אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירי חנן מור מוכרים מניות והיא קונה בחזרה צילום: אוראל כהן

בכירי חנן מור מוכרים מניות והיא קונה בחזרה

בעוד חברת ייזום הנדל"ן הודיעה על רכישה עצמית של 600 אלף שקל, בכירי החברה, ובהם בעל השליטה חנן מור ובנו, מכרו אחזקות פרטיות

07.04.2016, 07:54 | דרור רייך

חברת ייזום הנדל"ן חנן מור מוציאה כסף לרכישת מניות בבורסה, ובמקביל אנשי המפתח בה מוכרים מניות. החברה דיווחה שלשום כי בעל השליטה והאיש שעל שמו נקראת החברה, חנן מור, מכר נתח ממניותיו בה.

קראו עוד בכלכליסט

מור ביצע את המכירה באמצעות החברה הפרטית שבבעלותו, חנן מור השקעות, שהחזיקה ב־77% ממניות החברה הציבורית חנן מור (9.8 מיליון מניות) וכעת מחזיקה בכ־76.5%. החברה עוסקת בייזום והקמת פרויקטי בנייה למגורים ולמסחר בארץ ובחו"ל.

המכירה בהיקף כ־85 אלף שקל התבצעה במהלך המסחר בשתי פעימות. בשלב ראשון נמכרו 8,250 מניות ב־8.29 שקלים למניה, ובשלב השני 1,700 מניות ב־8.44 שקלים. מחירים אלה דומים לשער שבה נסחרת המניה היום.

חנן מור בעלים של קבוצת מור, צילום: אוראל כהן חנן מור בעלים של קבוצת מור | צילום: אוראל כהן חנן מור בעלים של קבוצת מור, צילום: אוראל כהן

בפברואר חיסלו שני בעלי עניין נוספים את אחזקותיהם בחברה. בר מור, בנו של בעל השליטה, מכר את כל אחזקותיו בחברה (0.2%) - 3,073 מניות תמורת כ־25 אלף שקל. גם סמנכ"ל הכספים עמי בשירי חיסל את אחזקותיו, 0.14% מהחברה (כ־17.8 אלף מניות).

בשירי מכר כ־4,300 מניות ב־8.15 שקלים וקיבל תמורתן כ־35 אלף שקל. בתום המכירה הראשונה החזיק בשירי כ־0.11% ממניות חנן מור, 13.6 אלף מניות. לאחר כשבועיים הוא מכר כמעט את כל האחזקה שברשותו תמורת כ־110 אלף שקל ובידיו נותרו 250 מניות בלבד.

מעט לפני המכירות הללו הודיעה החברה על תוכנית רכישה מחדש של מניותיה (Buy Back) ב־600 אלף שקל. בחנן מור נימקו את ההחלטה: "רכישת מניות החברה תאפשר הגדלת התשואה של בעלי המניות, ורכישת ניירות הערך הנה חלופה ראויה לשימוש בכספים שבקופת החברה".

בתכלית תעודות סל הסבירו כי "המשקיעים בדרך כלל תופסים הודעה של חברה על רכישה עצמית של מניות באופן חיובי, אף שמבחינה כלכלית לא התרחש אירוע בעסקיה. יש משקיעים המעריכים כי מדובר באיתות של החברה על כך שמחיר המניה נמוך ולכן ההשקעה אטרקטיבית, שכן הנהלת החברה מכירה את המגמות בעסקי החברה באופן הטוב ביותר.

 

במיוחד אם בעלי העניין בחברה מתחייבים לא למכור את מניותיהן במסגרת ה־Buy Back. מנגד, הכסף שיושב בקופת החברה מופנה לפעילות פיננסית ולא לצמיחה בליבת עסקיה".

תגיות