אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"כל אמנות היא לילדים" צילום: עמית שעל

"כל אמנות היא לילדים"

היריד החדש ארטלף שיתקיים לראשונה בפורים מנסה להפוך את עולם האמנות לנגיש ומסקרן עבור ילדים

22.03.2016, 08:37 | רעות ברנע

"כשאני מציירת אני לא עושה הבחנה בין מבוגר לצעיר", אומרת האמנית קרן שפילשר, "אני לא זו שמחליטה אם היצירה תלך לחדר הילדים או למשרד עורכי דין". שפילשר, לצד שורה של אמנים נוספים, תשתתף ביריד האמנות לילדים ארטלף, שיתקיים לראשונה השבוע (23–26 במרץ, דרך שלמה 27, תל אביב). "אבל אין ספק שאני מחוברת לעולם הילדים וזה עולם שממש מפעיל אותי. זה משהו שאני חיה איתו - אני לא מאלצת את עצמי בשביל זה".

במרכז היריד תציג תערוכה גדולה של 70–80 יצירות שיצרו אמנים ישראלים צעירים לצד ותיקים, ושאותה אוצר האמן יאיר פרץ. היצירות שיוצגו נוצרו במיוחד עבור ילדים או כאלה שמתקשרות עם עולמם. "בתפיסה שלי כל אמנות היא לילדים", אומר פרץ, "כי עולם החומר והצבע הוא כזה שמתקשר איתם. העבודות שיוצגו הן לא עבודות מתחנפות יותר מדי. המטרה היא לא להפוך את התערוכה לג'ימבורי, אלא לשלב יצירות שיהיו מתאימות למרחב של ילד".

קרן שפילשר. "אף אחד לא יכול להתחרות עם הדמיון של הילדים", צילום: עמית שעל קרן שפילשר. "אף אחד לא יכול להתחרות עם הדמיון של הילדים" | צילום: עמית שעל קרן שפילשר. "אף אחד לא יכול להתחרות עם הדמיון של הילדים", צילום: עמית שעל

בין האמנים המציגים: עידו שמי וההולוגרמות המפורסמות שלו, ורד אהרונוביץ שיוצרת פסלים שעוסקים בילדות, איתמר שמשוני שמשלב צעצועים בעבודותיו, והצלמת רונית פורת שמתעסקת עם זיכרונות ילדות באווירה של נוסטלגיה. היריד הוא יוזמה של מיכל פלד־פליישר ומטרתו היא להנגיש לילדים את עולם האמנות באופן מסקרן ומאתגר. לצד התערוכה, שמרבית

העבודות בה גם יועמדו למכירה, יתקיימו בימי היריד פעילויות כמו שעת סיפור וקיר צביעה (כניסה חופשית), וגם סדנאות שונות כמו אנימציה, יציקות בטון ואוריגמי (60 שקל לילד, 10% ייתרמו לעמותת לשובע, המעניקה ארוחות חמות לילדים שידם אינה משגת).

לדברי שפילשר, החיבור בין ילדים לאמנות הוא תופעה מתפשטת. "המון הורים לוקחים את הילדים למוזיאון או אפילו לסיורי גרפיטי בדרום תל אביב", היא אומרת, "יש חדרי ילדים שתלויות בהם יצירות של מיטב האמנים. אבל אמנות עדיין נחשבת משהו שאסור לגעת בו. הלוואי שבתי הספר לא היו מסתפקים בהקדשת שעות מועטות לנושא, והיו הופכים את שיעורי האמנות ליותר מונגשים ומגניבים.

"אותי בתור ילדה לימדו שאמנות היא דבר נשגב ומיוסר. אני מנסה ללמד את ההפך - ציורים טובים יוצאים גם כשאתה שמח. בסופו של דבר אף אחד לא יכול להתחרות עם הדמיון של הילדים".

תגיות