אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצבע מתחיל להיות שקוף

קפיטליזם 3.0

הצבע מתחיל להיות שקוף

טמבור חושפת עלייה של 19% בפליטת גופרית דו־חמצנית. עם זאת, נשים נקלטו לתפקידי ניהול ושיעור העסקת ערבים זהה לשיעורם באוכלוסייה

06.04.2016, 08:27 | גיל קליאן

יצרנית הצבע ומוצרי הגבס טמבור פרסמה לאחרונה את דו"ח האחריות התאגידית הראשון שלה. אחרי שב־2015 הצטרפה חברה אחת בלבד למעגל המדווחות על השפעות חברתיות וסביבתיות, אלה חדשות מבורכות, גם אם הדו"ח של טמבור פורסם באיחור רב: יצא במרץ 2016 ומתייחס לפעילות ב־2013–2014.

כתיבת הדו"ח אמנם נעשתה ברוח GRI הבינלאומיים, אך התקינה הזו לא אומצה כמחייבת. כמו כן הדו"ח לא עבר בקרה חיצונית, מה שפוגע באמינות הנתונים.

בדו"ח צוין כי מפעל הגבס של החברה פועל באופן שנעדר בזבוז חומרי גלם, וכי היא מייצרת מוצרים ידידותיים לסביבה כמו צבעים אנטי־בקטריאליים וגבס מבודד. אולם אם בוחנים את רמת הפליטות של מפעלי החברה — בולט שינוי לרעה. פליטת מזהמי אוויר מסוג SO2 (גופרית דו־חמצנית) עלתה ב־19% לרמה של 50 טונות ב־2014, ומזהמי אוויר מסוג NOx (תחמוצות חנקן) עלו ב־15% לרמה של 23 טונות. השינוי הוסבר בעלייה בכמות המוצרים שהחברה מייצרת.

צבע של טמבור. הדו"ח נעדר יעדים כמותיים ברורים להפחתת מזהמים, צילום: יניב בן יהודה צבע של טמבור. הדו"ח נעדר יעדים כמותיים ברורים להפחתת מזהמים | צילום: יניב בן יהודה צבע של טמבור. הדו"ח נעדר יעדים כמותיים ברורים להפחתת מזהמים, צילום: יניב בן יהודה

מלבד זאת, הדו"ח נעדר יעדים כמותיים ברורים להפחתת מזהמים. לטענת טמבור, היא עומדת בכל דרישות החוק בכל הקשור לפליטות, אך כשמדובר בדו"ח אחריות תאגידית, הציפייה היא שהחברה תעשה מאמצים מעבר לדרישות החוק ותציג לציבור תוכנית להפחתת הפליטה.

טמבור גילתה שקיפות רבה בנוגע לתמהיל העובדים שלה. מהנתונים עולה כי 42% מעובדיה הם בני 45 ומעלה, 22% הם נשים, 20% ערבים, 2% בעלי מוגבלות ו־1.2% חרדים. החברה גם ציינה כי היא מאפשרת לפנסיונרים שמעוניינים בכך להמשיך לעבוד בשכר מלא, ושהיא עושה מאמצים להעסיק עובדים בפריפריה ובאזורים מוכי אבטלה. 20% מתפקידי ההנהלה מאוישים על ידי נשים, כמעט זהה לשיעור הנשים המועסקות בחברה. הנתון הזה מלמד שנשים מצליחות להתקדם בארגון. שיעור הנשים נמוך לעומת חלקן באוכלוסייה, אבל מדובר בנתון לא חריג עבור חברה תעשייתית. טמבור ציינה כי מרבית המנהלים בחברה הם עובדים שצמחו מתוך החברה, וכי יש לה מדיניות לדאוג לקידום עובדים מתאימים.

טמבור דיווחה על 46 תאונות עבודה ב־2014, לעומת 33 תאונות עבודה ב־2013. העלייה נבעה מריבוי תאונות דרכים בדרך לעבודה, ולא מתאונות בשטח המפעלים של טמבור. המגמה הזו הובילה את טמבור להגדיל את כמות ההדרכות בנושאי בטיחות בדרכים.

מטמבור נמסר בתגובה: "בוצעה בקרה של משרד ייעוץ סביבתי חיצוני מתמחה, אשר בדק את כל התחשיבים. ב־2015 עלה מספר הנשים בהנהלת טמבור מ־10% ל־40%, ונתון זה משקף את התמיכה במגדר הנשי".

תגיות