אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוקר הדיור הפך את הונג קונג לשיאנית במגורים עם ההורים

יוקר הדיור הפך את הונג קונג לשיאנית במגורים עם ההורים

בעקבות הזינוק במחירי הנדל"ן למגורים בטריטוריה הסינית בוחרים 76% מהצעירים להישאר בבית הוריהם, ואפילו להתגורר בנפרד מבן הזוג לאחר הנישואים. מכירות הבתים צנחו לשפל של 25 שנה והרוכשים הם בעיקר לקוחות מיבשת־האם

21.03.2016, 20:38 | שירות כלכליסט

נראה כי בני ובנות דור ה־Y בהונג קונג, בדומה למקביליהם באירופה ובארה"ב, ויתרו זה לא כבר על התקווה כי ידם תשיג לרכוש דירה - כך על פי סקר שערכה קבוצה למחקר עירוני מאוניברסיטת הונג קונג.

לפי הסקר, 76% מצעירים בגילי 35-18 גרים בבית הוריהם. זאת על אף שיעור האבטלה הנמוך העומד על 3% בלבד.

צעירי הונג קונג לא לבד. בארה"ב בוחרים 55% מבני דור ה־Y להישאר לגור עם הוריהם, ואילו באיחוד האירופי השיעור עומד על 48% בקירוב. הממוצע העולמי עומד על כ־31%.

אף שמגורים משותפים של כמה דורות נחשבים לנורמה באסיה, העלייה החדה במחירי הדיור הביאה להאצת המגמה של ההישארות אצל ההורים בעשור האחרון. להבדיל מארה"ב, שם מתמודדים מבוגרים צעירים עם חובות עתק המצטברים בעקבות הלוואות הסטודנט לקולג', ואינם עצמאיים כלכלית במידה מספקת לרכישת דירה, בטריטוריה הסינית קניית בתים וקרקעות היא תענוג נדיר גם בהשוואה לשוקי הדיור היקרים בעולם. בהשוואה לעולם, רכישת דירה בהונג קונג נחשבת למשימה בלתי אפשרית.

ההישארות אצל ההורים הביאה ליצירתה של תופעה חברתית נוספת: "נשואים, אך גרים בנפרד", שהגיעה לשיא בשנה שעברה, כך לפי מחקר שביצע מכון הונג־קונגי. ג'י לינג מאוניברסיטת הונג קונג מאפיין את בחירות הדיור החדשות של הדור כאסטרטגיה מכוונת "לגישור בין החלומות והמציאות" בזמנים של חוסר ודאות פיננסית. המתיחות הפוליטית בין הונג קונג ליבשת־האם הולכת וגואה, והכלכלה, בדומה לזו של סין רבתי, מראה סימנים משמעותיים של ירידה בצמיחה.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

לקלחת המתיחות הפוליטית והבעייתיות הכלכלית יש להוסיף את הבעיות הדמוגרפיות שמגמה זו גוררת: שיעור הילודה הנמוך בהונג קונג שעומד על 1.1 ילדים לאשה, מספר נמוך שאינו מאפשר החלפת אוכלוסייה ומביא להזדקנותה.

נראה כי להמשיך לגור בחדר הילדות שלך אינו תורם במיוחד לחיים החברתיים שחשובים ליצירת קשרים וזוגיות שתוביל לחתונה. ואכן, ממוצע הגילים לגיל הנישואים בראשונה עלה מ־23 בשנות השמונים, ל־30 ב־2010, במקביל לירידה בבעלות על בתים.

בתחילת מרץ פורסמו נתונים רשמיים בהונג קונג, שהצביעו על ירידה במכירות הנדל"ן למגורים ברחבי הטריטוריה, לשפל של 25 שנה, מאז תחילת המדידות בשנות התשעים.

הקונות העיקריות שהשקיעו בנדל"ן בהונג קונג היו חברות סיניות שמחפשות אפיקי השקעה בטוחים יותר מאשר יבשת־האם, ועל כן הציעו מחירים גבוהים יותר מתושבי הונג קונג. ב־2015 עמד מחיר ממוצע לבית בהונג קונג על 19 פעמים ההכנסה השנתית של משק בית לפני מסים, כ־5 מיליון וחצי דולר.

לפי המחקר, 95% מצעירי העיר שחיים עם הוריהם מעוניינים לעשות זאת. זה אמנם מאפשר לחסוך כסף במקום להוציאו על שכר הדירה המאמיר, אך גם דרך נוחה מאוד להתחמק מביצוע מטלות הבית וליהנות מעוד כמה שנים של פינוק אצל ההורים.

תגיות