אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון: "צריך לטפח את מערכת היחסים בין בית הנבחרים למגזר העסקי" צילום: אוראל כהן

כחלון: "צריך לטפח את מערכת היחסים בין בית הנבחרים למגזר העסקי"

את הדברים אמר שר האוצר בכנס על יובש ההנפקות בבורסה בתל אביב. יו"ר רשות ניירות ערך: "שוקי הון מצוינים הם אלה שמצטיינים בוודאות רגולטורית"

28.03.2016, 18:08 | דרור רייך

שוק ההון הישראלי נמצא במשבר, בעיקר על רקע כמות החברות הנסחרות בבורסה שרק הולכת ויורדת, ומחזורי המסחר המידלדלים. בעשור האחרון התכווצה הבורסה בכ-30%, אם בשנת 2007, נסחרו בבורסה 654 חברות, בשנת 2016 נסחרות רק 458 חברות.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות ההתייבשות ערכו היום (ב') חברי הכנסת אלי כהן ואיילת נחמיאס ורבין כנס במעמד שר האוצר, יו''ר הרשות לניירות ערך ובכירי שוק ההון כנס על מנת לקדם תיקוני חקיקה ותמריצים, תחת הכותרת "הבורסה הישראלית - יוצאים מהמשבר" שיחזירו את הרלוונטיות לבורסה.

"אנחנו צריכים לעשות משהו יותר רציני ועמוק ולטפח את מערכת היחסים בין בית הנבחרים למגזר העסקי", ציין שר האוצר משה כחלון. "אני באופן אישי מאמין בכלכלה חופשית ולא מאמין שהמדינה יודעת לייצר ערך. אנו עושים רבות למען המגזר העסקי כדי שיסייעו לנו בחזרה".

"שוקי הון טובים בעולם הם אלה שהרגולציה עליהם איכותית, אבל שוקי הון מצוינים הם אלה שמצטיינים בוודאות רגולטורית" אמר שמוליק האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך. "מוכרחים ליצור לחברות ודאות רגולטורית ולשנות את האווירה האנטי עסקית".

"העיתוי של הכנס, על רקע חקיקת שכר הבכירים במגזר הפיננסי ועל רקע מתווה הגז בעייתי ובצדק", ציין ח"כ אלי כהן, בפתיחה הכנס. "אולם, אם לא נעצור היום את הידרדרות שוק ההון, פשוט לא יהיה שוק הון".

"מאז אינטל אף חברה בינלאומית לא הגיעה לישראל - מי שיכול בוחר להנפיק בחו"ל" הסביר כהן "חברות בוחרות לא להנפיק בת"א משתי סיבות עיקריות - נטל הרגולציה והאווירה האנטי עסקית. על מנת להמחיש את האווירה האנטי עסקית, נאמר שחלק גדול מהחברות הציבוריות פשוט נרתעו מלהגיע (לכנס)".

שמוליק האוזר, צילום: נמרוד גליקמן שמוליק האוזר | צילום: נמרוד גליקמן שמוליק האוזר, צילום: נמרוד גליקמן

"בורסה פעילה, המהווה מקור לגיוס מקורות מימון, היא אבן יסוד עבור כל כלכלה מתפתחת והבורסה בישראל חשובה במיוחד על רקע הריכוזיות במערכת הבנקאית" סיכם כהן. "בעוד שחברות גדולות וחברות טכנולוגיה בוחרות לגייס כספים בבורסות בחו"ל, לחברות מקומיות וחברות תעשיות אף אחד לא מחכה בלונדון או בניו-יורק".

"על הרגולטור לעודד פיתוח של ממשל תאגידי חזק ודירקטוריונים מקצועיים ועצמאיים על מנת שנוכל לחזור לראות בורסה חזקה המשמשת פלטפורמה לחיזוק המשק ולהצפת ערך החברות", אמרה ח"כ איילת נחמיאס ורבין. "חובה עלינו לפעול לשם צמצום הרגולציה בכפייה ולעידוד רגולציה פנימית, בשיטת המקל והגזר".

"הליכים אלה, מלבד חיזוק הבורסה ייתכן והיו מייתרים את הצורך בפיקוח של שכר הבכירים בחברות הפיננסיות" סיכמה נחמיאס ורבין. "חיזוק הבורסה צריך להיות יעד לאומי, שכן אין פנסיה בלי שוק הון משמעותי שמאזן בין סיכון לסיכוי".

תגיות