אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר היציג ירד ב-0.1% ונקבע על 3.784 שקלים צילום: בלומברג

הדולר היציג ירד ב-0.1% ונקבע על 3.784 שקלים

היורו נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.304 שקלים. לאומי: "בנק ישראל ישוב להתערב בשוק המט"ח על מנת למנוע התחזקות נוספת של השקל"

04.04.2016, 15:31 | מיקי גרינפלד

במסחר במט"ח רשם היום (ב') הדולר היציג ירידה קלה של 0.1% ונקבע על 3.784 שקלים, היורו נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.304 שקלים. בעולם נסחר היורו בירידה קלה של 0.1% מול הדולר והצמד עומד על 1.138 דולר ליורו.

בנק ישראל הגיב ביום שישי, עם פתיחת חודש אפריל, למגמה המתמשכת של התחזקות השקל בשבועות האחרונים: הבנק התערב בשוק ורכש ויות גדולות של דולרים - בשוק מעריכים כי סכום הרכישות עמד על כחצי מיליארד דולר. על רקע היחלשות הדולר בעולם נחלש הדולר מתחילת השנה גם מול השקל בקרוב ל 4%.

דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, כותב בסקירתו השבועית כי "היחלשות הדולר בעולם והמשך קיום הכוחות המקומיים הפועלים להתחזקות השקל הביאו את השקל לרמת שיא מול סל המטבעות, דבר העלול להכביד עוד יותר על צמיחת היצוא. בנק ישראל, מצידו, צפוי לחדש את ההתערבות בשוק המט"ח על מנת למנוע התחזקות נוספת של השקל".

גורמים בחדרי המסחר הגדולים במטבע חוץ מעריכים כי בחודש מרץ רכש ,בנק ישראל כ-300 עד 400 מיליון דולר, אחרי שלא היה פעיל בכלל בפברואר ואחרי שרכש כ-300 מיליון דולר בינואר.

על פי נתונים אלה נראה שהבנק כמעט ולא התערב בשוק המט"ח מלבד מה שנראה כהמשך התוכנית של רכישות לצורך קיזוז ההשפעות של הקטנת ייבוא האנרגיה כתוצאה מהשימוש בגז ישראלי.

חטיבת המחקר של בנק ישראל הורידה את התחזית לריבית בסוף שנת 2017 מ-1% ל-0.5% בדומה לתחזית השוק. אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי בפסגות, אומר כי לפי הבנק, הריבית צפויה להתחיל לעלות רק בעוד כשנה. "אלמלא עליות המחירים בשוק הדיור, התחזית להעלאת הריבית הייתה נדחית עוד יותר".

זבז'ינסקי מוסיף כי "ההתחזקות האחרונה של השקל ביחס לסל המטבעות שהגיע שוב לרמות נמוכות מאוד רק מחזקת הערכה זו. גם אנחנו מעריכים שהריבית תישאר בשנה הקרובה ללא שינוי.

לאור הערכה זו ולאור ציפיות מתונות בלבד לעליית הריבית האמריקאית, אנו ממשיכים להמליץ על מח"מ של כ-4-5 שנים בתיק. הצמודים הקצרים עדיין עדיפים להערכתנו על פני הניירות השקליים. בחלק הבינוני-ארוך של העקום אנו בינתיים אדישים בין האפיקים".

הנגידה קרנית פלוג, צילום: אלכס קולומויסקי הנגידה קרנית פלוג | צילום: אלכס קולומויסקי הנגידה קרנית פלוג, צילום: אלכס קולומויסקי

ב-FXCM ישראל אומרים הבוקר כי הצניחה המחודשת במחיר הנפט עשויה להשפיע השבוע על המסחר בשוק העולמי, לטובת התחזקות הדולר בעולם, שכן אם תימשך הירידה הדבר עשוי לגרור שוב את המדדים לירידות שערים ולהגביר את שנאת הסיכון, ובעקבות זאת להזרים ביקושים לכיוון הדולר כמקלט בטוח.

 "בשוק המקומי, עבור הדולר-שקל רמת 3.75 היא הרמה הקריטית הבאה ומסמנת את אזורי השפל של יוני-אוגוסט 2015. שבירה מתחת רמה זו עשויה לתת את האות לקריסה נוספת של הצמד", אומרים ב-FXCM.

תגיות