אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המניה ירדה? אל דאגה: בכירי קליל בדרך למימוש אופציות קליל

המניה ירדה? אל דאגה: בכירי קליל בדרך למימוש אופציות קליל

החברה הפחיתה את מחיר המימוש ל-4 בכירים ב-31% אחרי ירידת המניה בשיעור דומה מאז אוגוסט. עלות המהלך: 1.5 מיליון שקל

28.03.2016, 13:36 | גיל קליאן

מניה יורדת היא אירוע מצער עבור אלה שרכשו אותה, אך גם עבור בכירים באותה חברה שקיבלו אופציות כחלק מחבילת השכר שלהם. עבור בכירי קליל, החברה דאגה להמתיק את אותה גלולה מרה, והודיעה היום (ב') על קיצוץ מחיר המימוש בחבילות אופציות של 4 בכירים.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, אותם בכירים של יצרנית חלונות האלומיניום יוותרו על אופציות שקיבלו במהלך הרבעון הרביעי של 2015, אופציות שנושאות מחיר מימוש של 323.95 שקל, וייקבלו אופציות חדשות עם מחיר מימוש של 222.87 שקל. מדובר למעשה בהפחתה של 31.2% במחיר המימוש לאותם בכירים.

באופן אירוני, מי שיישא בעלויות מחרי המימוש המופחת הם בעלי המניות של החברה - שסבלו פעם אחת מירידת המניה, וכעת מממנים הפחתת מחיר באופציות לבכירים - על מנת שהאחרונים לא ייפגעו מירידת מחיר המניה בחודשים האחרונים.

מנכ"ל קליל, אריה ריכטמן, יקבל במסגרת הפחתת מחיר המימוש 11.8 אלף אופציות כאלה, בעלות לחברה של 661 אלף שקל. 3 נושאי המקרה האחרים יקבלו חבילה של 15.7 אלף אופציות, בעלות לחברה של 879 אלף שקל. העלות המצרפית של האופציות החדות ל-4 הבכירים היא 1.5 מיליון שקל.

בחברה נימקו את המהלך במילים: "ההקצאה הנוכחית בתנאים זהים תוך קביעת מחיר מימוש חדש, הינה ראויה והוגנת בשים לב לתמורות משמעותיות שחלו בשווקים, אשר השפיעה על תוצאותיה העסקיות של החברה והביאה לתנודות במחיר המניה כתוצאה משינוי במציאות העסקית השוררת בשוק המקומי והבינלאומי אשר הביאה לירידה דרמטית בחלק מהבורסות ברחבי העולם, הרעה בתנאי הסחר ושינוי בהתנהגות הצרכנים המושפעת מיוקר המחיה. בפרט, בתקופה מאתגרת זו, פועלו של המנכ"ל בצוותא עם יתר נושאי המשרה, הביאה למזעור השפעתם של גורמים אלו על תוצאותיה העסקיות, ולפיכך סבורה הועדה כי אישור ההקצאה הנוכחית במחיר המימוש שנקבע, תביא להלימה בין תרומתו הרבה לחברה, הישגיו, נסיונו המקצועי ומומחיותו מחד ויצירת תגמול הוני ריאלי ומאוזן מאידך".

צורי דבוש, בעל השליטה בקליל, צילום: גיל נחושתן צורי דבוש, בעל השליטה בקליל | צילום: גיל נחושתן צורי דבוש, בעל השליטה בקליל, צילום: גיל נחושתן

קליל סיימה את שנת 2015 עם מכירות של 372.6 מיליון שקל. מדובר בירידה של 1.6%, שנרשמה למרות עלייה במכירות הכמותיות של החברה. החברה הסבירה את הירידה בירידת מחיר לאור התחרות במוצרי החברה. הירידה במכירות שחקה את הרווחיות הגולמית, שעמדה בשנת 2015 על 28.7%, לעומת רווחיות גולמית של 31.8% בשנת 2014.

הרווחיות התפעולית של החברה עמדה על 16.1%, לעומת רווחיות תפעולית של 19.2% בשנת 2014. הרווחיות התפעולית של החברה נשחקה למרות שיפור בהוצאות ההנהלה. בשורה התחתונה הרווח הנקי עמד על 44 מיליון שקל בשנת 2015, ירידה של 15% לעומת הרווח הנקי שרשמה קליל בשנת 2014.

תוצאות קליל משופעות ממחירי האלומיניום - חומר הגלם העיקרי של החברה. כמו סחורות רבות אחרות, מחיר האלומיניום ירד בשנת 2015, אך בחברה מציינים כי הפרמיה שגובים סוחרי האלומיניום על חומר הגלם עצמו עלתה. בסופו של דבר, מחירי חומרי הגלם של קליל ירדו ב-11.4% בשנת 2015. שחיקת המחיר של מוצרי קליל מנעה מאותו שיפור במחיר חומרי הגלם מלהגיע לשורת הרווח הנקי.

ריכטמן קיבל בשנת 2015 שכר בעלות של כ-3 מיליון שקל, שהורכב ברובו ממזומן - כלומר שכר בסיס ובונוס.

תגיות