אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו באים? המוסדיים ייצאו לסיור בנכסים של אקסטל בניו יורק צילום: נמרוד גליקמן

עכשיו באים? המוסדיים ייצאו לסיור בנכסים של אקסטל בניו יורק

אקסטל גייסה 1.65 מיליארד שקל. תשואות האג"ח שלה עלו ל-8.5%-9.5% אחרי דיווחים שאחד הפרויקטים בחברה הוא חלק מחקירת הלבנת הון

23.03.2016, 14:18 | אורן פרוינד

משלחת של מנהלי השקעות ואנליסטים בגופי הפנסיה הישראלים יצאו בשבוע הבא לסיור בנכסים של חברת אקסטל בניו יורק. המוסדיים הישראלים רוצים לבדוק מקרוב עד כמה הדיווחים מהעיתונות האמריקאית בדבר האטה בשוק דירות היוקרה של ניו יורק משפיעים על הנכסים של אקסטל, שגייסה בישראל אג"ח בהיקף של 1.65 מיליארד שקל בשנים 2014-2015.

קראו עוד בכלכליסט

על רקע הדיווחים האלו והעובדה שהחברה אינה מצליחה למכור את יתרת דירות היוקרה שלה בפרויקט ONE 57 , קרסו האג"ח של אקסטל בבורסת תל אביב בחודשים האחרונים והן נסחרות היום בתשואה לפדיון של 8.5%-9.5%.

בשיחת טלפון שקיימה סוכנות הידיעות בלומברג עם בארנט לקראת ההגעה של המוסדיים מישראל הוא אמר כי " אנחנו לא הזמנו אותם, אבל אני שמח לארח אותם. אני שמח שהם באים לפה וכך הם יוכלו לראות את הנכסים שלנו ועד כמה הם איכותיים וחזקים".

בבלומברג גם שוחחו עם אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי של הלמן אלדובי, שאמר "מעכשיו המשקיעים ידרשו תשואה גבוהה יותר על האג"ח של אקסטל. החברות הזרות משלמות מחיר על כך שהן פועלות רחוק מאיתנו מבלי שאנו מכירים מקרוב את הנכסים שלהם". המוסדיים הישראלים ישלמו על הסיור לאור תקנה של הרשות לני"ע שאוסרת על חברות לשלם למשקיעים מחשש לניגוד עניינים.

בשבוע שעבר דיווח העיתון "ניו יורק פוסט" כי מגדל ONE 57 שנבנה על ידי אקסטל ומוחזק היום על ידו בשיעור של 12%, מומן ברובו על ידי חברת Aabar , שקשורה בעקיפין לקרן המלזית שנמצאת בלב חקירת שחיתות בינלאומית. הניו יורק פוסט הסביר כי משרד המשפטים האמריקאי חוקר בימים אלו כיצד התגלו בקרן המלזית מיליארד דולר חחת שמו של ראש ממשלת מלזיה וכי נעשית בימים אלו בדיקה בשוק הנדל"ן במנהטן על מנת לבחון האם בוצעו הלבנת כספים דרך רכישה של דירות יוקרה וכי המגדל של אקסטל נמצא בין החשודים.

בארנט דוחה על הסף כל קשר בין הדירות במגדל ולמימון המגדל בין החקירה שמתנהלת נגד הקרן המלזית. לטענת בארנט, אין כל חקירה שמתנהלת לגבי הדירות במגדל או המימון שלו. עוד טען בארנט כי ההלוואה שהעניקה Aabar בסכום של 196 מיליון דולר למגדל נפרעה במלואה ביולי 2014. בארנט ציין כי "במהלך שמונה השנים האחרונות, החברה המשותפת ביצעה מספר עסקאות מימון ומימון מחדש אשר במהלכן בוצעו "הליכי KYC" על ידי המוסדות המממנים (בדיקות הכרת הלקוח בהתאם לכללים הנוקשים של הבנקים האמריקאים). כמו כן, עסקאות מימון אלו לוו, על ידי משרדי עורכי דין עלית בניו יורק ולא נמצאו בהן כל בעיות".

גארי בארנט, צילום: בלומברג גארי בארנט | צילום: בלומברג גארי בארנט, צילום: בלומברג

תגיות