אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"תרבות בלב הכפר" צילום: יריב כץ

"תרבות בלב הכפר"

האוצרת לימור כהן החליטה שלא רק לאמנים שלמדו בבצלאל מגיעה במה, ופתחה גלריית ענק בעמק חפר שמוכרת אמנות במחירים עממיים

17.03.2016, 09:12 | מורן לונדון

שתי פסיעות לתוך המבנה הענק שמאכלס את גלריה Art&About ואני כבר מרגישה כאילו משהו בי מתרכך. חלל של 1,000 מטר שמכיל בתוכו בית קפה, חנות בגדי וינטג' ("אהבה לשנייה", שערקה מתל אביב) וגלריה ענקית מלאה בעבודות אמנות מעניינות בשלל סגנונות - ברור שמדובר במסאז' הגון לעיניים, למוח ולנפש.

לימור כהן (43, מתגוררת במושב חרב לאת ליד חדרה) היא האשה שעומדת מאחורי המקום הקסום הזה שממוקם בפארק התעשיות של עמק חפר, ומעבר לנועם שבו עומדת גם אג'נדה אמיתית של מי שאוהבת אמנות.

האוצרת לימור כהן בגלריה שלה במושב חרב לאת, צילום: יריב כץ האוצרת לימור כהן בגלריה שלה במושב חרב לאת | צילום: יריב כץ האוצרת לימור כהן בגלריה שלה במושב חרב לאת, צילום: יריב כץ

"כבר 17 שנה שאני מפיקה ואוצרת את התערוכה לאמנות ישראלית שהכנסותיה מיועדות לוועד למלחמה באיידס, ועם השנים פיתחתי קשר אישי עם המון אמנים, שמתוכו נתגלתה מצוקה", אומרת כהן.

פער בין ביקוש להיצע

יש 6–7 גלריות טובות בתל אביב ויותר מ־20 אלף אמנים. הפער בין הביקוש להיצע כמו תמיד יצר תסכול, וכהן החליטה לנסות לעזור. "לפני שנה וחצי יצאתי למינכן עם עבודות של 1,200 אמנים בניסיון להציג אותם ולעזור להם להיחשף לעולם. הביקורות היו נהדרות, והמון אנשים שאלו איפה האמנים מציגים? והיכן ניתן לראות עוד עבודות".

וזה הוביל אותה לתובנה ש”צריך מקום שייתן במה לאמנים שלא עשו את המסלול הרגיל של בצלאל ותערוכות קבוצתיות. אמנות ישראלית שלא מצליחה להיכנס לגלריות התל־אביביות", וכך הוקמה לפני שנה גלריית Art&About שמאפשרת לאספנים וחובבי אמנות לבוא, לראות וגם לקנות יצירות של אמנים מקומיים במחירים שנעים בדרך כלל בין250 ל־5,000 שקל.

בחלל מוצגות כ־500 עבודות בכל פעם שמתרעננות בכל חודשיים, ויש בו גם חדר VIP שבו כל אמן מקבל תערוכת יחיד למשך חודש. בימי חמישי מתקיימות הופעות מוזיקה של הרכבים משתנים שמביאה חנות הווינטג'.

בכל מטרופולין גדול יש גלריות שמציגות גם אמנים קטנים ומעניקות נופך בוהמי לעיר.

איך זה להיות מחוץ למטרופולין הישראלי עם קונספט כזה?

"חלק מהרעיון היה להביא את התרבות לאזור שנמצא מחוץ לתל אביב, במקרה הזה עמק חפר, ואנשים מאוד מתלהבים כי יש פה משהו שמביא את התרבות שבאמת שייכת לרוב לערים גדולות, למקום הכפרי יותר".

כבר יש סיפורי הצלחה?

"לגמרי. אחת האמניות תמחרה עבודה שלה ב־4,000 שקל. כשבחנו אותה אמרנו לה שהעבודה שווה לדעתנו יותר מ־20 אלף שקל. היא כמובן הוחמאה והופתעה, ואני שמחה לספר שהעבודה נמכרה בשעה הראשונה לפתיחת התערוכה.

"כרגע אנחנו מציגים בחלל ה־VIP אמן צעיר בשם רן דיוויס, שמצייר על קרשי עץ ומגשי פיצה ומכרנו כבר 50% מהתערוכה".

בכל זאת זיו קורן

 

בחודש הבא יפנו מקום בגלריה לאמן מוכר יותר. "הצלם זיו קורן יציג אצלנו במשך שלושה שבועות תערוכה שמרכזת שש תערוכות שונות שלו משש השנים האחרונות, אשר תציג רבדים פוליטיים, חברתיים, צבאיים ותרבויות".

למה גלריה שפונה לאמנים קטנים ולא מוכרים נותנת בעצם במה לאמן ידוע ומוכר?

"זיו הוא אחד החברים הכי טובים שלי, ואני אוהבת מאוד את העבודות שלו ואת מה שהוא עושה. נכון שאחת המטרות המרכזיות של הגלריה היא לתת במה לאמנים קטנים, אבל אנחנו גם רוצים להביא הנה טעימות מעיר הגדולה. זיו פופולרי בגלריות בתל אביב, ורציתי שגם הקהל המקומי ייהנה מעבודותיו".

תגיות