אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מייסד צ'יינה באי: "מסחר אונליין אולי נשמע חדשני כיום - אבל בעתיד יהפוך לשגרה"

יובל אטד המליץ בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" ליזמים, "לבנות את העסק בעשר אצבעות לפני שהם פונים למשקיעים". לדבריו, החברה מתכננת להתרחב ל-9 מדינות נוספות באפריקה ומזרח אירופה

28.03.2016, 13:02 | רפאל קאהאן

"מספר הישראלים שרוכשים בסין רק הולך ועולה. היתרון של צ'יינה באי הוא בבקרת איכות שאנחנו מבצעים למוצרים, שירות שעובר לוקליזציה לשפה המקומית וכמובן המשלוח חינם", כך אמר יובל אטד שותף מייסד באתר צ'יינה באי בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט".

צ'יינה באי הוא אתר מכירות סיני שעשה עלייה לישראל ב-2014. הוא מתבסס על מודל ידוע של אתרי מסחר סיניים שמזכיר מאוד בזאר או את שוק הקוואסן בבנגקוק. הממשלה הסינית החלה לעודד את המסחר האינטרנטי לפני מספר שנים ואחת היוזמות שלה כללה סבסוד של דמי המשלוח עבור אתרים שחפצה ביקרם. כך נולדו מפלצות סחר דיגיטלי כגון דילאקסטרים, אליאקספרס ודומותיהן.

 

בשיחה עם סגן עורכת שוק ההון של "כלכליסט", עמיר קורץ, סיפר אטד מאיפה הגיע הרעיון של הקמת אתר מסחר סיני: "עד צ'יינה באי הייתי שכיר, עבדתי כמנכ"ל בלוח ווין ווין. יום אחד עשינו מיזם עם דילאקסטרים, שם הכרתי את השותף שלי לעתיד, ג'ו זאנג, שכיהן אז כסמנכ"ל בדילאקסטרים. מה שגילינו זה שמה שמפחיד את הלקוחות הוא המחסור במענה מקומי למוצרים מסין. המיזם שלנו נועד לתת מענה לבעיה הזו".

אז התחלתם לגייס כסף כמו כל סטארט-אפ?

"בהתחלה, כולם אמרו לי לגייס כסף של אחרים. מה שנקרא OPM - כסף של אנשים אחרים. אבל לגייס כסף מאחרים זה הרבה יותר מסובך ממה שנראה מבחוץ. אז החלטנו לסכן את כל מה שיש לנו ולהשקיע את כספנו האישי. בנינו את הפלטפורמה, את הסכמי השותפות והמרכז הלוגיסטי בסין בעצמנו. רק לאחר מכן הרגשנו מספיק אמינים ובטוחים בעצמנו כדי לגייס משקיעים. אני מאוד ממליץ ליזימים לבנות את העסק בעשר אצבעות לפני שהם פונים למשקיעים. אחד היתרונות של השיטה הוא שאני לא חייב לדלל את האחזקות שלי. אני לא שכיר של המיזם שלי".

ומה השלב הבא בהתרחבות שלכם?

"כיום אנחנו מתכננים להתרחב ל-9 מדינות נוספות באפריקה ומזרח אירופה. אנחנו עובדים בשיטת הזכיינות, כאשר השותף המקומי הופך להיות פרטנר אמיתי. הם לא שכירים. בין המדינות שאנחנו מכוונים אליהן ניתן למנות את קניה, טנזניה, רומניה, בולגריה ועוד מדינות דומות. אפריקה למשל היא מקום שתמיד משך אותי. זה מקום שבו בגלל המחסור בתשתיות הם עברו ישר למודל תשלומים מבוסס מובייל. כך התאמנו את הפעילות של האתר למובייל".

ובמזרח אירופה?

"הבעיה שם היא בעיקר ברמת הדואר למשל. אם חשבת שהשירות בישראל לא טוב, שם זה הרבה יותר גרוע. השירות שם בעייתי וחבילות לא תמיד מגיעות ליעדן. בכלל אנחנו מחפשים מקומות שבהם יש חסמים מקומיים ומנסים לפתור אותם בדרכנו".

"מה שאנחנו חווים בשנים האחרונות זה שינוי של שרשרת האספקה המסורתית - והערך המוסף שלנו הוא לספק את הקשר המקומי עם הצרכן. אבל יש לנו גם פעילות B2B בה אנחנו מציעים לישראלים למכור מוצרים של צ'יינה באי באיביי בחנויות אישיות. צריך לזכור שגם באיביי, 80% מהספקים הם סינים".

עתיד המסחר אונליין?

"ישנן קטגוריות של מוצרים שאני מאמין שיעברו להיסחר בעיקר באונליין. השקנו לאחרונה פעילות של ריהוט הבית והגינה. זה תחום שלא האמינו שיעבוד. אבל כמו באופנה שגם שם לא האמינו שהלקוחות ירכשו מוצרי ביגוד בלי לנסות, הפעילות שלנו דווקא הולכת ומתרחבת. אין גבול כיום לרכישות ברשת. מסחר אונליין אולי נשמע חדשני כיום - אבל בעתיד זה יהפוך לדבר שבשגרה".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אזהרה חמורה
תתרחקו מצ׳יינה ביי הם שקרנים וגנבים יש קבוצת פייסבוק נפגעי שירות צ׳יינה ביי עם סיפורי זוועה על מה שעברו אנשים הגעתי לדף הזה אחרי שאני גם סבלתי מהם וכבר חצי שנה שלא קיבלתי את המוצרים ולא זיכוי ובמקרה שלי יצאתי בזול כי הפסדתי רק 130 שקל יש סיפורים של אנשים שהזמינו סלון וכל מיני מוצרים באלפי שקלים
ארי  |  06.04.17
1.
התבטאות מבישה בועידה לעסקים קטנים
ועידה שמיועדת לעסקים קטנים בישראל. בעלי העסקים נלחמים ימים כלילות לספק לצרכן הישראלי מוצרים איכותיים וזמינים במחירי אפשריים. המציאות קשה גם מבלי שיבוא מר אטד ויסביר למה צריך לקנות רק מסין. בעלי העסקים המקומיים יוצרים צמיחה, תעסוקה ותמיכה בקהילה בעוד שהיצרן הסיני תורם רק לכיסו מבלי שיהיה חשוב לו כלל מי בקצה השני של המסחר. אבוי לנו אם נסתמך רק על רכישות מסין. גם אני צורך מוצרים סיניים אבל לא מתקיים אך ורק מיבוא ומעדיף תוצרת ישראלית כחול לבן על פני מוצר מיובא. במקום להסביר למה יש צמיחה ברכישה מסין כדאי להסביר איך ניתן לקדם את העסק המקומי מבלי לפגוע בצרכן או בעסקים קטנים אחרים.
ziso , נתניה  |  28.03.16