אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: ירידה של 5.5% בשנה האחרונה בייצור של ענף ההייטק צילום: שאטרסטוק

הלמ"ס: ירידה של 5.5% בשנה האחרונה בייצור של ענף ההייטק

הירידה חלה בין ינואר 2015 לינואר 2016 במדד הייצור התעשייתי, המשקלל את הפדיון ואת כמויות הייצור בענף ההייטק. הנתונים מחזקים את הדו"ח שפירסם בחודש שעבר האוצר שמצא כי קיים מחסור חמור של כוח אדם בענף וסכנה למעמדה של ישראל כמובילת חדשנות

20.03.2016, 18:19 | מיקי פלד

ירידה של 5.5% נרשמה בין ינואר 2015 לינואר 2016 במדד הייצור התעשייתי של ענף ההייטק, כך עולה מנתונים שפירסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המדד משקלל את הפדיון ואת כמויות הייצור בענף ההייטק.

הירידה בייצור התעשייתי של הענף – שמורכב מחברות הייטק וחברות טכנולוגיה עילית אחרות כמו טבע – מורגשת מאז אפריל, כאשר מדד הייצור התעשייתי של הענף יורד בעקביות מאז. מנגד חברות בענפים כמו כימיקלים, מכונות ועוד – המכונסים תחת הכותרת טכנולוגיה מעורבת עלית – הראו צמיחה של 7.3% באותה תקופה.

לנתונים אלו צריך להוסיף שני סייגים: האחד שמדובר בנתוני מדגם שעשויים להשתנות לכשיתקבלו נתונים רחבים יותר, והשני שלא פעם העליות והירידות הן חלק ממחזור עסקים טבעי ולא מצביעות על בעיה מבנית או הצלחה מבנית. 

מתחם ההייטק של הרצליה פיתוח, צילום: תומי הרפז מתחם ההייטק של הרצליה פיתוח | צילום: תומי הרפז מתחם ההייטק של הרצליה פיתוח, צילום: תומי הרפז

נתוני הלמ"ס מראים עוד כי בענף הייטק חלה מינואר עד ינואר ירידה של 1.3% במספר העובדים, ומדובר בירידה שנמשכת בצורה איטית מאז אמצע 2012. לנקודה הזו התייחס בחודש שעבר גם דוח מיוחד של משרד האוצר, שקבע כי ישנו מחסור בכח אדם מיומן בענף ההייטק וכי יש סכנה של ממש שישראל תאבד את מעמדה כמובילת חדשנות עולמית.

בצד החיובי, הייצוא של ענף ההייטק עלה באותה תקופה בכ-3% ובשלושת החודשים אוקטובר 2015 - ינואר 2016 הייצוא עלה בכ-4% (בחישוב שנתי).

תגיות