אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יודעים להפוך את הסמארטפון לפצצה ביתית? DARPA ישלמו לכם באדיבות: ויקיפדיה

בשולי הרשת

יודעים להפוך את הסמארטפון לפצצה ביתית? DARPA ישלמו לכם

גוף המחקר והפיתוח של צבא ארה"ב מקים תוכנית חדשה שתפתח ותחקור כלי נשק מאולתרים. אם אתם מסוגלים להפוך שואב אבק לכלי נשק להשמדה המונית, אולי תוכלו לזכות בעשרות אלפי דולרים

13.03.2016, 16:05 | נמרוד צוק
סוכנות המו"פ של משרד ההגנה האמריקאי, DARPA, פונה לציבור הרחב (או ליתר דיוק לציבור המייקרים, חוקרים, מפתחים והאקרים) במסגרת תוכנית חדשה בשם Improv, שמטרתה לפתח אבות טיפוס חדשים של כלי נשק ומוצרים בעלי שימושים צבאיים אפשריים מרכיבים מסחריים הזמינים לכל, כדי לבחון כיצד ניתן להתגונן מפניהם ולהיערך לשימוש הצפוי בהם ביעילות.

קראו עוד בכלכליסט

הגדרת התוכנית כללית למדי וכוללת "מוצרים ומערכות בעלי פוטנציאל לאיים על פעולות צבאיות, ציוד צבאי או כוח אדם, ומיוצרים בעיקרם מפריטים הזמינים לרכישה בשוק החופשי", החל מטלפונים סלולריים וציוד תקשורת אחר ועד לציוד נישתי ומקצועי יותר כמו פריטים מתחום התחבורה או מוצרים המשמשים לענפי הבניה והמדידה.

פרסים בשווי עשרות אלפי דולרים, באדיבות: ויקיפדיה פרסים בשווי עשרות אלפי דולרים | באדיבות: ויקיפדיה פרסים בשווי עשרות אלפי דולרים, באדיבות: ויקיפדיה

המשתתפים שישלחו הצעות לתוכנית חופשיים לפרק ולהרכיב מחדש, לקנפג ולתכנת מחדש, לשנות ולחבר מרכיבים שונים כדי להגיע לתוצאה הרצויה. כדי להשתתף בה יש לשלוח הצעה ראשונית אבסטרקטית בהיקף שני עמודים עד ל-13 באפריל, כאשר ההצעות שיתקבלו יעברו תהליך הכולל משלוח הצעה מפורטת יותר, בדיקת היתכנות, בנייה של אב-טיפוס ובדיקה ראשונית על ידי הסוכנות. המוצרים שישרדו את כל התהליך יועברו לידיה להמשך המחקר והפיתוח של אמצעי נגד עבור כוחות הבטחון של ארה"ב.

עבור המשתתפים שהצעותיהם יעברו את הסינון תממן הסוכנות את רכישת כל המרכיבים הדרושים לבניית המוצר, כאשר אלו שיעברו את שלב בדיקת ההיתכנות יזכו בפרסים כספיים שינועו מ-40 אלף דולר לשלב זה בלבד ועד 130 אלף דולר למי שיעברו את כל השלבים. מלבד מגבלות התקציב, הפרויקטים צריכים לעמוד במגבלות זמן חמורות, כגון שבועיים בלבד לבניית אב הטיפוס מרגע אישור ההצעה המפורטת.

את התוכנית החליטה הסוכנות להפעיל בעקבות מקרים רבים של כוחות יריבים שפעלו נגד כוחות ארה"ב באמצעות מתקנים וכלי נשק מאולתרים, החל מפצצות המופעלות מרחוק באמצעות טלפונים סלולריים, דרך תוכנות מדף ששימשו כבסיס ליירוט תשדורות וידאו ממל"טי ריגול ועד כונני USB נגועים בווירוסים שהדביקו מערכות מחשב צבאיות באפגניסטן.

תגיות