אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההתחממות הגלובלית פוגעת בטעם היין, במיוחד בצרפת צילום: שאטרסטוק

ההתחממות הגלובלית פוגעת בטעם היין, במיוחד בצרפת

מחקר חדש שהתמקד בחבלי בורדו, בורגונדי ושמפאן מגלה כי אף שענבים משתדרגים בזכות טמפרטורות גבוהות, תנאי חום קיצוניים יגרמו להידרדרות איכותם

22.03.2016, 20:17 | שירות כלכליסט

התחממות כדור הארץ משפיעה גם על הטעם של היין שאנחנו שותים - כך מצא מחקר חדש שסקר את מגמות יבול הענבים ב־400 השנים האחרונות.

קראו עוד בכלכליסט

המחקר שפורסם בכתב העת "Nature Climate Change" מצא כי ההתחממות העולמית מאז 1980 שינתה את האופן שבו גדלים הענבים המיועדים לייצור יין, הידועים כרגישים מאוד לתמורות אקלימיות. המחקר התמקד באזורי גידול היין בצרפת ובשוויץ ובהם בורדו, בורגונדי ושמפאן בצרפת, ולא בקליפורניה ובאוסטרליה, שהם אזורים חמימים יותר.

האם טעמו של היין ישתנה? האם טעמו של היין ישתנה? האם טעמו של היין ישתנה?

באופן מסורתי, ההערכה היא כי הענבים הטובים ביותר ליצירת יין גדלים בשנים שבהן יש גשמים רבים בתחילת העונה ולאחריהם קיץ יבש וחם, ואפילו בצורות. הבצורות נחשבות למהותיות במיוחד בהשגת הטמפרטורות הנחוצות לגידול הענבים האיכותיים.

אולם המחקר הנוכחי מצא כי הענבים לא צריכים להסתמך יותר על בצורות וגלי חום של סוף העונה, מכיוון שמראש הטמפרטורות גבוהות יותר.

לפי בנג'מין קוק, המחבר הראשי של המחקר ומדען אקלים מאוניברסיטת קולומביה וממכון גודארד לחקר החלל של נאס"א, השינוי הוביל לכך שגם תאריך בציר הענבים הוקדם בממוצע בעשרה ימים.

קוק ושותפתו למחקר אליזבת וולקוביץ' מאוניברסיטת הרווארד אמנם מציינים כי עד כה הטמפרטורות החמות יותר עזרו להפיק פירות טובים יותר, שבתורם שיפרו את טעמם של היינות, אך מזהירים כי מגמה זו לא תימשך כל עוד ההתחממות תחמיר. "מעבר לנקודה מסוימת לא מרוויחים עוד את היתרונות הנובעים מהטמפרטורות הגבוהות יותר, ואף עלולים לחוות הידרדרות באיכות", נכתב במחקר.

הדוגמה הבולטת היא של קיץ 2003, אז גל חום קיצוני באירופה גרם להקדמת הבציר בחודש שלם, אך היינות מאותה שנה לא נחשבים לאיכותיים במיוחד. "2003 הוא קרוב לוודאי סוג הקיץ שנחווה ככל שהתחממות כדור הארץ מואצת", כתבו החוקרים.

תגיות