אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשת, רשת וערוץ 10 רוצים לנהל את עידן פלוס במקום הרשות השנייה

קשת, רשת וערוץ 10 רוצים לנהל את עידן פלוס במקום הרשות השנייה

בפנייתם לרשות הם אומרים כי אם יקבלו את מבוקשם יוותרו על הקלות התוכן שהמליצה הוועדה להסדר השידורים. עידן פלוס מאפשר צפייה בערוצים 2, 10, 1, חינוכית וערוץ הכנסת ללא תשלום

10.03.2016, 17:15 | אלירן מלכי

גופי השידור המסחריים, הזכייניות קשת, רשת וערוץ 10, דורשים מהוועדה להסדר השידורים, ועדת פילבר, להעביר לידיהם את ניהול עידן פלוס (DTT) הנמצא כעת תחת ניהולה של הרשות השנייה בתמורה לוויתור על הקלות התוכן שהמליצה הוועדה.

קראו עוד בכלכליסט

המכשיר עידן פלוס מאפשר צפייה בערוצים 2, 10, 1, חינוכית וערוץ הכנסת ללא תשלום חודשי קבוע או תלות בחיבור לכבלים וללוויין.

הזכייניות וערוץ 10 החליטו לצאת למאבק משותף נגד חברות הכבלים והלוויין וטוענים כי עקב הירידה המתמשכת בשוק הפרסום הטלוויזיוני והמעבר לדיגיטל, הן חייבות להתבסס על הכנסה נוספת אחרת הם יקרסו. לפיכך מבקשות החברות לחייב את yes ו-Hot בתשלום עבור השידורים שלהן, שלטענתן 50% מזמן הצפייה של צופי הכבלים והלוויין מוקדש להם.

מנגד, טוענות חברות הכבלים והלוויין כי הן אלה שאמורות לקבל תשלום עבור שידורי הערוצים ולא להפך, אחרי הכל הצופה הישראלי דורש יותר ממה שהזכייניות וערוץ 10 מציעים לו.

שלמה פילבר מנכ"ל משרד התקשורת, עומד בראש הוועדה, צילום: עומר מסינגר שלמה פילבר מנכ"ל משרד התקשורת, עומד בראש הוועדה | צילום: עומר מסינגר שלמה פילבר מנכ"ל משרד התקשורת, עומד בראש הוועדה, צילום: עומר מסינגר

על פי חוק הבזק, חברות הכבלים והלוויין מחויבות לשדר את ערוצי הברודקסט (2 ו-10) ללא תשלום ועריכת התכנים. במקביל, אותם ערוצים אינם יכולים לגבות כסף עבור שידוריהם מחברות הכבלים והלוויין.

סידור זה היה משתלם לכל הצדדים בתחילת שנות האלפיים כאשר חברת הלוויין הייתה בתחילת דרכה, חברת הכבלים

התגבשה וערוץ 10 רק הושק. אך כעת, משהתפתחה הטכנולוגיה וכל חברה יכולה לעמוד בפני עצמה, הם מעוניינים לעשות הפרדת כוחות. ערוצי הברודקסט איימו בעבר כי הן לא פוסלות להחריף את המאבק וללכת עם חברות הכבלים והלוויין עד הסוף ואף להחשיך מסכים. מנגד, הצהירה yes כי יש לה תוכנית מגירה לחלוקת עידן פלוס לכל לקוחותיה על חשבונה.

כעת מנסים הערוצים להשתלט על עידן פלוס ואומרים כי "עד כה מנוהל המערך על ידי הרשות השנייה אולם על פי הנתונים במשך 8 השנים מאז הקמתו, לא הצליח להוות אלטרנטיבה אמיתית לצופה".

ערוצי הברודקסט הודיעו היום (ה') לוועדת פילבר כי הן מוותרות על הקלות התוכן שהוצעו על ידי הוועדה בתמורה לקבלת הניהול של עידן פלוס ומוסיפים כי "גופי השידור המסחריים מאמינים כי ניהול המערך באופן ישיר על ידם יגדיל בצורה משמעותית את שיעורי החדירה של עידן פלוס",  הממומן גם היום על ידי גופי השידור וממילא מהווה פלטפורמה לתכניהם.

תגיות