אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת השחרורים דחתה את בקשת קצב לשחרור מוקדם: "קיצור עונשו יפגע באמון הציבור" צילום: רויטרס

ועדת השחרורים דחתה את בקשת קצב לשחרור מוקדם: "קיצור עונשו יפגע באמון הציבור"

הוועדה קבעה כי קצב ממשיך להכחיש את העבירות שביצע ועליהן נידון ל-7 שנות מאסר. "קצב תופס עצמו כקורבן ומתנהל עדיין בצורה כוחנית. הוא לא הביע חרטה, אא רק ציין את המחיר הכבד שהוא משלם", כתבה הוועדה בהחלטתה

06.04.2016, 12:14 | זוהר שחר לוי

בקשתו לשחרור מוקדם של הנשיא לשעבר משה קצב, המרצה עונש מאסר בגין אונס, נדחתה על ידי ועדת השחרורים.

עפ"י הוועדה, "אין כל ספק בלב חברי הוועדה כי שחרורו של האסיר שבפנינו, כאשר הוא מכחיש את העבירה, כאשר לא עבר כל טיפול במהלך מאסרו, למעט קורסים במסגרת החינוך, יהווה פגיה של ממש באמון הציבור".

חברי הוועדה, השופט בדימוס משה מכליס, הקרימינולוגית חנה גורדון והפסיכותרפיסטית חניתה לאופר-פישר בחנו בעניינו של קצב את האלמנטים לשחרור על תנאי ואם יש מסוכנות אם ישוחרר. לפי ההחלטה, הוועדה התרשמה כי "האסיר תופס עצמו כקורבן, עסוק בהאשמת גורמים חיצוניים במצבו, מתנהל עדיין בצורה כוחנית ועסוק בעצמו, בצרכיו, בהפסדיו ובמחיר שהוא ומשפחתו שילמו בלבד. גם לאור שאלות הועדה, לא הביע האסיר חרטה ו/או אמפתיה כלפי נפגעות העבירה, אלא חזר וציין את המחיר הכבד שהוא שילם ומשלם."

"בפנינו אסיר", כתבו חברי הוועדה, "המכחיש את העבירות שביצע, שממשיך וטוען לחפותו למרות פסקי הדין בעניינו, וממשיך להיות עסוק בהוכחת חפותו כפי שהדבר בא לידי ביטוי בדבריו בפנינו, כאילו ולא היה כלל הליך משפטי, והוא ממשיך אותו גם היום, מדובר במי שלא עבר כל טיפול סביב העבירות שביצע, למעט אותן מסגרות חינוכיות, בתי המשפט קבעו מפורשות שמדובר בעבירות חמורות וציינו את חומרת הפגיעה בקורבנות והפגיעה בנפשן, נפגעות העבירה הביעו עמדתן לשלילה בפני הועדה, גורמי הטיפול הביעו את עמדתן בחוות הדעת השונות, לדעת חברי הועדה לא יהיה בכוחה של התוכנית הפרטית למנוע המשך התנהלות לקויה, עיסוק אובססיבי בחפותו, ואולי גם המשך פגיעה בנפגעות העבירה, ולא יהא בה למנוע את אותו סיכון שנקבע בחוות הדעת כלפי נשים."

עוד צוין בהחלטה, כי "אין כל ספק בלב חברי הוועדה כי מעשיו של האסיר עולים בקנה אחר עם ההגדרה 'מקרים בעלי חומרה יתרה'. בתי המשפט שדנו בעניינו של קצב אמרו דברים ברורים באשר לחומרת מעשיו". לשיטת הוועדה, אם ישוחרר קצב שחרור מוקדם, יפגע באמון הציבור. "אין כל ספק בלב חברי הוועדה כי שחרורו של האסיר שבפנינו, כאשר הוא מכחיש את העבירה, כאשר לא עבר כל טיפול במהלך מאסרו, למעט קורסים במסגרת החינוך, יהווה פגיה של ממש באמון הציבור".

 

משה קצב, נשיא המדינה לשעבר
משה קצב, נשיא המדינה לשעבר צילום: גדי קבלו

באי כוחו של קצב, עוה"ד יהושע רזניק, ציון סהראי, ציון אמיר ושני אילוז צפויים לערער על ההחלטה לבית המשפט לעניינים מנהליים.

קצב, שהורשע בעבירות מין ואונס, ריצה כבר 4 שנים מעונש שנגזר עליו בכלא מעשיהו שברמלה. לאחרונה ביקש מוועדת

שחרורים להשתחרר שחרור מוקדם ולנכות שליש ממאסרו שעומד על 7 שנים.

בשבועות האחרונים דנה הוועדה בבית הכלא מעשיהו בבקשתו של קצב, המיוצג ל ידי עוה"ד יהושע רזניק, ציון סהראי, ציון אמיר ושני אילוז, שטענו כי יש לשחררו וכי לא נשקפת ממנו מסוכנות אם יצא מבית הסוהר.

מנגד, טענה הפרקליטות כי יש להותיר את העונש על כנו ולא לקצר אותו בין השאר בשל העובדה שלא הודה במעשיו, לא הביע חרטה ולא עבר תהליך שיקומי של ממש.

ועדת השחרורים התכנסה כבר בתחילת השבוע כדי להכריע בעניינו של הנשיא לשעבר אולם לאחר שהרשות לשיקום האסיר ביקשה להגיש תוכנית שיקום בעניינו ההחלטה נדחתה להיום (ד').

תגיות