אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל דלק אסי ברטפלד: "כל עתירות הגז נדחו פרט ליציבות השלטונית" צילום: בלומברג

מנכ"ל דלק אסי ברטפלד: "כל עתירות הגז נדחו פרט ליציבות השלטונית"

ברטפלד הגיב לראשונה רשמית לפסיקת בג"ץ בנוגע למתווה הגז: "אנחנו רואים את פיתוח לווייתן כמטרה ונעשה את זה הכי מהר". מנכ"ל דלק קידוחים הפתיע: "נמשיך במגעים למכירת כריש ותנין כאילו המתווה כולו אושר"

28.03.2016, 09:25 | ליאור גוטמן
"המסר הגדול הוא שכל העתירות נדחו למעט הקטע של היציבות השלטונית. בעצם בית המשפט נתן שנה לפתור את בעיית היציבות ואני מקווה שזה יסתיים במהרה ונצא לדרך". כך אמר הבוקר (ב') מנכ"ל קבוצת דלק אסי ברטפלד. הדברים נאמרו במסגרת תגובה פומבית ראשונה של דלק לפסיקת בג"ץ מאתמול (א'). עוד אמר כי "אנחנו רואים את פיתוח לווייתן כמטרה ונעשה את זה הכי מהר. כך תכננו וכך נעשה ואנחנו מקווים שבימים הקרובים נשב עם הממשלה ונמצא פתרון ליציבות השלטונית".

מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו הוסיף ש"מתווה הגז אושר פרט לפסקת היציבות. סעיף 52, יצוא, מיסוי ומחירים לא זזו ממסגרת המתווה וזה מעודד אותנו. אין מחלוקת על היציבות ובג"ץ לא התערב במהות אלא רק בשאלה הטכנית של סמכות הממשלה איך לתת את היציבות. בית המשפט מכוון את הממשלה למספר אלטרנטיבות וזה בדיוק מה שאנחנו נעשה עם שותפינו", אמר.

קראו עוד בכלכליסט

אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק, צילום: בלומברג אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק | צילום: בלומברג אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק, צילום: בלומברג

אבו מזכיר שדלק ונובל הגישו תכנית פיתוח ללווייתן עם קבלת השקעה כבר בסוף 2016, עם הזרמת הגז במהלך 2019. "היה הרבה יותר פשוט ומהיר אם בית המשפט היה דוחה את כל העתירות, אבל אנחנו ושותפינו נמצא אלטרנטיבות ליציבות. לא משהים את העבודות על לווייתן ורוצים לשמר את לוחות הזמנים ונמשיך לקדם את הרגולציה המקבילה כמו פיתוח ורישוי כדי שנעבוד במקביל ולא בטור. אנחנו מקווים שלו"ז הפיתוח לא יפגע".

הדברים נאמרו במסגרת שיחת משקיעים של דלק שנערכת הבוקר.

מבחינת אבו יש מספר פתרונות כגון חקיקה כללית ("חוק פרויקטים לאומיים") שם אפשר לתת חסינות רגולטורית לפרויקט לאומי או שינוי בתנאי החזקה של לוויתן שיעניקו יציבות. "בג"ץ אף הציע שקילות כלכלית, כלומר לתת פיצוי במקרה של הפרה של יציבות. מבחינתנו זו אלטרנטיבה עדיפה כי יש פיצוי מלא. שמענו גם פתרונות אחרים כגון ערבויות אבל המטרה שלנו היא לבחור אלטרנטיבה טובה וכזו שלא תעכב את פיתוח לווייתן", אמר אבו.

אבו התייחס לשאלה מדוע הוא חושב שממשלת ישראל תמצא פתרון ואמר ש"נובל מזהה שממשלת ישראל מחויבת לנושא. אנחנו מאמינים שאפשר למצוא פתרון. אני לא מדבר בשם נובל ולא יודע איפה הקו האדום שלהם אבל גם הם וגם אנחנו מצפים למצוא פתרון מהיר". אבו הזכיר ששטר החזקה המקורי של לווייתן כולל סעיף של שינוי לוחות הזמנים במקרים של שינוי רגולציה ולכן אין סכנה מבחינת דלק להלאמת המאגר או להפקעתו.  

אבו: ממשיכים במכירת כריש ותנין כאילו המתווה אושר כולו

במהלך התדריך הפתיע יוסי אבו ואמר שדלק תמשיך במגעים למכירת כריש ותנין כאילו המתווה כולו אושר ללא בעיות. "אין לנו רצון לעכב דבר. גם אם מתייחסים על מאגרים אחרים, למשל מאגר אפרודיטה שנמצאת בקפריסין, אין השפעה על לווייתן והרעיון של תשתית משותפת ללווייתן ואפרודיטה עדיין על השולחן ונבחן כל הזמן", אמר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כמה צביעות ועיוות האמת!!!
ציטוט מתוך פסק הדין - מדברי המשנה לנשיאה א. רובינשטיין: "...נטעים מראשית: הכרעתנו אין בה אמירה על מהות מתוה הגז, ויתכן שהוא האופטימלי האפשרי, ויתכן שלא. נושא כלכלי זה אינו ליבת ההכרעה, אלא הפן המשפטי של הפרשה, הוא בלבד..." כלומר לא היה כלל דיון במהות ואיכות מתווה הגז אלא בעיקר בפן המשפטי של סעיף 52 כלומר הקמיקזה שביבי עושה, והיציבות השלטונית. כאן בג"ץ קבע נחרצות. אם מנכ"ל דלק מתייחס לכך וקובע בצורה תמוהה שבית המשפט העליון דחה את כל העתירות (משום שהוא דן בעיקר בפן המשפטי), הרי כנראה אי הבנת הנקרא היא מרכיב חשוב באופן מחשבתו. צר לי עליו!!! בכסף מעוור לחלוטין!!!
28.03.16
2.
הנה הם יושבים ומטכסים מזימה
הנה הם יושבים נחושים למצוא מזימה חדשה, כזו אשר הסמולנים מבגצ לא יוכלו לה: הנה ראש הכנופיה, שערו הסגלגל מסודר בקפידה, כפי שהגבירה אוהבת. הנה עורף הדין שלו הגיבח ליד עוה"ד שלה, הנכון לכל לכלוך ומשימה ותביעת דיבה מפחידה. הנה השר החנפן תמיד, שפוף ונראה כאילו הדוקטורט שלו נתקע בגרונו. הנה היועץ החדש, טליתו נראית בבירור מבעד לחולצתו השקופה למחצה. מאחור נחבאים על הכלים יושבת הגבירה ולידה נרו יאיר המיועד לרשת. הם פוקחים עיין, מי לנו ומי מתרשל בהבעת נאמנות ללא תנאי למשפחה הקיסרית. איפה נציגי התנועה, תנועת ההוד וההדר? איפה נציגי צרכני החשמל (שיוזל, כך הם אומרים)? איפה חברות התעשיה, אשר יחויבו לשלם מחיר גבוה בהרבה מזה שניתן לרכוש בו גז בשוקי עולם. איפה נציגי הציבור, האקדמיה, הסוחרים, הסטודנטים? איפה הם כולם? האם יכול להיות שזה אשר האיץ בהם להגיע לקלפי כי הערבים נוהרים באוטובוסים - היתכן כי שכח להזמינם לישיבה כה גורלית? הנה הם יושבים הנכלולים ויועציהם, בוחנים כיצד ניתן למרות הכל להעביר את כספם של הרבים אל כיסיהם של המעטים. כיצד ניתן לרצות את המנכ"לים והטייקונים, דוברי אנגלית כדוברי עירקית, אנשי וושינגטון כדיירי נתניה- את כולם יש לרצות ולהסביר כי מאומה לא קרה - המקפצה אותה מקפצה, השתן אותו שתן, הבריכה אותה בריכה, השוחים בה הם אותם שחיינים שבטוחים כי גשם ברכה נוזל על פניהם. הנה הם יושבים, ובקומם - מזימה חדשה לנו, ונושענו מזעמם של הסמולנים מירושלים, והראינו לכולם שכאשר אני רוצה משהו - אני משיג אותו. ובא לציון קברן גואל.
ע.ג. , ארץ הקומבינה לכל  |  28.03.16