אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תוכנית סין להסב מפוטרים ליזמים תיתקע בגלל פערי השכלה צילום: רויטרס

תוכנית סין להסב מפוטרים ליזמים תיתקע בגלל פערי השכלה

פועלים שיפוטרו מתעשיית הייצור הם נעדרי השכלה רשמית, והכנסתם הנמוכה העומדת על כ־6,000 דולר בשנה לא תאפשר הסבה מקצועית

28.03.2016, 21:56 | שירות כלכליסט

ממשלת סין אמנם התחייבה להקצות 100 מיליארד יואן (15.4 מיליארד דולר) ל"שיבוץ מחדש" במגזר השירותים של עובדים שיפוטרו מתעשיית הכרייה, אולם כבר התגלו פגמים בתוכנית, ובעיקר הקושי שיחוו המפוטרים ברכישת מיומנויות חדשות - על כך מדווח "פייננשל טיימס".

קראו עוד בכלכליסט

התחייבות הממשלה מגיעה בעקבות החלטתה בחודש שעבר לצמצם את תפוקת היתר של המפעלים והתעשייה. בעקבות זאת 1.8 מיליון עובדים בתעשיות הפחם והברזל, שהם 15% מכוח העבודה, צפויים לאבד את מקום עבודתם.

הקרן שיקים ראש הממשלה לי קצ'יאנג אמורה לסייע לעובדים למצוא הזדמנויות חדשות בסקטור השירותים, אך המציאות לא בהכרח תואמת את התוכניות. "העובדים המבוגרים יהיו הראשונים שיפוטרו, אבל תעשיית השירותים מחפשת דווקא עובדים צעירים, בעלי ידע טכנולוגי שמוכנים לעבוד יותר שעות תמורת פחות כסף", אמר ל"פייננשל טיימס" ג'פרי קרותאל, דובר ארגון זכויות עובדים בסין. כך, למשל, במחוז חביי, המרוחק 260 ק"מ מבייג'ינג ונחשב לבירת הפלדה של סין, ל־8% מהעובדים אין השכלה רשמית. יתרה מזאת, השכר השנתי של עובד בתעשיית הייצור עומד על 6,700 דולר, סכום שאינו מאפשר לו לחסוך מספיק כדי לפתוח בקריירה שנייה כיזם. ההסבה היתה תוכניתו של לי, שהשיק קמפיין שמטרתו להגדיל את מספר העסקים הקטנים וחברות הסטארט־אפ במדינה.

על מימוש התוכנית גם עלול להקשות חוסר הנכונות של חברות לגייס. 15% מהחברות שסקרה צ'יינה בייז' בוק דיווחו כי צמצמו משרות ברבעון הראשון. 23% דיווחו כי הגדילו את מצבת כוח האדם, אך מדובר בצניחה של 9% לעומת התקופה המקבילה. 14% מהחברות מעריכות כי ברבעון השני הן יבצעו סבב פיטורים. "בשלב ראשון הפסיקו החברות ללוות כספים, אחר כך צמצמו בהוצאות, וכעת הן הופכות אלרגיות להעסקת עובדים", נכתב בסקר.

תגיות