אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הוועידה המוטסת

מנכ"ל האוצר: "נעדכן את מערכת המסים שתעודד חברות זרות לבוא לישראל"

שי באב"ד הביע בארוע גאלה בסיסקו במסגרת הוועידה המוטסת של כלכליסט, מחוייבות להאיץ את פריסת הסיבים האופטיים ואת פרויקט הדיגיטציה בנגב. יו"ר סיסקו ג'ון צ'יימברס: צרפת עקפה את ישראל בקצב הצמיחה של הסטארט-אפים. ניר ברקת: "נשלש את מספר חברות ההייטק ומדעי חיים בירושלים"

07.04.2016, 16:04 | אסף גלעד, סנטה קלרה

"נעדכן את מערכת המסים ונבנה סביבה חקיקתית שתביא לישראל חברות זרות, היות וההייטק הוא מנוע הצמיחה וגם ימשיך להיות מנוע הצמיחה לשנים הבאות". כך אמר מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד בארוע גאלה בסיסקו שנערך בסנטה קלרה במסגרת הוועידה המוטסת של כלכליסט. זאת למרות התוכנית למיסוי חברות הייטק לעידוד רישום הפטנטים בישראל שנחשפה הבוקר (ה') ב"כלכליסט". באב"ד עוד אמר כי "חייבת להיות סביבה עסקית שמושכת עסקים ותפקידנו לבנות להם סביבה מתאימה".

באב"ד הביע מחויבות לשני פרויקטים גדולים בתחום התקשורת, האחד הוא האצת פריסת הסיבים האופטיים והשני הוא פרויקט הדיגיטציה של רשויות מקומיות בנגב שמתבצע ביחד עם "ישראל דיגיטלית" וחברת סיסקו. "אני מגיע מהשוק הפרטי, עולם שיש בו מנהלי פרויקטים, או מנכ"ל שיש לו אחריות על מה שמתרחש בחברה שלו ויש לראש הפירמידה, מה שקרוי אחריות תפעולית. אבל הבעיה היא שבעולם הממשל, האחריות הניהולית מוגבלת ביותר. היא כמעט לא קיימת ומחולקת בין שרים וגופים רבים שלא רואים בהכרח עין בעין. הגורמים מושכים כל אחד לכיוונו. אחרי סיור בעמק הסיליקון, שהיו שהתנגדו לו, אני רואה כמה תפקידי כאן הוא לחבר את הנקודות יחד כדי שפרויקטים כאלה כמו סיבים אופטיים לבית חשובים ואנחנו נעשה את המירב כדי להביא את הסיבים הביתה ואת הדיגיטציה לנגב".  

שי באב"ד, צילום: עמית שעל שי באב"ד | צילום: עמית שעל שי באב"ד, צילום: עמית שעל

ג'ון צ'יימברס, מייסד ויו"ר חברת מוצרי התקשורת סיסקו נאם בפני המשלחת שכללה את באב"ד, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, ומנכ"ל צ'קפוינט גיל שויד. צ'יימברס דיבר על החשיבות של פעולה ממשלתית נמרצת לקידום תעשיית ההייטק והביא את צרפת כדוגמא למדינה שעקפה את ישראל קצב הצמיחה בהקמת סטארטאפים חדשים, הביע את מחויבותו להייטק הישראלי בו כבר השקיע יותר מ-7 מיליארד דולר ברכישות, ועל החזון שלו לגבי מחשוב ענן, שמותיר מקום גם לחברות ציוד תקשורת פיזי בעולם שעובר כולו לענן.

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת (מימין) וג ראש עיריית ירושלים ניר ברקת (מימין) וג'ון צ'יימברס, יו"ר סיסקו | צילום: עמית שעל ראש עיריית ירושלים ניר ברקת (מימין) וג

ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, אמר בארוע הגאלה לכבודו של צ'יימברס כי "בירושלים מתמקדים כעת בשתי תוכניות אסטרטגיות: האחת בהגדלת מספר התיירים מ- 2 מיליון תיירים בשנה כיום, ללפחות 10 מיליון תיירים בשנה בעקבות פיתוח המותג ירושלים שהוא מותג בן 3,000 שנה, זאת בהשוואה לפריס שזוכה לביקורים של 60 מיליון תיירים בשנה וניו יורק שמארחת 20 מיליון תיירים. גידול שכזה יביא לירושלים 140 אלף משרות. נפגשתי עם ראש עיריית סן פרנסיסקו אד לי והבנתי מספר מקרי הרצח בירושלים נמוך פי כמה וכמה מזה שבסן פרנסיסקו, לכן באופן עקרוני אני נוסע לכאן, לסן פרנסיסקו, ומקווה להשאר בחיים. לכן השקעה בתיירות תביא להתייצבות המצב ולשקט.

התוכנית השנייה היא תוכנית בשיתוף עם המומחה לתכנון אורבני פרופ' ריצ'רד פלורידה, שמטרתה להביא לירושלים אקוסיסטם לצעירים יצירתיים שירצו להשאר בעיר. שתי תכניות אלה מצויות בתקציב תוכנית ירושלים 2020, ובמסגרתה אנחנו רוצים לשלש את מספר חברות ההייטק ומדעי חיים בירושלים".

אבי כוכבא, סמנכ"ל מערכות המידע של בנק הפועלים הזכיר את האסטרטגיה שנוקט הבנק מעבר לתהליך של דיגיטציה. "המודל הזה שאנחנו קוראים לו 'סטיפה', הוא למעשה קיצור של הכותרת STEFA, או בתירגום לעברית: ייעוץ פיננסי אישי וחכם. אנחנו רוצים שבתוך חמש שנים נוכל להציע ללקוחות תוכנית מותאמת אישית לא רק למשכנתא, אלא גם שירות ייעוץ פיננסי מותאם אישית שמבוסס על הררים של מידע מנותח וממוקד בצרכים הספציפיים של הלקוחות. נוכל לעשות זאת באמצעות שותפויות עם סטארטאפים, אבל גם עם בנקים אחרים".
אבי כוכבא, צילום: עמית שעל אבי כוכבא | צילום: עמית שעל אבי כוכבא, צילום: עמית שעל

אבי כוכבא סיפר כי ההכרח להפוך לדיגיטלי ואישי נובע מההנחה כי "בנקים לא יתקיימו בעוד עשור, לפי השמועות". מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, ענה לו כי "אני לא מאמין שלא יהיו בנקים, אלא רק שהסביבה תהיה תחרותית יותר, וזה דבר מצוין".

את הארוע פתח אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, שציין כי ענקית התקשורת האמריקאית מעסיקה בישראל 1,500 עובדים בירושלים ובנתניה ואישר כי החברה רכשה רק לאחרונה את חברת השבבים ליבה סמיקונדקטור מקיסריה ב-320 מיליון דולר. הרכישה הגדולה ביותר של סיסקו בישראל היא זו של NDS שעד היום מספקת לסיסקו טכנולוגיות שונות לטיפול בוידיאו, כגון שירותי ניתוח נתונים (אנליטיקס), וטכנולוגיות הצפנה של וידיאו.

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, צילום: עמית שעל אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל | צילום: עמית שעל אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, צילום: עמית שעל

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
שלבי בועת הנדלן בישראל:
שלבי בועת הנדלן בישראל: 1) הורדת ריבית לאזור 4% ביחד עם מצב כלכלי שהשתפר, גורמים לביקוש מוגבר 2) מלאי הדירות של הקבלנים שהיו מאוד גבוה בשנת 2001 מתחיל לרדת 3) המשבר של סוף 2008 גורם לרוב בכירי ענף הנדלן לחזות, בסקר ממרץ 2009, שיהיו ירידות מחירים של מעל 10% בשנה הקרובה 3) הריבית יורדת לשפל באפריל 2009, שלא היה כמוהו מעולם. הדבר גורם להנחה של כמעט 40% בהחזר החודשי של המשכנתא. הביקוש לדירות משתולל בכל הארץ. 4) לאחר שנתיים בהן המחירים קפצו ב 50%, הריבית עולה ל 3% בתחילת 2011 ומסלול הפריים מוגבל לשליש, באמצע 2011. מתחילות כתבות על ירידות בביקושים, מוכרים שמתקשים למכור, ירידות מחירים (בעיקר בת"א) והקבלנים חוששים. המלאי שלהם מזנק בחדות במהלך 2011 5) בשנת 2012 הקבלנים מפחדים להתחיל פרויקטים, ולא מסתערים על כל קרקע שיוצאת לשוק. ראובן קוגן ממשרד האוצר מספר שמחירי הקרקע צנחו ב 37% בשנה זו. 6) הריבית חוזרת למגמת ירידות ארוכה, כמו בהרבה ארצות במקביל, ומסוף 2011 עד תחילת 2015 בנק ישראל מבצע 13 הפחתות ריבית. כל אחת מהן מעלה את הכדאיות לרכוש ומורידה את הכדאיות להמשיך לשכור כשבנתיים החסכונות בבנק. 7) הביקושים חוזרים, המחירים עולים, הקבלנים מסתערים על קרקעות ומחיר הקרקע גם עולה. 8) השוק קופא לחמישה חודשים בגלל יאיר לפיד וההמתנה למע"מ אפס. מלאי הקבלנים שוב מזנק בחדות והם מפחדים להתחיל בניה של פרויקטים חדשים כי לא מכרו את הקודמים. המחירים יורדים ב 1% 9) ביבי מפיל את הממשלה בכוונה. הרוכשים חוזרים לשוק בבת אחת. המחירים עולים אך לא מאוד בחדות, בגלל המלאי הגדול של הקבלנים. 10) בחמש שנים נוצרו כ 225,000 התחלות בניה, אך למרות כתבות על ביקושים חזקים, נמכרו רק 210,000 דירות (כולל יחידות דיור לבניה עצמית). שכר הדירה מטפס באיטיות, לאט יותר מקצב הגידול במשכורת של הישראלים. 11) המלאי של הקבלנים בשיא, ואת הריבית אי אפשר להוריד. הולכים לשווק 70,000 דירות בהנחה ובכך לתקוע את משפרי הדיור שלא יצליחו למכור לצעירים ביוקר כפי שהיה עד עכשיו. הריבית בארה"ב התחילה מגמת עליה איטית, ובקרוב יהיו הזדמנויות השקעה. 12) המחירים מתחילים לרדת, המשקיעים מבינים שנגמרה התקופה בה ערך הדירות שלהם עלה מיום ליום. גם צעירים רבים ששוכרים ומשכירים, מבינים שכדאי למכור את הדירה, שהרי ממילא הם לא גרים בה ואין להם סנטימנטים אליה. 13) ריבוי המוכרים גורם להחרפת ירידות המחירים. מי שחשב לקנות מבין שכל חודש שהוא דוחה את הקניה הוא מוזיל לעצמו את הדירה בהרבה כסף, ואנשים בכוונה לא קונים, מה שמחריף את הירידות.
אבי  |  07.04.16