טענו בהתאחדות כי התשלום היה החזר הלוואה דרך פיפ"א למנכ"ל אדידס לשעבר רוברט לואי דרייפוס. אולם בעיתון "דר שפיגל" התפרסמו האשמות כי הכסף שימש לקניית קולות.

דוב אמר כי הכסף מההתאחדות הועבר לפיפ"א ב-2005, אך לא נועד לטקס הפתיחה, כפי שנטען במסמכים. "הוא הועבר באופן מיידי לחשבון של דרייפוס", אומר דוב. הנשיא הזמני של ההתאחדות, ריינר קוץ' אמר כי אינו יודע מדוע הועבר הכסף לדרייפוס דרך פיפ"א. מאדידס, ספונסרית ותיקה של ההתאחדות, מסרו בתגובה כי אינם מודעים לתשלום.

הדו"ח חשף גם שורה של תשלומים בשווי כולל של 10 מיליון פרנק שוויצרי מבקנבאואר דרך חשבונות הבנק השוויצרים של פירמת עורכי דין לחברת הפיגומים קמקו בקטאר שהבעלים שלה היה בין חמאם. התשלומים הועברו ב-2002, כשנתיים לאחר שגרמניה נבחרה לארח את מונדיאל 2006.

"הם הגיעו בסוף לקטאר, והחברה הזו היא תחת ההשפעה של בין חמאם. אך כל דבר מעבר לכך אלה רק ספקולציות. בפנינו עמדה המשימה להציג את העובדות", אמר דוב והוסיף שהיו מסמכים חסרים במטה של ההתאחדות. "אפשר לחבר את התשלום לבחירתו מחדש של בלאטר לנשיא ב-2006 או לבחירת המארחת למונדיאל 2006, אך אלו יהיו ספקולציות בלבד".

בקנבאואר שהודה כי ביצע שגיאות, אך הכחיש את האישומים, לא הגיב על הדו"ח שנחשף בשישי. מפיפ"א נמסר כי הם מברכים על הדו"ח וישלבו את התוצאות בחקירה של הארגון, אך הודו ש"הרבה שאלות נותרו פתוחות".

מההתאחדות הגרמנית נמסר כי מדובר ב"קריסה מוחלטת של המנגנונים בהתאחדות, דבר שלא יכול לחזור על עצמו". אצבע מאשימה הופנתה כלפי הנשיא לשעבר וולפגנג נירסבאך, שהתפטר בשנה שעברה ועומד בפני חקירה בחשד להעלמת מס סביב התשלום, זאת מכיוון שלא עדכן את הדירקטוריון בקיץ 2015. "לא נמהר לקפוץ למסקנות", נמסר מההתאחדות. "נלמד את הדו"ח הזה ונדון בו, ואנחנו נמתין גם לחקירת רשויות המס לפני שנסיק מסקנות".

נירסבאך מסר בהצהרה כי הוא מבין את עמדת הדירקטוריון והוסיף כי באותו הזמן היה עסוק בחקירת הנושא, אך הוא "מתחרט" על כך שלא יידע את עמיתיו. "אף שעוד אל הייתה לי ההזדמנות לקרוא את הדו"ח במלואו...אני איתן בדעתי שלא נקנו קולות".

תגיות