אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכרז ברירת המחדל: קרנות הפנסיה לא יוכלו שלא לגבות דמי ניהול מצבירה צילום: דר בון, דוברות משרד האוצר

בלעדי לכלכליסט

מכרז ברירת המחדל: קרנות הפנסיה לא יוכלו שלא לגבות דמי ניהול מצבירה

אגף שוק ההון יצא לדרך עם הרפורמה שנועדה לסייע לחוסכים הלא מאוגדים, והפיץ את תנאי המכרז בקרב המוסדיים. לפי התנאים ייתכנו אפילו שלוש זוכות שיוכלו לקלוט את הפקדות החוסכים הלא מאוגדים

16.03.2016, 18:59 | רחלי בינדמן

אגף שוק ההון במשרד האוצר לא ממתין ופרסם היום (ד') את מכרז פנסיית ברירת המחדל למנהלי הפנסיה. על תנאי המכרז חתום הראל שרעבי, סגן בכיר של המפקחת על הביטוח דורית סלינגר.

קראו עוד בכלכליסט

לפי תנאי המכרז החל מה-1 בספטמבר ישוייכו לשתי קרנות ברירת המחדל שייבחרו עובדים שלא בחרו בקרן אחרת. המכרז קובע כי דמי הניהול המקסימאלים שקרנות הפנסיה תוכלנה להציע במכרז מההפקדות לא יעלו על 2% אך מצד שני דורשת כי שיעור דמי הניהול המרביים מהצבירה יהיה גדול מ-0. במילים אחרות, קרנות הפנסיה לא תוכלנה להציע במסגרת המכרז לא לגבות דמי ניהול מצבירה. תקרת דמי הניהול החוקית בקרנות הפנסיה היא 0.5% מהצבירה ו-6% מההפקדות. על קרנות הפנסיה להגיש את הצעותיהן למשרד האוצר לא יאוחר מ-10 במאי 2016.

דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון הביטוח והחיסכון במשרד האוצר , צילום: נמרוד גליקמן דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון הביטוח והחיסכון במשרד האוצר | צילום: נמרוד גליקמן דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון הביטוח והחיסכון במשרד האוצר , צילום: נמרוד גליקמן

שתי הקרנות שייבחרו ויהפכו לברירת המחדל יהיו אלו שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר. אם שלוש קרנות יקבלו דירוג זהה או הגבוה ביותר או במקרה שבו קרן פנסיה אחת קיבלה דירוג גבוה ביותר ולאחריה קיבלו שתי קרנות פנסיה או יותר דירוג זהה אז כל אחת מהן תיקבע כקרן ברירת מחדל נבחרת – כלומר יהיו שלוש קרנות. הפרמטר המרכזי שינחה את הבחירה יהיה דמי הניהול. קרן פנסיה שנתח השוק שלה עולה על 5% יראו את שיעור דמי הניהול המרביים מההפקדות שהציעה כאילו הם גבוהים ב-0.5% - זאת במטרה לתת עדיפות לקרנות הקטנות. פרסום הקרנות הזוכות יתבצע לפני ה-1 ביוני 2016.

רפורמת ברירת המחדל נועדה לסייע לחוסכים הלא מאוגדים, אלו שהמעסיק שלהם לא דאג להם להטבות בחיסכון הפנסיוני.

היום (ד') פרסם "כלכליסט" כי החוזר שעוסק ברפורמה כולל סעיפים שיכולים לפגוע בהצלחתה. ראשית, מעסיקים שיש להם הסדרים קיימים עם קרנות פנסיה, אף אם אינם מציעים דמי ניהול טובים, יהיו פתורים מצירוף לקרן ברירת המחדל עד מרץ 2019. שנית, אם העובד ייפגש עם סוכן ביטוח ויחתום דרכו על טופס הצטרפות לקרן פנסיה, רפורמת ברירת המחדל לא תהיה רלוונטית לגביו.

חברות הביטוח הגדולות המחזיקות בקרנות הפנסיה הגדולות הן גם בעלים של סוכנויות הביטוח הגדולות בישראל.

תגיות