אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיטב דש השקיעו בהתייעלות: הרווח הנקי עלה ב-11% למרות ירידה בהכנסות צילום: ישראל הדרי

מיטב דש השקיעו בהתייעלות: הרווח הנקי עלה ב-11% למרות ירידה בהכנסות

עלות שכרו של אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש, עמדה בשנת 2015 על 3.6 מיליון שקל. במיטב-דש מתכננים לשתף פעולה עם חברות ביטוח בניהול השקעות פוליסות חיסכון

16.03.2016, 10:05 | רחלי בינדמן

בית ההשקעות מיטב-דשסוגר את 2015 עם רווח נקי של 88 מיליון שקל, עליה של 11% לעומת 2014. ה-EBITDA הסתכם ב-214 מיליון שקל, ירידה של 1.8% לעומת אשתקד. ה-FFO עמד על 143 מיליון שקל לעומת 141 מיליון שקל אשתקד. ברמה הרבעונית ה-EBTIDA עמד ברבעון הרביעי על 50 מיליון שקל, ירידה של 7% לעומת הרבעון הקודם.

 

עלות שכרו של אילן רביב, מנכ"ל מיטב-דש עמדה בשנת 2015 על 3.6 מיליון שקל ושל המשנה שלו, רונן טוב על 2.7 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

במיטב דש נוהגים גם להסתכל על ה-EBITDA המנוטרלת (בנטרול הפרשים חשבונאיים כלכליים בתעודות הסל, תשלום מבוסס מניות וסעיפים חד פעמיים) שעמד ב-2015 על 221 מיליון שקל, ירידה של 3% לעומת אשתקד.

הכנסות מיטב-דש עמדו על 736 מיליון שקל, ירידה של 5.8% לעומת אשתקד, וברבעון הרביעי על 182 מיליון שקל, עליה של 2% לעומת הרבעון השלישי. הוצאות השיווק, התפעול, ההנהלה והכלליות עמדו על 540 מיליון שקל, ירידה של 6.6% לעומת אשתקד ואילו ברבעון הרביעי הן עמדו על 136 מיליון שקל, עליה של 4.6% לעומת הרבעון השלישי.

פעילות תעודות הסל של מיטב-דש רשמה הכנסות של 32 מיליון שקל, ירידה של 17% לעומת אשתקד. הירידה בהכנסות מוסברת בעיקר בעלויות גידור. תחום קרנות הנאמנות חווה שחיקה בהכנסות שהסתכמו ב-45 מיליון שקל, ירידה של 16% לעומת אשתקד כתוצאה מירידה בהיקף הנכסים כתוצאה מפדיונות בתעשייה וכן ירידה בדמי הניהול הממוצעים.

צבי סטפק, יו"ר מיטב דש, צילום: אריאל שרוסטר צבי סטפק, יו"ר מיטב דש | צילום: אריאל שרוסטר צבי סטפק, יו"ר מיטב דש, צילום: אריאל שרוסטר

ביחס לקרנות הנאמנות במיטב-דש צופים כי כניסתן הצפויה של קרנות הנאמנות הזרות לשיווק בישראל צפויה להגביר את התחרות בענף ולשחוק עוד יותר את דמי הניהול. לפי הדו"ח: "התחרות על ליבו של הלקוח נסובה סביב איכות ניהול ההשקעות, השירות ומיתוג המוצרים בהתאם, ולכן עולה החשיבות של ביצועי הקרנות ותיקי ההשקעות, כגורם בעל השפעה מכרעת בתחרות".

במיטב-דש חושפים כי הם נערכים לתחרות מצד קרנות הנאמנות הזרות בין היתר "באמצעות שיתופי פעולה עם חברות ביטוח לניהול השקעות של פוליסות פיננסיות ושיווקן ושואפת להגדיל את נתח השוק בקרנות המחקות, לאור גידול בביקושים אותם צופה החברה".

לדברי אילן רביב: "הצלחנו להגדיל את רווחיות החברה, זאת למרות שנה שאופיינה בסביבת ריבית אפסית ובתנודתיות רבה בשווקים שהובילו לירידה בהכנסות. התאמנו את הוצאות החברה להכנסות ולסביבה העסקית המשתנה. בזמן שאנו שומרים על יציבות עסקית בפעילויות המסורתיות שלנו אנו מפתחים מנועי צמיחה בתחומי הביטוח והאשראי החוץ בנקאי. השקעתנו בפנינסולה היא צעד חשוב בהגברת התחרות בעולמות האשראי החוץ הבנקאי לחברות הקטנות והבינוניות".

היקף הנכסים המנוהלים בסוף 2015 עמד על כ-125 מיליארד שקל לעומת כ-137 מיליארד שקל בסוף השנה הקודמת.

במהלך השנה נפדו כ-16 מיליארד שקל בקרנות הכספיות ובתעודות הג'מבו ובמקביל גדל היקף הנכסים בקרנות הנאמנות ובתעודות הסל המסורתיות, ניהול התיקים, קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות.

רביב הוסיף: "אנו פותחים את שנת 2016 עם הובלה בהיקף נכסים בקרנות הנאמנות, בתעודות הסל ובקרנות ההשתלמות. זוהי תקופה של פעילות ומהלכי רגולציה ענפים: השקת קופ"ג להשקעה, קרן פנסיה ברירת מחדל, חיסכון לכל ילד ופתיחת שוק הקצבאות לגמלאים. אנו עוקבים ומברכים על השינויים האלה ורואים בכך הזדמנות להוביל את השוק גם בפעילויות האלה".

במיטב-דש אגב מתייחסים לרפורמת ברירת המחדל בדוח ומציינים כי "להערכת החברה, תוצאות ההליך התחרותי עלולות להגביר את התחרות בתחום זה במשק ולהוביל לשחיקה נוספת בדמי הניהול וברווחיות בענף".

תגיות