אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: להורים ישראלים יש עמדה חיובית כלפי פעילות ספורטיבית של ילדות צילום: אימג'בנק, Gettyimages

סקר: להורים ישראלים יש עמדה חיובית כלפי פעילות ספורטיבית של ילדות

לפי אתנה, 71% מהילדות הישראליות עד גיל 12 עושות פעילות ספורטיבית לפחות פעם בשבוע במסגרת חוגים פרטיים. רק 8% מההורים חושבים שספורט "מתאים יותר לבנים מאשר לבנות"

16.03.2016, 11:57 | שירות כלכליסט

סקר בקרב כ-550 זוגות עם ילדות בנות 8 עד 12, מראה כי בעיני ההורים הישראלים, החסם המגדרי של פעילות ספורטיבית של ילדות כבר אינו מהווה שיקול: 71% מהילדות הישראליות עד גיל 12 עושות פעילות ספורטיבית לפחות פעם בשבוע במסגרת חוגים פרטיים. בנוסף, רק 8% מההורים חושבים שספורט "מתאים יותר לבנים מאשר לבנות".

קראו עוד בכלכליסט

ילדות עושות ספורט. חיובי יותר מהסקר הקודם, צילום: אימג ילדות עושות ספורט. חיובי יותר מהסקר הקודם | צילום: אימג'בנק, Gettyimages ילדות עושות ספורט. חיובי יותר מהסקר הקודם, צילום: אימג

מדובר על שינוי מהותי מסקר דומה שנערך לפני מספר שנים ובו להורים רבים היתה רתיעה מעיסוק ספורטיבי של בנותיהם.

את הסקר יזמו באתנה, הפרויקט הלאומי לקידום ספורט הנשים בישראל. במהלך חודש נובמבר 2015 נערך מחקר איכותני מקיף באמצעות "רושינק מחקרים אסטרטגיים", שהוליד שורה של תובנות חדשות:

מהקור עולה כי 71% מההורים מצהירים שהילדות שלהם עוסקות בפעילות ספורטיבית, בתדירות של לפחות פעם בשבוע. 7% מהילדות עוסקות בפעילות ספורטיבית בתדירות של פעם בשבועיים, 4% בתדירות של פעם בחודש, ואילו 18% לא עוסקות בפעילות ספורטיבית בכלל. הכוונה במחקר לפעילות ספורטיבית מחוץ לשעות הלימודים.

מן המחקר עוד עולה כי על פי הצהרת ההורים, שתי פעילויות הפנאי העיקריות של הילדות הן ספורט (45% מהילדות) וריקוד (40% מהילדות). לאחר מכן עמד תחום האומנות הפלסטית (עבודות יד/מלאכה/עיצוב/אומנות) עם 29% מהילדות, מוזיקה/שירה עם 23% מהילדות, 19% מהילדות נמצאות בתנועת נוער, 17% בחוג העשרה/מדע/מחשבים, 9% באף אחד מהן, ו-6% בעיסוק אחר.

במחקר זוהה כי יש קשר ישיר בין הפעילות הספורטיבית של ההורים, לבין זו של הילדות. ילדות עם הורים ספורטיביים, עושות ספורט בתדירות גבוהה יותר והמסגרת הנפוצה יותר לפעילות ספורטיבית של ילדות היא במסגרת חוגים פרטיים.

ב-55% מהמקרים הילדה עצמה רוצה לעסוק בפעילות ספורטיבית, ורק כשליש מההורים מעידים שהם היו הראשונים שרצו שהילדה תעשה ספורט. כמו כן, אמהות מכוונות את הילדים לספורט יותר מאשר האבות.

לדעת ההורים, שתי התועלות העיקריות לעשיית ספורט של ילדות הן: חיזוק הבריאות והנאה. מנגד, חשש מפציעות זוהה כחיסרון הנתפס העיקרי של ספורט ילדות.

עוד נמצא כי החסם המגדרי של פעילות ספורטיבית של ילדות קיים בעוצמה נמוכה.

כ-8% בלבד מההורים מסכימים שספורט הרבה יותר מתאים לבנים, מאשר לבנות. 88% מעידים כי הם לא מסכימים/כלל לא מסכימים, ו-9% דעתם לא מוחלטת.

המחקר ותוצאותיו ידונו בכנס שתקיים אתנה ביום שלישי הבא (22.3.16) באיירפורט סיטי בנושא מנהיגות נשים בספורט.

עמרית ינילוב-עדן, מנכ"לית אתנה, התייחסה למחקר ואמרה ל'כלכליסט' : "הנתונים מעידים על אור בקצה המנהרה בכל הקשור לתחום של נשים בספורט. יחד עם זאת, ראוי לזכור שהמחקר עסק בעיקרו בספורט עממי, ואינו מעיד על הספורט התחרותי שבו אנו עדיין ערות לחסמים בקרב ההורים. אם כי, גם כאן קיימת מגמת שיפור של'אתנה' קרוב לוודאי יש בה חלק". ינילוב-עדן הוסיפה ואמרה "צפי המשלחת האולימפית שתצא בקרוב למשחקי ריו מונה 50% נשים, שזה כשלעצמו נתון מכובד"

תגיות