אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות הביטוח קוראות לעצור את חקיקת הגבלת השכר: "תביא להעלמות הבונוסים" צילום: דמיטרי שבצינקו

חברות הביטוח קוראות לעצור את חקיקת הגבלת השכר: "תביא להעלמות הבונוסים"

חברות הביטוח מצטרפות לבנקים בקריאה לבלום את העברת החוק - עו"ד דודי תדמור פנה מטעמן לראש הממשלה וליו"ר ועדת הכספים: "לשינויים המוצעים השפעת רוחב ועומק מרחיקת לכת על חברות הביטוח - יש צורך לקיים דיון נוסף"

27.03.2016, 11:20 | רחלי בינדמן

אחרי הבנקים, גם חברות הביטוח מצטרפות למחאה נגד הגבלת שכר הבכירים. איגוד חברות הביטוח בישראל והתאחדות החברות לביטוח חיים פנו היום לראש הממשלה, ליו"ר ועדת הכספים וליועץ המשפטי של הכנסת, באמצעות עו״ד דודי תדמור, בבקשה דחופה ביותר לקיים דיון נוסף בהצעת החוק לתגמול נושאי משרה בתאגידים פיננסיים, טרם העלאתה לקריאה שניה ושלישית.

קראו עוד בכלכליסט

הבוקר פורסם כי איגוד הבנקים שכר את שירותיו של עו"ד דוד חודק ממשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי גרינברג, שפנה בשמו לשר האוצר, ליו"ר הכנסת, ליו"ר ועדת הכספים בבקשה לדחות את הליך העברת חוק שכר הבכירים עד לאחר קיום דיון מעמיק בנושא. באיגוד הבנקים מקווים כי התייחסות לבקשה ועיכוב ביצוע לחוק תעבירו עד סיום מושב הכנסת בסוף השבוע הקרוב, ותרוויח להם זמן יקר. ההחלטה של איגוד חברות הביטוח לטפל בנושא התקבלה לאחר לבטים וברגע האחרון,  כאשר תדמור גוייס לצורך העניין במוצאי שבת וכבר הבוקר יצא המכתב מטעם החברות.

לטענת איגודי חברות הביטוח, "לשינויים המוצעים תהיינה השלכות מרחיקות לכת, הרבה מעבר לשינוי בעלות העסקתם של בכירים בתאגידים הפיננסים בישראל. מדובר בשינויי עומק מהותיים בתאגידים בהם מופקדים עיקר כספי הציבור בישראל, בסכומים של מאות מיליארדים רבים של שקלים. מדובר בהשלכות מרחיקות לכת על ציבור החוסכים, הלווים והמבוטחים בישראל, כמו גם עובדי החברות עצמן.

שינויים אלה ישפיעו באופן ניכר על המשק הישראלי כולו. בכלל זה, צפויה להצעת החוק השפעת רוחב ועומק מרחיקת לכת על חברות הביטוח, לרבות על אופן התנהלותן, הוצאות פעילותן, כוח האדם שיועסק בהן, ועוד. כמו כן, וכידוע, מדובר בהצעת חוק אשר הופכת את חברות הביטוח בישראל לחריג משונה ביחס לנורמת הפעילות הנוהגת בתחום הביטוח בעולם, ללא יוצא מהכלל".

"הצעת החוק שונתה באופן מהותי לקראת סופו של דיון שנערך בוועדת הכספים של הכנסת ב-16 בחודש זה. הוועדה הנכבדה לא ערכה כל דיון בהשלכות מרחיקות הלכת של החלטתה. ללא דיון כזה, שאין שום מניעה מלערוך אותו לאלתר, לחלוטין לא סביר להשלים את חקיקת החוק בהליך חפוז ובהול. לא נשמעו הגורמים המקצועיים. לא נשמעו הגורמים הנפגעים. לא נשמעו גופים רבים ומרכזיים שחייבים לבחון את השלכת הצעת החוק הרדיקלית הזו על המשק הישראלי כולו ועל הגופים שתפקודם התקין והיעיל הוא אבן פינה לתפקוד המשק הישראלי כולו", נאמר עוד במכתב.

עו"ד דודי תדמור, צילום: דמיטרי שבצינקו עו"ד דודי תדמור | צילום: דמיטרי שבצינקו עו"ד דודי תדמור, צילום: דמיטרי שבצינקו

לדברי האיגוד, "השינויים שביצעה הוועדה בהצעת החוק - קביעת שכר קשיח ואחיד, שאף מבוסס על יחס שלא נבדק ולא נבחן - חורגים מכל אמת מידה המקובלת בעולם. הדברים ברורים וידועים: אין שום מדינה בעולם המערבי, ואולי גם בכלל, אשר קובעת שכר אחיד וקוגנטי על הבנקים, חברות הביטוח והתאגידים הפיננסיים האחרים בה, תוך שלילת שיקול הדעת באשר לשכר האמור מהדירקטוריונים ומבעלי המניות של אותם תאגידים. הנהגת חידוש עולמי כה קיצוני ומרעיש מחייבת, לכל הפחות, קיום דיון בנושא, תוך שמיעת כל הגופים הרלוונטיים. דיון כזה לא התקיים".

באיגוד חברות הביטוח מסבירים כי להצעת החוק תחולה רטרואקטיבית גם לחוזים קיימים, וכי ועדת הכספים לא ערכה דיון בהיבטים הרטרואקטיביים של הצעת החוק, ולא קבעה את הוראות המעבר שחייבת היתה לקבוע.

עוד הם מסבירים כי "אחת התוצאות הקשות של הצעת החוק, שכלל לא נבחנו, היא היעלמותו של התגמול המשתנה (בונוסים - ר"ב) מהתאגידים הפיננסיים בישראל. גם על כך יש לקיים דיון טרם חקיקה חפוזה של החוק המוצע. גורמי הפיקוח בישראל תומכים בתגמול דיפרנציאלי ומקדמים אותו. להמחשה, רק לאחרונה קבע בנק ישראל מגבלות שונות לעניין תגמול, תוך שהוא מדגיש את חשיבות התגמול המשתנה ואת חשיבותו לניהול התקין של התאגיד ולקידום עסקיו באופן יעיל ומועיל".

לדברי האיגוד, "בנסיבות אלה, יש הן צורך חיוני והן הכרח ענייני ומשפטי, בטרם תובא מחר הצעת החוק לאישור מליאת הכנסת, לקיים בה דיון נוסף בהצעה בוועדת הכספים של הכנסת, וכך מבקש איגוד חברות הביטוח כי ייעשה, גם בהשתתפותו. זו בקשה צנועה מאד יחסית לכובד משקלם של הנושאים בהם מדובר, מה גם שנזקה זניח ותועלתה רבה. אין שום טעם המונע דיון כזה, ויש טעמים רבים המחייבים אותו".

תגיות