אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשת אופטיקנה במגמת התכווצות: סניפים נסגרו, שטחי מסחר אחרים הוקטנו צילום: שאול גולן

בלעדי לכלכליסט

רשת אופטיקנה במגמת התכווצות: סניפים נסגרו, שטחי מסחר אחרים הוקטנו

השנה סגרה הרשת 15 סניפים, חיסלה את המכללה לאופטיקה ומיעטה בפתיחה של סניפים חדשים; המנכ"ל מאיר רסין: "מדובר בהתייעלות"

23.03.2016, 10:52 | אורנה יפת

רשת אופטיקנה מתכווצת. ל"כלכליסט" נודע שבשנה האחרונה סגרה הרשת 15 סניפים והקטינה את שטח המסחר בשישה סניפים נוספים. כיום מונה הרשת 75 סניפים בקירוב. בנוסף, לפני יותר משנה עצרה הרשת פתיחת סניפים ופתחה רק שלושה סניפים שעליהם כבר התחייבה בחוזים מראש. כמו כן, במאי הקרוב תיסגר המכללה לאופטיקה שמפעילה אופטיקנה בחיפה ובפתח תקווה.

בעלי אופטיקנה הם הזוג מאיר ושרית רסין המצויים בהליכי גירושים בשנתיים האחרונות. לשניים נכסים נוספים ובהם אופטיקנה נדל"ן, שבה הם שותפים עם האחים שכטר. החברה עוסקת בבנייה למגורים באזורים של אוכלוסייה דתית. לפי טענות בענף האופטיקה, התנהלו בעבר מגעים למכירת הרשת. בין היתר, ניהלה שרית מגעים עם איש העסקים היהודי־צרפתי לוראנט לוי, בעלי רשת אופטיקל סנטר, המונה בעולם 380 סניפי אופטיקה. את תגובת לוי לא ניתן היה להשיג.

מאיר רסין, מנכ"ל אופטיקנה. "שכר דירה לא מוצדק", צילום: בועז אופנהיים מאיר רסין, מנכ"ל אופטיקנה. "שכר דירה לא מוצדק" | צילום: בועז אופנהיים מאיר רסין, מנכ"ל אופטיקנה. "שכר דירה לא מוצדק", צילום: בועז אופנהיים

לדברי מאיר רסין, "היו מהלכים של התייעלות בלבד. סגרנו סניפים מפסידים ששכר הדירה בהם היה גבוה ולא מוצדק. כל רשתות האופטיקה סגרו בשנה האחרונה סניפים מפסידים. זו המגמה במסחר כיום. הרשת איתנה ומרוויחה ומתפתחת. סניף עזריאלי עכו היה סניף סופר כושל. יצאתי משם ומעזריאלי קריית אתא בכוח למרות האיומים. סניף נהריה היה כושל ולא מעט שוכרים ברחו מהקניון הזה. בביאליק ברמת גן השכירות היתה יקרה ובדיוטי פרי היה לי הסכם דרקוני. שילמתי שם הון תועפות. 6.6 מיליון שקל לשנה על מחזור מכירות יפה, אבל על חנות שהפסידה 3 מיליון שקל בשנה. התחננו שייתנו לנו לצאת משם ומנעו מאיתנו להשתתף במכרז החדש שיצא. לשיינקין תל אביב אנחנו לא מתאימים ולכן הסניף נסגר. לפני 8 חודשים חתמתי חוזה לפתיחת חנות בגינדי תל אביב וניהלתי מו"מ עם עזריאלי על קניון שעתיד להיפתח בראשל"צ, אבל לא חתמתי כי לא קיבלתי מיקום שרציתי. כך שזה לא נכון שהרשת לא מתפתחת".

לדבריו, גם המכללה, ששרית הקימה, היא פעילות הפסדית. רסין טוען עוד שלא ניסה למכור את החברה או לקנות את חלקה של שרית. "הגורם היחיד שפניתי אליו לפני שנתיים היה הראל ויזל לאחר שנודע לי ששרית פנתה אליו, אבל הוא כלל לא התעניין ברכישה, וכשפניתי ללורנט לוי הוא לא חזר אליי. מאז לא היו לי שום מגעים עם אף גורם. בית המשפט מינה את PwC שתקבע את שווי הרשת ועסקי הנדל"ן שברשותנו ותמליץ על דרך לפירוק. אתמול פנו אליי רואי החשבון וביקשו נתונים נוספים. הצעתי לבית המשפט הליך של 'במבי' אבל שרית סירבה וכעת אנחנו ממתינים להחלטת בית משפט".

אופטיקנה היא אחת הרשתות המובילות במספר הסניפים בענף המשקפיים. יתרונה הוא במיקומים האסטרטגיים של מרבית סניפיה. לפי הערכות, מחזור המכירות של אופטיקנה עומד על כ־200 מיליון שקל בשנה. כמו יתר רשתות האופטיקה, גם אופטיקנה מתמודדת עם תחרות גוברת וסובלת משחיקה ברווחיות על רקע כניסתן של רשתות מוזלות שגררו את הענף להורדת מחירים.

שרית רסין סירבה להגיב לידיעה.

תגיות