אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי דראגי: וול סטריט ננעלה בירידות קלות; הזהב בשיא של 13 חודשים

אחרי דראגי: וול סטריט ננעלה בירידות קלות; הזהב בשיא של 13 חודשים

אפקט הפחתת הריבית באירופה התפוגג; הנפט איבד 1.2% לרמה של 37.8 דולר לחבית; הזהב התחזק ב-1.2% ל-1,272.8 דולר לאונקיה

10.03.2016, 23:02 | מיקי גרינפלד ואמיר רוזנבאום

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

23:00 - ירידות קלות בוול סטריט לאחר יום מסחר תנודתי

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בירידות קלות לאחר יום מסחר תנודתי: דאו ג'ונס ננעל בירידה של פחות מ-0.1%, S&P 500 ננעל ביציבות לאחר ירידה של מגזרי התעשייה והטכנולוגיה, והנאסד"ק איבד 0.3%. המגמה החיובית בתחילת המסחר הושפעה מצעדי הבנק האירופי המרכזי להורדת ריבית והגדלת רכישות האג"ח, אך בהמשך התפוגגה השפעה זו עם התחזקות ההערכות כי הבנק לא יוריד שוב את הריבית בקרוב. גם הירידה במחירי הנפט השפיעה על המסחר.

21:45 - הנפט איבד 1.2%

הנפט מסוג WTI נחלש ב-1.2% לרמה של 37.8 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט איבד 2.5% וננעל ברמה של 40.1 דולר לחבית. הנפט מסוג WTI כבר ננעל אתמול ברמה הגבוהה מאז ראשית השנה - 38.3 דולר לחבית - אך נסוג היום עקב ספקות בנוגע לפגישה המתוכננת להתקיים ברוסיה ב-20 בחודש בין היצרניות הגדולות בנוגע לאפשרות להקפאת התפוקה, וזאת עקב הסתייגות איראן. הגז הטבעי עלה ב-2.1% לרמה של 1.781 דולר למיליון BTU.

21:00 - גדל הגירעון התקציבי של הממשל

 

הגירעון התקציבי של הממשל הפדראלי עמד בפברואר על 193 מיליארד דולר, זאת לעומת 192 מיליארד דולר בחודש המקביל אשתקד. ההוצאות גדלו ב-9% לרמה של 392 מיליארד דולר, וזאת בעיקר בשל ריבית על תשלומי חובות, תוכניות לפנסיונרים ותוכניות הבריאות מדיקייר ומדיקאייד. ההכנסות זינקו ב-21% ל-169 מיליארד דולר בעקבות עלייה של 12% בתקבולי המסים.

20:55 - הזהב התחזק

כשמסביב יהום הסהר, הזהב משמש כבדרך קבע מקום מפלט בעיני המשקיעים: מחירה של המתכת היקרה עלה במסחר העולמי ב-1.2% ל-1,272.8 דולר לאונקיה - שיא של יותר מ-13 חודשים. הזהב נהנה גם מחולשת הדולר, וזאת לאחר שהמתכת כבר איבדה כ-1% בשלושת ימי המסחר האחרונים. הכסף עלה ב-1.2% וננעל ברמה של 15.5 דולר לאונקיה.

20:16 - עדכון מניות מוול סטריט 

 

המדדים המובילים בבורסות בניו יורק נסחרים בשעה זו בירידות שערים: מדד נאסד"ק נחלש ב-1.3% ומניית סיסקו,שנחלשת ב-2%, מרכזת את המחזור השלישי בגבוהו במדד. 

מדד דאו ג'ונס מאבד מערכו 0.9% וכל מניותיו אדומות למעט חברת המשקאות קוקה קולה שעולה ב-0.2% וחברת מרק שעולה ב-0.6%. בתחום השלילי בולטת מייקרוסופט שיורדת ב-3%. מדד S&P 500 נסוג ב-1% ומניית בנק אוף אמריקה שמרכזת את המחזור הגבוה ביותר נחלשת ב-0.7%.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

19:15 - אירופה ננעלה בירידות חדות

השווקים באירופה רשמו יום מסחר תנודתי מאוד כאשר בפתחו הבורסות המובילות ביבשבת נסחרו ביציבות יחסית בהמתנה דרוכה להודעת הריבית של הבנק המרכזי באירופי בראשותו של מאריו דראגי. וכשזו הגיעה, השווקים החלו לעלות בחדות וכשעה וחצי לנעילת המסחר עברו לירידות חדות וכך בסופו של דבר נעלו את המסחר.

בגרמניה, מדד דאקס איבד 2.3% מערכו. בבריטניה, מדד הפוטסי ננעל בירידה של 1.8%. בצרפת, מדד קאק נחלש ב-1.7% והמדד היבשתי, יורוסטוקס 600, איבד 1.7% מערכו.

18:15 - עליות בתשואות האג"ח 

 

ברקע לירידות בשווקי המניות, תשואות האג"ח ל-10 שנים עולות: בארה"ב, תשואת האג"ח ל-10 שנים עולה ב-5 נ"ב ל-1.94%. בגרמניה, תשואת האג"ח מזנקת ב-8 נקודות בסיס ל-0.31%. בצרפת, התשואה עולה ב-9 נקודות בסיס ל-0.65%. בבריטניה, תשואות האג"ח עולה ב-7 נ"ב ל-1.52%.

17:40 - אירופה עוברת לאדום, וול סטריט יציבה

 

יום תנודתי בשווקים העולמיים. בוול סטריט, המדדים נסחרים בשעה זו ביציבות. באירופה, העליות החדות בבורסות נמחקו לחלוטין וכעת עוברים לירידות שערים: מדד דאקס מאבד 0.6%, פוטסי מאבד 0.5% וקאק הצרפתי יורד ב-0.4%.

 , צילום: רויטרס צילום: רויטרס  , צילום: רויטרס

16:30 - עליות קלות בפתיחת המסחר בוול סטריט

הבורסות בניו יורק פותחות את יום המסחר על רקע החלטת הבנק האירופי להוריד את הריבית ולהרחיב את ההקלה הכמותית.  מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.4%, מדד נאסד"ק מתחזק ב-0.5% ומדד S&P 500 ב-0.4%.

16:00 - "ככה נראית בזוקה מוניטארית"

ברק גרשוני, מנכ"ל אלומות קרנות נאמנות בתגובה על החלטת הבנק המרכזי האירופי: "טוב, אז ככה נראית בזוקה מוניטארית – הפחתת ריבית על פקדונות למינוס 0.4%, הרחבת הרכישות מ-60 ל-80 מיליארד יורו, הפחתת הריבית הבסיסית ל 0.00%, ארבע תכניות TLTRO החל מיוני, והכי חשוב פתיחת תכנית הרכישות לכל אג"ח קונצרני. צעד משמעותי ואגרסיבי ביותר עבור שוק ההון. זהו סגמנט שוק שהיקפו בערך 900 מיליארד אירו . מדובר למעשה בהזרמת כסף ישירות לחברות לא פיננסיות, קרי לעסקים "רגילים".

לדבריו, "חלק מהצעדים בעלי פוטנציאל גדול לקדם את הכלכלה האירופית, אבל אי אפשר שלא לקבל תחושה של פאניקה ממהלך של הרחבה מוניטארית כה אגרסיבי, כה נרחב , כה מסובך וכה שנוי במחלוקת. העולם המוניטארי נמצא בתהליך של "ריצה לתהום" Race to the bottom ומאד קשה לחזור לשפיות כלכלית, כמו שמנסים לעשות כעת בארה"ב. עצמה מוניטרית כזו ממחישה עד כמה אזלת היד הפיסקלית בגוש האירו מטרידה את קברניטי הבנק המרכזי".

15:45 - נתוני תעסוקה מעודדים בארה"ב

מנתוני משרד העבודה האמריקאי שפורסמו עולה כי מספר האנשים בארה"ב שהגישו תביעה ראשונה לקבלת דמי אבטלה נפל בשבוע שעבר ב-18 אלף ל-259 אלף איש. תחזיות האנליסטים ציפו דווקא לירידה קטנה יותר במספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה ל-275 אלף מ-277 אלף שבוע קודם לכן.

15:30 - מניות הבנקים האירופיים מזנקות

ירידות בשיעורי הריבית, על פי חוקי הכלכלה, אינן מטיבות עם ענף הבנקאות כשהסיבה העיקרית היא שמרווחי האשראי שלו מצטמצמים והרווח נפגע. הדבר מקבל משנה תוקף כשמדובר בשיעור אפסי. החלטת דארגי, בשעה זו, להוריד את הריבית לרמתה האפסית דחפה את שוק המניות בכלל ואת ענף הבנקאות למרות משמעות ההחלטה.

בגרמניה, דוטישה בנק מזנק -4.4%. בצרפת, UBP פאריבה וסוסייטה ז'נרל מזנקים ב-4.7% ו-3.7% בהתאמה. בבריטניה HSBC מזנק ב-2% ואילו ברקליס יורד ב-1%. בשוויץ, קרדיט סוויס מתחזק ב-2% ו-UBS ב-1.9%.  

צפי לעליות גם בארה"ב

החוזים על המדדים המובילם בוול סטריט נסחרים בעליות שערים: החוזה על דאו ג'ונס עולה ב-0.8%, החוזה על מדד נאסד"ק מתחזק ב-1% והחוזה על ה-S&P 500 עולה ב-0.7%.

14:55 - דראגי הוריד את הריבית לאפס - את הריבית על הפיקדונות למינוס 0.4%

הבנק האירופי בראשות הנשיא מריו דראגי מרחיב את אמצעי ההקלה המוניטארית. הריבית על היורו, הבנצ'מארק העולמי של הריבית הבנקאית, יורדת מ-0.05% לרמת אפס.

הבנק המרכזי של האיחוד הודיע על הורדת הריבית על הפיקדונות עמוק יותר בטריטוריה השלילית - הריבית ירדה ב-2 עשיריות ממינוס 0.3% למינוס 0.5%. תוכנית הרכישות של הבנק הוארכה בדצמבר האחרון עד למרץ 2017, ועד כה היקפה עמד על 60 מיליארד יורו בחודש, 1.62 טריליון יורו בסך הכול.

הבורסות בעולם מזנקות - דאקס קופץ ב-2.5%, מדד קאק עולה ב-2.4%, ומדד פוטסי מתחזק ב-0.5%.

מריו דראגי נשיא הבנק האירופי המרכזי, צילום: אי פי איי מריו דראגי נשיא הבנק האירופי המרכזי | צילום: אי פי איי מריו דראגי נשיא הבנק האירופי המרכזי, צילום: אי פי איי

14:25 - עליות קלות לקראת החלטת הריבית

עשרים דקות להחלטת הריבית באירופה, במדדים המובילים נסחרים בעליות שערים קלות. מדד דאקס הגרמני עולה ב-1%, קאק הצרפתי עולה ב-0.1% ופוטסי הבריטי עולה ב-0.3%. 

בגזרת החוב, תשואות האג"ח ל-10 שנים האירופאיות ירודת. בגרמניה, תשואה האג"ח נחלשת ב-2 נקודות בסיס ל-0.22%. בצרפת, תשואה האג"ח יורדת ב-2 נ"ב ל-0.51%. בבריטניה, תשואת האג"ח יציבה על 1.46%.

14:00 - שיפור בשיעור האבטלה ביוון

 

סוכנות הסטטיסטיקה היוונית פרסמה היום ששיעור האבטלה ביוון נמצא במגמת ירידה, זה החודש השלישי ברציפות, כאשר בחודש דצמבר ירד ב-0.4% ל-24%. זאת לעומת תחזיות האנליסטים שציפו דווקא לעלייה בשיעור האבטלה ל-24.6%. בקרב כוח העבודה הצעיר מגיל 15 ועד 24, שיעור האבטלה השתפר יחסית וכיום הוא עומד על 48.9%, זאת לעומת שנה קודם לכן שאז עמד על 51.2%. 

משבר כלכלי ביוון, צילום: אימג משבר כלכלי ביוון | צילום: אימג'בנק, Gettyimages משבר כלכלי ביוון, צילום: אימג

12:55 - "כל הודעה שדראגי יוציא תהיה חיובית לשווקים"

 

עוזי לוי, האנליסט ראשי בבית ההשקעות אינפיניטי מנתח את האפשרויות לקראת להחלטת הריבית האירופית: "עיני המשקיעים בעולם מחכים בסבלנות למוצא פיו של נגיד הבנק המרכזי בגוש האירו. מצד אחד הורדת ריבית אל תוך הטריטוריה השלילית מדי תתורגם לקשיים ולהכרה כי המצב בכלכלות מדינות הגוש רחוק מלהיות טוב (שזה פחות סביר), וכי רק הורדת ריבית נוספת משמעותית עשויה לתמוך בכלכלה".

לדבריו, "מצד שני, הודעה על הפחתת ריבית נוספת וללא הודעה על הגדלת היקף רכישות האג"ח תסמן לשווקים כי הבנק המרכזי קצת יותר רגוע ביחס למצב וכי התחזיות המשתקפות מהרגרסיות אותן הוא מריץ מעידות על שיפור קל ובכיוון הנכון. בכל מקרה של הרחבה מוניטארית קלה או אגרסיבית יש מי שייהנה בטווח הקצר-בינוני והיא כלכלת גרמניה. הפחתת ריבית נוספת תחליש את היורו ביחס לדולר ותיתן למכונת הייצוא הגרמנית דחיפה בתקופה הקרובה. לפיכך הנני סבור כי כל הודעה שדראגי יוציא בצהריים תהיה חיובית לשווקים, גם אם לא במיידי אז בשבועות הקרובים".

מריו דראגי, צילום: שאטרסטוק מריו דראגי | צילום: שאטרסטוק מריו דראגי, צילום: שאטרסטוק

11:30 - עלייה בייצור בצרפת

מדד תפוקדת הייצור בצרפת עלתה בחודש ינואר ב-1.3% (בהשוואה לדצמבר), בשעה שצפי האנליסטים עמד על עלייה של 0.7% בלבד, ולאחר ירידה של 0.6% בדצמבר.

11:20 - גולדמן זאקס: דראגי עשוי לקבוע ריבית שלילית של 0.5% בפקדונות  

בגולדמן זאקס אומרים כי הבנק האירופי מחוייב להודיע על מהלך אגרסיבי אם הוא רוצה לדחוף את אירופה אל מחוץ לרמה הדיפלציונית שלה. על פי אסטרטג המט"ח הראשי של הבנק, רובין ברוקס (Robin Brooks), הבנק מחוייב להוריד 10 נקודות בסיס מהריבית על הפיקדונות (קרי, להעמיק את הרמה השלילית של ריבית זו למינוס 0.4%).

ברוקס מאמין שה-ECB יציג הורדה גדולה יותר, של 20 נקודות בסיס לפחות, ובמקביל יוסיף מיליארדי יורו לתוכנית הרכישות שלו (ראו פרטים נוספים בעדכון קודם). בגולדמן זאקס ממשיכים להעריך כי היורו ירד עד סוף השנה עד לרמה של 95 סנט ארה"ב.

 

הצוות של ברוקס ברוקס טען לפני הישיבה של דצמבר כי "יש קייס חזק" לביצוע שורט על הדולר, למרות שבמהלך חודש נובמבר המטבע כבר איבד 3.5%, במהלך של תמחור הציפיות לצעדים מרחיבים דרמטיים של הבנק האירופי. בסופו של דבר החלטת הבנק לא היתה דרמטית, והיורו ספג זינוק קצר טווח בתגובה. הצוות של גולדמן זאקס הכיר בשעתו בטעות, אך כיום טוען ברוקס המצב השנתה משמעותית.

10:30 - פתיחה שקטה באירופה

הבורסות המובילות של אירופה נכנסות ליום מסחר מכריע בתנועות קלות - בציפייה לתוכנית חדשה של הבנק האירופי (ראו עדכון מוקדםי: דאקס הגרמני יורד ב-0.2%, פוטסי וקאק עולים ב-0.1%.

10:25 - סוסייטה ג'נרל מקצץ

הבנק הצרפתי סוסייטה ג'נרל (Société Générale) הודיע אתמול בערב כי הוא מתכנן לחתוך 550 משרות עד 2020, כחלק ממהלך של צמצום והתייעלות. הבנק מסר שהוא מתכוון לבצע את הקיצוץ באמצעות תוכניות פרישה מרצון של עובדים, ולא באמצעות פיטורים. בסוסייטה מתכננים לצמצם את מספר המרכזים המנהליים שלו בצרפת מ-20 ל-14. .

10:20 - סימנס מפטרת

חברת סימנס (Siemens), ענקית הטכנולוגיה וההנדסה מגרמניה, דיווחה על תוכנית לקיצוץ 2,500 משרות - 2,000 מהן בגרמניה, לנוכח התחרות העזה בשוקי הנפט, הגז, המתכות והמכרות, בעיקר באסיה.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

9:30 - סין ירדה, טוקיו טיפסה

בורסה שנגחאי ננעילה בירידה של 2%, שנזן ירדה ב-1.4%, ומנגד מדד ניקיי עלה ב-1.3%.

8:40 - סחורות

הנפט מסוג WTI בירידה מתונה של 0.3%, נסחר ב-38.2 דולר לחבית. הברנט בירידה של 0.5% לרמה של 40.9 דולר לחבית.

בזהב נרשמת ירידה של 0.7%, החוזה נסחר ב-1248.4 דולר לאונקיה.

7:40 - החלטת ריבית באירופה

הבנק האירופי (ECB) יפרסם היום אחר הצהריים את ההודעה המוניטרית, ועל פי ההערכות הוא  צפוי להודיע על שורה של צעדים מרחיבים נוספים, במטרה לתמוך בכלכלת אירופה. לאחר התכנסותו האחרונה בחודש ינואר, אמר נשיא הבנק מריו דראגי כי במפגש הבא יבחן הבנק צעדים מקלים נוספים.

ההערכה הרווחת בשווקים היא כי הבנק יוריד את הריבית על הפקדונות ב-0.1%-0.2%, ירחיב את היקף הרכישות החודשי ב-10 עד 20 מיליארד יורו ויאריך את תקופת תוכנית הרכישות מעבר לחודש מרץ 2017.

נכון להיום עומדת הריבית באירופה על 0.05% והריבית על הפקדונות עומדת על מינוס 0.3%. תוכנית הרכישות של הבנק הוארכה בדצמבר האחרון עד למרץ 2017, כך שהיא צפויה להסתכם ב-1.62 טריליון יורו - 60 מיליארד יורו בחודש.

הבנק האירופי הבנק האירופי הבנק האירופי

 

7:35 - אינפלציה גבוהה בסין

רמת האינפלציה בסין עמדה בחודש פברואר על 2.3% בחישוב שנתי, הרבה מעבר לתחזיות שעמדו על 1.9%. בחודש ינואר עמד שיעור האינפלציה השנתי על 1.8%.

7:30 - מגמה מעורבת באסיה

השווקים העולמיים יעמדו ביממה הקרובה בסימן ההודעה המוניטרית של הבנק האירופי, שתתפרםס אחר הצהריים. לפני ההודעה נרשמת מגמה מעורבת בבורסות של אסיה: מדד שנגחאי יורד ב-0.5%, האנג סנג עולה ב-0.6%, ניקיי עולה ב-1.1%.

7:29 - הורדת ריבית מפתיעה בניו זילנד

הבנק המרכזי של ניו זילנד (Reserve Bank of New Zealand - RBNZ) הוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 2.25% - בשעה שמרבית הכלכלנים צפו שהריבית תישאר ללא שינוי. הבנק הניו זילנדי הסביר את ההחלטה בתחזית האינפלציה הנמוכה, כמו גם בירידה בתחזית הצמיחה הגלובאלית, היחלשות בכלכלת סין ובשווקים מתעוררים אחרים, לצד חולשה באירופה, ומחירי הנפט הנמוכים.

איוון לוקאס (Evan Lucas), אסטרטג שווקים ב-IG, אמר בתגובה בלהחלטה כי "השוק צפוי להגיב בתמחור הורדת ריבית נוספת, של 25 נקודות בסיס, ואולי אף שתי הורדות בשיעור זה. עד חודש דצמבר עשויה הריבית בניו זילנד לרדת אל מתחת ל-2%".  

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות