אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרדי רובינסון הורשע בביצוע עבירות מרמה בנסיבות מחמירות צילום: אוראל כהן

פרדי רובינסון הורשע בביצוע עבירות מרמה בנסיבות מחמירות

ביהמ"ש קבע כי מנכ"ל ויו"ר מילומור לשעבר ביצע משיכות כספים אסורות בהיקף של מיליוני שקלים מהחברה הבת 'שחר המילניום'

29.03.2016, 11:24 | תומר גנון

שופט בית המשפט המחוזי בת"א חאלד כבוב, הרשיע היום (ג') את פעיל שוק ההון פרדי רובינסון, בעבר בעל השליטה במילומור, בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, פגיעה בניהול התאגיד ועבירות דיווח על פי חוק ניירות ערך.

קראו עוד בכלכליסט

יחד עם רובינסון הורשע גם אורן דואדי, סמנכ"ל כספים במילומור, בעבירת של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות על חוק ני"ע.

רובינסון, שכיהן כמנכ"ל ויו"ר מילומור והחברה הבת שלה שחר המילניום, הואשם במשיכות כספים אסורות במיליוני שקלים בין החברות, תוך הסתרת עסקאות בעלי עניין וטובות ההנאה שעברו ביניהן. בתחילת החודש הוגש כתב אישום נוסף נגד רובינסון על עבירות מס.

הכרעת הדין של רובינסון בעבירות ני"ע, מגיעה כמעט 8 שנים לאחר שנפתחה חקירת הרשות. נגד רובינסון גויס עד מדינה ששמו אסור בפרסום. העבירות מתייחסות לשנים 2008-2005, שבהן כיהן רובינסון כמנכ"ל ויו"ר מילומור, העוסקת ביזום פרויקטי בנייה, נדל"ן מניב ועבודות תשתית, וכן כמנכ"ל ויו"ר החברה הבת שחר המילניום המחזיקה בחברה המפעילה בתי מלון וקזינו ביוון. שתי החברות נמחקו מהמסחר בבורסה.

על פי האישום, בשנים הרלוונטיות בוצעו בהוראתו של רובינסון, המיוצג על ידי עוה"ד ירון ליפשס ונבות תל צור, משיכות כספים אסורות משחר למילומור במיליוני שקלים. המשיכות בוצעו ללא תמורה וללא בטחונות כדי לספק מימון זמני למילומור, ושלא לשם קידום מטרותיה של שחר. על פי הנטען, משיכות הכספים האסורות היו בניגוד להתחייבויותיה של שחר לפי תשקיף הנפקת האג"ח שפרסמה ב-2004. עוד נטען שלמרות שדובר בעסקאות בין חברה לבעל שליטה בה, לא אושרו משיכות הכספים על ידי דירקטוריון שחר, ועדת הביקורת של החברה והאסיפה הכללית.

את מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ייצג עו"ד יוני לבני.

השופט חאלד כבוב , צילום: אוראל כהן השופט חאלד כבוב | צילום: אוראל כהן השופט חאלד כבוב , צילום: אוראל כהן

עורכי דינו של פרדי רובינסון, נבות תל צור וירון ליפשס: "בית המשפט קבע בהכרעת הדין כי לא היתה הסתרה מרואי החשבון, ממבקר הפנים, ומביקורת הרשות לניירות ערך, וכי הנתונים היו גלויים וחשופים בפניהם. רובינסון היה משוכנע לכל אורך הדרך בחפותו, ולכן לא בחר בדרך הקלה שהיא עסקת טיעון. מר רובינסון משלם מזה עשור, מאז תחילת החקירה, מחיר אישי וכלכלי עצום ונאלץ להתמודד עם פגיעה קשה בתדמיתו וקריסת החברה שבבעלותו. לכל אורך המשפט נאמרו על ידי בית המשפט אמירות ברורות, לפיהן מדובר באירועים שהתרחשו לפני כעשור, וכי כל הכספים הוחזרו לחברה בתום כל רבעון. כל מי שמכיר את מר רובינסון והתנהלותו לאורך השנים יודע, כי מדובר באדם ואיש עסקים אשר תמיד לוקח אחריות ועומד בכל התחייבויותיו, החזיר כל שקל והתעקש שלא לעשות תספורת".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
יורום בנק
תבדקו איך בנק רומני פושט רגל נרכש ב 12 מיליון דולר, ונמכר לבנק לאומי ב 40 מיליון דולר? דרך המכירה הייתה רצופה תשלום שלמונים לבכירי בנק לאומי באמצעות אדם שהיה מנכל בנק לאומי למשכנתאות! ובעזרת אדם שהיה ס' מפכ"ל המשטרה! ואם נתייחס לאיש המכונה איציק מכ"ס, כל הבקיא מעללי מילומור יודע מי האיש!
אבי , ירושלים  |  25.04.16
6.
פרדי צדיק הדור
לידיעת המערכת ,אפילו לא נגעו ב10 אחוז ממעלליו. המעורבות שלו היתה דומננטית כאילו אין דרקטוריון.אין ציבור אין מפקח לחברה.הוא ניהל אותה כחנות ירקות בשוק הכרמל .ללא יושרה בקצורי דרך פלליים של מעכרים ומה לא .תבדקו איך מומן משפט דרעי ותמצאו כי מומו דרעי אחיו קיבל תשלומי עתק .תשאלו מדוע הוקא קנה את לורם ויתחבר לכם ,כדי לפקח על ביצוע העבודה שלו בבאר יעקב,רבותי ניתן לכתוב ספר שכל יום יש בו עלילה חדשה.אבל בסה"כ הוא איש טוב
איציק , כ"ס  |  31.03.16
לכל התגובות