אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדפדפן החדש שנותן פייט לכרום צילום: Vivaldi

הדפדפן החדש שנותן פייט לכרום

ויוואלדי הוא דפדפן חדש שמאפשר למשתמשים להתאים אותו להעדפות הגלישה שלהם ומיועד למי שמבלה חלק ניכר מזמנו ברשת. בין הפיצ'רים שהוא מציע: הטמעת אפליקציות בתוך הדפדפן ומסך מפוצל

09.04.2016, 08:12 | רפאל קאהאן

עולם הדפדפנים לא עבר שינוי משמעותי מאז השיקה גוגל את כרום לפני 8 שנים. השבוע הושק ויוואלדי, דפדפן חדש שמפתחיו הם יוצאי הצוות שפיתח את אופרה - הדפדפן הנורבגי המוערך שלא הצליח לפרוץ את מחסום שלושת הגדולים: כרום, פיירפוקס ומיקרוסופט (היום עם אדג' החדש ובעבר אקספלורר כמובן).

קראו עוד בכלכליסט

מפתחי ויוואלדי הבינו שקשה עד בלתי אפשרי להתחבב על משתמשי קצה שמבקשים רק לגלוש קצת אחרי יום עבודה. לכן הם יצרו דפדפן בו כל התכונות ניתנות להתאמה אישית וייעדו אותו מראש למשתמשים שנוהגים לפתוח עשרות טאבים ולגלוש במשך שעות.

למי שרוצה להתעסק עם הדפדפן, צילום: Vivaldi למי שרוצה להתעסק עם הדפדפן | צילום: Vivaldi למי שרוצה להתעסק עם הדפדפן, צילום: Vivaldi

בין התכונות שמאפיינים משתמשים מתקדמים יש למשל את היכולות לבצע מטלות שונות מתוך הדפדפן במקום להידרש לתוספים או אפליקציות חיצוניות כגון צילום מסך או רישום הערות. את כל אלה ועוד מפתחי ויוואלדי הוסיפו לדפדפן החדש.

מתחת למכסה המנוע הם לא ניסו להמציא את הגלגל מחדש. ויוואלדי מבוסס על כרומיום - פרויקט הקוד הפתוח שהוליד גם את כרום של גוגל ועוד כל מיני דפדפנים איזוטריים. השיקול הזה מאפשר לוויוואלדי להשתמש בתשתית של גוגל עבור תוספים למשל או להימנע מלהידרש להתאמת הקוד לאתרים, ממילא כולם תומכים היום בכרום.

לעבוד עם מסך מפוצל, צילום: Vivaldi לעבוד עם מסך מפוצל | צילום: Vivaldi לעבוד עם מסך מפוצל, צילום: Vivaldi

לא כל התכונות המתוכננות הושקו בגרסה הראשונה. חסרה למשל תכונת הסינכרון וכן תוסף אימיילים שיחסוך לכם הרצה של אאוטלוק במקביל. את בעיית הזיכרון שמלווה את כרום מאז הושק, פתרו בויוואלדי על ידי שימוש בתכונת "נמנום", קצת כמו Doze באנדרואיד 6.

הדפדפן כל כולו מוכוון לפרודוקטיביות ולשימוש יעיל. מבדיקה שביצענו הוא התגלה כאחד הדפדפנים המהירים שיצא לנו להתנסות בהם. האתרים עולים מהר מאוד - אפילו מהר יותר מאשר בכרום. גם זמן הטעינה שלו קצר יותר מדפדפנים אחרים. עם זאת, הגרסה שהתנסינו בה לא כללה תוספים כך שקשה לדעת איך הוא יתנהג אחרי שנכבי עליו קצת.

לבחור מה לעשות עם התמונות, צילום: Vivaldi לבחור מה לעשות עם התמונות | צילום: Vivaldi לבחור מה לעשות עם התמונות, צילום: Vivaldi

אפשרויות הכיוונון שלו אכן נרחבות ביותר. למעשה ניתן להתאים כמעט כל תכונה בהתאם להעדפות - החל ממבנה עמוד הגלישה, דרך מיקום הטאבים וכלה במנועי החיפוש ואילו אשכולי אתרים יופיעו לכם במסכי הבית השונים. ההתאמות שניתן לבצע כוללות גם התנהגות של כפתורי העכבר או קיצורי המקלדת, כל זאת על מנת להפוך את הגלישה ליעילה ומהירה יותר.

סידור מועדפים, צילום: Vivaldi סידור מועדפים | צילום: Vivaldi סידור מועדפים, צילום: Vivaldi

הבעיה העיקרית של דפדפן מעין זה היא שהוא כולל כל כך הרבה אפשרויות שהוא לאו דווקא יתאים לאלו שרוצים רק לפתוח פייסבוק וגמרנו. הוא מיועד למי שעושה שימוש רב ברשת - בין אם בעבודה, בלימודים או בבית. זאת ועוד - בסופו של דבר מדובר במוצר מסחרי - מפתחיו אינם עובדים לשם שמיים והמודל העסקי שלו כולל שותפויות תוכן, מכירת סימניות ואולי גם איסוף מידע.

ולמרות כל אלה, למשתמשים כבדים כדאי בהחלט לנסות אותו. הוא דורש עקומת למידה מסוימת לשימוש ראשוני, ועושר האפשרויות שמתחבא בהגדרות שלו ידרוש מכם קצת השקעה עד שתמצאו את הכיוונונים שמתאימים לכם - עם זאת ברגע שתיסגרו על העדפותיכם יכול מאוד להיות שלעולם לא תסתכלו על דפדפן אחר אי פעם.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
לכרום הייתה בעייה שנשארה
לכרום הייתה בעייה שנשארה . ה cpu משתולל . הדפדפן הזה פותח 7000 תהליכים תחתיו . תסלחו לי אבל אקספלורר או אדג' יותר טובים אם שמים גם אותם במצב private כמו ששמים את כרום ... שגם הוא לא שווה כלום בלי זה . המעלה היחידה של כרום זה גודל הדף . אין תפריטים שתופסים את המסך .
FT  |  10.04.16
לכל התגובות