אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שינוי התנהגות, לטובת הכלל צילום: יוסי זליגר

שינוי התנהגות, לטובת הכלל

תמי גבריאלי, מנהלת פרויקט קיימות עירונית של מכון ירושלים: "יש קונפליקט בין מיזמים כמו אובר ו-AirBnB, לבין הרעיונות של אורח חיים מקיים בעיר"

07.04.2016, 14:45 | אורי פסובסקי

"כלכלה שיתופית לא בהכרח מעודדת אורח חיים מקיים או קיימות עירונית", אומרת תמי גבריאלי, מנהלת פרויקט קיימות עירונית של מכון ירושלים לחקר ישראל. "הכל תלוי באופן שבו זה נעשה, ויש קונפליקט בין מיזמים כמו אובר ו-AirBnB, לבין הרעיונות של אורח חיים מקיים בעיר. לכן אנחנו אומרים לעיריות שיאמצו את העיקרון, אבל שיישמו אותו כך שבסופו של דבר תושבי העיר ייהנו מהתועלת שבשיתוף".

קראו עוד בכלכליסט

פרויקט הקיימות העירונית, מספרת גבריאלי, נמצא עכשיו בשנתו השלישית והאחרונה. הכנס שייערך בשיתוף המרכז לעירוניות בבת ים ביום חמישי הבא יהווה סיכום שלו.

במסגרת הפרויקט פעלו כעשרים חוקרים כדי לגבש המלצות למיזמים של קיימות עירונית שתושג באמצעות שינוי התנהגות של התושבים. הרעיונות שנבחנו במסגרת הפרויקט ממחישים את עיקרון הכלכלה המשתפת התפורה לצרכים מקומיים.

אחד הפיילוטים שנערך בחולון, מספרת גבריאלי, עסק באפשרות ליזום הסעות משותפות של ילדים לחוגים אחר הצהרים – עניין שעשוי לחסוך זמן ונסיעות להורים אבל כרוך בשאלות טעונות של אמון. נושא אחר שנבחן הוא עידוד עסקים קטנים בירושלים: מסתבר שאלה מתקשים לממן שליחויות, וכאן פלטפורמה לשיתוף שליחויות עשויה לסייע להם.

בקתה להשכרה ב-AirBnB, באדיבות: Airbnb בקתה להשכרה ב-AirBnB | באדיבות: Airbnb בקתה להשכרה ב-AirBnB, באדיבות: Airbnb

תגיות