אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר היציג ירד ב-0.1% ונקבע על 3.855 שקלים צילום: בלומברג

הדולר היציג ירד ב-0.1% ונקבע על 3.855 שקלים

היורו נחלש בשיעור דומה ושערו היציג נקבע על 4.344 שקלים; מיטב דש: "הפער בין ציפיות האינפלציה הקצרות לארוכות עומד ברמה גבוהה מאוד וחריגה לעונה זו של השנה"

21.03.2016, 15:33 | מיקי גרינפלד

שוק המט"ח חזר לפעילות לאחר חופשת סוף השבוע: הדולר היציג ירד ב-0.1% ל-3.855 שקלים, היורו נחלש גם הוא ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.344 שקלים.

בשווקים העולמיים נסחר היורו-דולר ביציבות, בשער של 1.127 דולר ליורו.

בהלמן אלדובי טוענים בסקירה השבועית כי למרות המדד הנמוך ולמרות הורדת הריבית באירופה, בנק ישראל לא צפוי להוריד את הריבית בתקופה הקרובה - לאור החשש מהאצת עליית מחירי הנדל"ן ולאור העובדה שאין בעיית אשראי במשק, לא לחברות ולא ללקוחות הפרטיים.

"הבנק יוריד את הריבית, או ינקוט בצעדים מוניטריים נוספים רק אם נראה תיסוף משמעותי בשער השקל או במידה שהמשק יכנס להאטה חמורה. שני תרחישים אלו כרגע רחוקים מהמציאות הכלכלית הקיימת ובנק ישראל מבין כנראה שהנזק מהורדת ריבית נוספת עלול להיות גדול מהתועלת", אומרים בבית ההשקעות.

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, צילום: עמית שאבי נגידת בנק ישראל קרנית פלוג | צילום: עמית שאבי נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, צילום: עמית שאבי

ב-FXCM ישראל אומרים הבוקר כי לאחר הקריסה החדה בשבוע שעבר של הדולר בעולם ובזירת המט"ח המקומית. מדד הדולר (למרות התאוששות קלה ביום שישי), השלים שבוע שלישי ברציפות של ירידה והוא נסחר בקרבת רמתו הנמוכה ביותר מאז שלהי אוקטובר 2015.

"לאחר התנועות החדות ואירועי המפתח בשבוע שעבר, היומן הכלכלי השבוע צפוי להיות דליל יותר ועל כן ייתכן שנראה התמתנות בתנודתיות השלילית של הדולר, ואולי נראה גם סוחרים שמנצלים את רמות השפל הללו כדי לקנות מחדש את השטר הירוק", אומרים ב-FXCM.

לדברי אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, ציפיות האינפלציה בישראל המגולמות בשוק עלו בחדות בחודש האחרון. "הציפיות בטווחים הבינוניים והארוכים הגיעו לממוצע של השנה האחרונה. כמו כן, הפער בין ציפיות האינפלציה הקצרות לארוכות עומד ברמה גבוהה מאוד וחריגה לעונה זו של השנה".  

בעניין החלטת הפד האחרונה אומר זבז'ינסקי כי שני דברים באמת מועילים אפשר היה ללמוד ממנה. שהבנק המרכזי פסימי, ושמקור הפסימיות נמצא בעיקר מחוץ לגבולות ארה"ב.

"כל יתר ההערכות והתחזיות, אפילו של ה-FED עצמו, לא כל כך חשובות. הן בסה"כ משקפות תצלום מצב נוכחי מאוד לא ברור, כפי שנתפס ע"י השווקים, ומשתנה במהירות ובחדות בהתאם לתמונת המאקרו והשווקים.

הכלכלן הראשי של מיטב דש טוען כי השפעת הפד, למרות אי נקיטת צעדים ממשיים מצדו, הייתה גדולה יותר מאשר הפעולות של הבנק האירופי והבנק של יפן.

"שוק המניות האמריקאי הציג תשואה עודפת על פני המניות באירופה וביפן. גם ביצועי האג"ח הקונצרניות בארה"ב היו טובים יותר בשבוע האחרון למרות הרכישות המתוכננות ע"י ה-ECB, כשהדולר המשיך להיחלש מול המטבעות העיקריים. התחזקות היורו והיין היפני עלולה לפגוע במגזר העסקי ובסופו של דבר בשוקי המניות. זאת אחת הסיבות בגללה אנו מעדיפים את ההשקעה במניות האמריקאיות".

תגיות