אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשורה לא טובה למשפרי דיור: יידרשו למכור את דירתם בתוך שנה וחצי צילום: שאטרסטוק

בשורה לא טובה למשפרי דיור: יידרשו למכור את דירתם בתוך שנה וחצי

ועדת הכספים אישרה היום את הצעת החוק של האוצר לפיה תקופת ההמתנה במהלכה נהנים משפרי דירות מהטבות במס הרכישה תתקצר משנתיים לשנה וחצי, וזאת במטרה להגדיל באופן מיידי את היצע דיור

28.03.2016, 18:30 | עמרי מילמן

ועדת הכספים אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית, את הצעת החוק של האוצר לפיה משפרי דיור יידרשו למכור את דירתם תוך 18 חודשים כדי לשמור על פטור ממס שבח על הדירה שנמכרה ושיעורי מס רכישה מופחתים (לעומת רוכשי דירות להשקעה), זאת לעומת המצב היום בו ניתן לזכות למס רכישה מופחת אם מוכרים את הדירה עד שנתיים ממועד רכישת הדירה החדשה. התנאים לפטור ממס שבח כבר היום עומדים על מכירה תוך 18 חודשים מרכישת הדירה החדשה.

קראו עוד בכלכליסט

באוצר טוענים כי מטרת המהלך היא לא להגדיל את גביית המסים אלא ליצור תמריץ בקרב רוכשי דירות חדשות שבבעלותם דירה קודמת אותה הם מעוניינים למכור, לקדם ולעשות זאת תוך שנה, כדי להגדיל את היצע הדירות.

על פי החלטת הוועדה, ההחלטה תחול כהוראת שעה עד שנת 2021. לאחר מכן תקופת ההמתנה תעמוד שוב על שנתיים - גם עבור מס רכישה וגם עבור מס שבח.

עוד החליטה הוועדה להחריג מהצעת החוק אחים יורשים. בעוד שעל פי החוק היום רק מעל לשלושה אחים שלהם דירה בבעלותם ויורשים דירה החוק לא רואה אותם כמשקיעים, על פי החוק שאושר היום גם שני אחים בעלי דירות שיורשים דירה, לא יוכרו כמשקיעים לפי החוק.

שר האוצר, משה כחלון, צילום: עומר מסינגר שר האוצר, משה כחלון | צילום: עומר מסינגר שר האוצר, משה כחלון, צילום: עומר מסינגר

במהלך הדיונים על הצעת החוק טענו באוצר כי משפרי הדיור שמוכרים את הדירה לאחר שנה וחצי הם דווקא בעלי השכר הגבוה אולם סירבו לחשוף נתונים המוכחים את טענה זו ולהציג מאפיינים בנוגע למשפרי הדיור. נתון אחד שהציגו פקידי האוצר כן הסכימו לחשוף בפני חברי וועדת הכספים הוא כי בעוד שהשכר הממוצע של משפרי הדיור שמוכרים דירות אחרי יותר משנה עומד על 27 אלף שקל, בזמן שההכנסה הממוצעת למשק בית עומדת על 14 אלף שקל.

אלא שבאותו הדיון התרעם על הרעיון העומד מאחורי הצעת החוק ח"כ פרופ' מנואל טרכטנברג. "זו הצעה מגוחכת. מה המטרה של הצעת החוק? אז יגדילו את היצע הדירות לשנה אחת. א.ב של אריתמטיקה - הגידול יהיה חד פעמי של כמה אלפי דירות שקשה להעריך כמה הם. בסוף יש מספר מוגבל של דירות של משפרי דיור. לעומת זאת ברור לגמרי שיגרם נזק מכיוון שיש התפלגות, יש לה ממוצע ושונות. אלא אם כן תגידו, שההתפלגות נגמרת ב-11 חודש, ואין מקרה במדינת ישראל למישהו שלוקח לו יותר זמן למכור דירה, ואני מסופק שתוכלו להראות דבר כזה, אני מוכן שאנשים ישלמו מחיר אם זה משרת מטרה ראויה."

טרכטנברג. התנגד להצעה: "הגידול במספר הדירות יהיה חד פעמי", צילום: עמית שעל טרכטנברג. התנגד להצעה: "הגידול במספר הדירות יהיה חד פעמי" | צילום: עמית שעל טרכטנברג. התנגד להצעה: "הגידול במספר הדירות יהיה חד פעמי", צילום: עמית שעל

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) סיכם את אישור החוק היום בכך "שהחוק הוא מידתי. הוא יתרום להגדלת היצע הדירות במידת מה וגם יימנע פגיעה קשה מדי במי שמבקשים לשפר דיור ומתקשים למכור את דירתם הישנה".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
ומה עם מחירי בתיווך כגורם לעליית מחירי הדיור
גורם נוסף לעליית מחירי הדירות - תיווך ! בעשור האחרון שכר הטירחה עלה ב100% ואנחנו עוד מלינים על שכר בכירי הבנקים ?חלק ההמלחמה במחירי הדיור יש להגביל את אחוז עמלת התיווך ,שהנו חלק לא מבוטל ממחיר הדירה ומגולם במחיר המבוקש של המוכרים ומי שמשלם על כך פעם נוספת הם הקונים פעם במחיר המגולם של המוכר ופעם למתווכים. כל מי שפונה לתיווך בקשו שעל הסכם התיווך יופיע מס׳ הרשיון ושם מלא אחרת אתם יוצאים פריירים כי שילמתם 2% וגם שילמתם דמי תיווך למי שלא רשאי בכלל לגבות מכם תיווך וגם עבר עבירה פלילית .
אבי  |  08.04.16
לכל התגובות