אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כתב אישום נגד יוסיפוף ורובינסון על עבירות מס; תיק החקירה נגד רוני מאנה נסגר צילום: אוראל כהן

כתב אישום נגד יוסיפוף ורובינסון על עבירות מס; תיק החקירה נגד רוני מאנה נסגר

יוסיפוף נאשם בעבירות מס שונות בכ-25 מיליון שקל; רובינסון נאשם כי רשם בחברה שבשליטתו משכורות כוזבות לאשתו, שלא עבדה בה, במטרה להשמיט הכנסות במיליון שקל

13.03.2016, 12:02 | זוהר שחר לוי

כתב אישום הוגש הבוקר (א') נגד עו"ד יורם יוסיפוף המייחס לו עבירות מס בהיקף של 25 מיליון שקל וכנגד ואיש העסקים פרדי רובינסון הנאשם גם הוא בעבירות מס. במסגרת הפרשה נשקלה העמדתו לדין גם של איש העסקים רוני מאנה, אולם לבסוף הוחלט על סגירת התיק בעניינו. בתחילה נחשד רובינסון במסגרת הפרשה העיקרית - אולם במקרה זה התיק נגדו נסגר והוא נאשם בכתב אישום נפרד בעבירות מס בהיקף של מיליון שקל.

במקביל להעמדתם לדין של יוסיפוף ורובינסון, הועמדו לדין גם החברות רוי נדל"ן גרופ, MASY וספידי לינק שבשליטתו של יוסיפוף.

הרקע לכתב האישום הוא חקירה שניהלה רשות המיסים ובה עלה חשד להשמטת הכנסות ולעבירות מס נוספות. במסגרת החקירה נחשד מאנה בעבירות מס בהיקף כולל של 25 מיליון שקל על תיווך בעסקאות שונות, אך תיק החקירה נגדו נסגר.

קראו עוד בכלכליסט

נגד יוסיפוף ורובינסון הגישה פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) שני כתבי אישום נפרדים לבית משפט השלום בתל אביב, באמצעות עו"ד איריס שמואלי. יוסיפוף נאשם בביצוע עבירות מס ומרמה על השמטת הכנסות, מתן אמרה כוזבת בדו"ח, שימוש במרמה עורמה ותחבולה, ניהול פנקסי חשבונות כוזבים ואי הגשת דו"חות ללא סיבה מספקת, בהיקף של כ-25 מיליון שקל.

בכתב האישום נגד רובינסון נטען כי רשם בחברת פרדי רובינסון נכסים שבשליטתו משכורות כוזבות לאשתו, אשר לא עבדה בחברה, במטרה להשמיט הכנסות בסכום של כמיליון שקל.  

רוני מאנה, צילום: אלדד רפאלי רוני מאנה | צילום: אלדד רפאלי רוני מאנה, צילום: אלדד רפאלי

לפי כתב האישום, בשנת 2004, רכש יוסיפוף את החברה הממשלתית "לור"ם החברה לפיתוח לוד רמלה", המכונה לנדקו. במהלך השנים 2007-2006 נרשמו הכנסות החברה מעסקאות תיווך, כ"הכנסות אחרות", והופנו לחשבון מיוחד שנפתח בלנדקו על ידי יוסיפוף. זמן קצר לאחר שנפתח, שועבד החשבון לבנק מזרחי כערבות להחזר חובותיו האישיים לבנק. במהלך שנת 2007, נטען עוד, בוצעה עסקת תיווך בין קבוצת חברות "אביב" לבין ארקדי גאדמק למכירה של אחזקות "אוסיף" כשסכום העסקה, 10 מיליון שקל, הועבר לחשבון המיוחד.

לפי כתב האישום, בשנת 2009 חילט הבנק את החשבון שעמד באותו הזמן על כ-12.5 מיליון שקל ובעקבות זאת נותרו יוסיפוף והחברה MASY שבשליטתו, חבים ללנדקו מיליוני שקלים. בסוף אותה שנה, כך נטען, התקשר יוסיפוף בהסכם עם רובינסון, בעלי חברת מילומור, למכירת מניות לנדקו. בהסכם נרשם כי MASY תעביר את מלוא אחזקותיה בחברת לנדקו למילומור "ללא תמורה". עוד נקבע בהסכם כי מילומר תוותר ל-MASY על החזר התחייבויותיה עד לסכום של 20 מיליון שקל.

בהמשך, כך מפורט בכתב האישום, בשנת 2011, נמחקו בספרי לנדקו חובותיו של יוסיפוף והחברה שבבעלותו. חובות שהוערכו באותו הזמן בלמעלה מ-19 מיליון שקל. אולם יוסיפוף, נטען, לא דיווח לרשויות המס על כך וחברת MASY לא הגישה כלל לפקיד השומה דו"חות החל משנה זו ובכך גם היא השמיטה הכנסות. בדרך זו, נטען, הועלמו הכנסות בגובה של כ-20 מיליון שקל.

אישום נוסף בנוגע ליוסיפוף מתייחס לחברת רוי נדל"ן גרופ שבבעלותו. כך נטען שהחברה נמנעה מהגשת דו"חות לפקיד השומה החל משנת 2008, כך גם חברת ספידי לינק שבבעלותו שלא הגישה דו"חות החל משנת 2010. בשנת 2010, נטען עוד, ביצעה חברת ספידי לינק עסקת תיווך בין חברת חבס לחברת בסר למכירה של מגרשים בפארק צמרת בתל אביב, תיווך שהניב לה הכנסות בגובה של למעלה מ-5 מיליון שקל. אלה, נטען, לא דווחו.

עורכי דינו של רובינסון נבות תל צור ואודי ברזלי מסרו בתגובה: "מר רובינסון קיבל היום הודעה לפיה נסגר בעניינו תיק החקירה המרכזי של חברת לנדקו ועו"ד יוסיפוף. למרות זאת, באופן תמוה הוגש נגדו כתב אישום בעניין שולי, של העסקת אישתו. עניין שאין לו שום קשר לפרשה המרכזית שנחקרה ונסגרה. יש רק לתמוה מדוע בעניין פעוט כל כך, שמסתיים כדבר שבשיגרה ללא הגשת כתב אישום, נוקטות הרשויות כאן באופן חריג כל כך".

תגיות