אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אילו שאלות לביל גייטס נמאס לשמוע? צילום: Gates notes

בשולי הרשת

אילו שאלות לביל גייטס נמאס לשמוע?

מייסד מיקרוסופט התארח בסשן שאלות ותשובות ברדיט, במהלכו שיתף סרטון וידיאו בו הוא עונה על שאלות שכיחות וגם שחזור מדויק של תמונה שלו מ-1973

09.03.2016, 15:02 | נמרוד צוק
האתגרים החשובים ביותר בפניהם עומדת האנושות ב-20 השנים הקרובות, כתב אתמול (ג') ביל גייטס בתשובה לאחת השאלות בסשן שאלות ותשובות (הרביעי במספר) שקיים באתר רדיט, הם פיתוח טכנולוגיות זולות יותר לייצור חשמל שיפתרו את בעיית גזי החממה, מציאת תרופות למחלות מדבקות קשות כמו פוליו, מלריה ואיידס, ופיתוח כלים שישפרו את היכולת של מורים ללמד ושל תלמידים ללמוד.

קראו עוד בכלכליסט

בציוץ שקידם את הדיון בטוויטר הזדהה גייטס באמצעות צמד צילומים: אחד שמראה אותו שוכב על שולחן עמוס ניירות וספרים ומדבר בנינוחות בטלפון, צילום שחור-לבן עתיר אווירה מ-1973, ולצדו שחזור של אותו הצילום שנעשה בימים האחרונים.

ביל גייטס עושה TBT, צילום: Gates notes ביל גייטס עושה TBT | צילום: Gates notes ביל גייטס עושה TBT, צילום: Gates notes

בנוסף, גייטס העלה ליוטיוב סרטון אנימציה קצר (שהגיע כמעט ל-200 אלף צפיות) בו הוא מפרט מהן השאלות הכי שכיחות שהוא שומע מאנשים: מתי לדעתך יהיו לנו מכוניות אוטונומיות? ("כבר בימי חיי, ויהיו אפילו ערים שיאסרו כניסת מכוניות נהוגות על ידי נהג אנושי"), האם היית רוצה לחיות לנצח? ("אני לא בטוח שזה יהיה רעיון מוצלח כל כך כי קשה לדעת איך העולם יראה") והאם זה קשה להכיר חברים חדשים? ("יש לי כבר הרבה חברים ותיקים אז כנראה שלא יצא לי ליצור עוד חברויות חדשות רבות").

בתשובה לשאלה, שהגיעה למקום הראשון מבין כלל הדיונים בשיחה, אמר גייטס כי הוא אופטימי בנוגע לאפשרות של פריצות דרך מדעיות שיובילו לחיסול מוחלט או כמעט מוחלט של מחלות אלו בעתיד הקרוב. בתשובה לשאלה פופולרית נוספת, על הרגלי הרכישה שלו, הוא אמר שלדעתו מרבית האנשים מפתחים אותם בגיל בית הספר התיכון, ושהוא לא נוהג להוציא הרבה כסף על בגדים ותכשיטים.

בסשן דומה שערך בשנה שעברה דיבר גייטס על תשוקתו ללימוד שפות חדשות, על הסכנות שבבינה מלאכותית ועל היתרונות בהפיכת מי ביוב למי שתיה נקיים, וזכה ל-27 אלף תגובות בסך הכל. הפעם הסתכם הדיון ב--12,400 תגובות.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-1: כיוון ששאלת, שמו טים פטרסון
ואולי הוא מכר את DOS לביל בעבור סכום קטן יחסית ב-81, אבל הוא גם עבד במיקרוסופט שלוש פעמים (81-82, 86-88, 90-98) - בשנים שבהן כל עובד במיקרוסופט הפך למיליונר בזכות האופציות. חוץ מזה הוא גם ייסד חברה ב-83 ואחר כך מכר אותה למיקרוסופט ב-86. קשה לדעת כמה כסף בדיוק הוא עשה, אבל אחד התחביבים שלו לפי ויקיפדיה הוא מחשב דרך שבנה בעצמו עבור הפורשה-911 שלו. אני מניח שאם תבקש יפה, הוא יבנה מחשב דומה עבור הפורשה-911 שלך. יש לך כזו?
יואל , ירושלים  |  09.03.16
3.
עוד פעם השטויות שלו על מחלת הפוליו.... כנראה שבייל גייטס מקבל תמלוגים
אין פעם שביל גייטס לא מסביר לעולם כמה חשוב להיפטר מהפוליו. ובכן מחלת הפוליו היא אכן קיימת במעט מקומות בעולם, אבל היא בטלה בשישים לעומת הצרות האחרות של כדור הארץ. לכן תמוה מאוד שאדם כמו ביל גייטס כל הזמן ממשיך לפזם את אותו פיזמון על מיגור מחלת הפוליו. כנראה שהוא נשאר האדם העשיר ביותר בעולם, בין היתר, כי הוא ממשיך לקבל תמלוגים מתאגידי התרופות (החיסונים). מלריה זו אכן מחלה קשה. אבל עם כל המלריה אוכלוסיית אפריקה שילשה את עצמה מאז מלחמת העולם השנייה, והיום יש עוד מאות מליונים של פיות להאכיל שם. אז זה שנותנים להם חיסונים נגד מלריה, או איידס, פוליו או כל עקיצת יתוש - זה לא מה שיפתור את הבעיות של אפריקה. כדי לפתור את הבעיות של יבשת אפריקה, אסייה, דרום אמריקה, צריך קודם כל להגביל את היילודה. מי יאכיל את כל הפיות האלו שביל גייטס דאג לחסנם? החיסונים זה בהחלט לא הבעיות של כדור הארץ. אם כבר אז פיצוץ אוכלוסין, זיהומים סביבתיים של מים, אוויר, קרקע. מחסור במי שתייה נקיים לעולם השלישי, ולא מחלת הפוליו.
מחברות התרופות , שמפתחות חיסונים  |  09.03.16