אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי אג"ח מירלנד יצביעו השבוע על ויתור של 80% מהחוב צילום: עמית שעל

מחזיקי אג"ח מירלנד יצביעו השבוע על ויתור של 80% מהחוב

חברת הנדל"ן הפועלת ברוסיה, שנקלעה למשבר בעקבות התרסקות הרובל, תמיר את רוב חובה למחזיקים בהיקף של מיליארד שקל ב־60% ממניותיה. כלכלית ירושלים, מבני תעשיה ודרבן ישמרו על השליטה, אך הן ופישמן לא יזכו לתשלום במסגרת ההזרמה הקרובה

10.04.2016, 07:59 | אורן פרוינד

מחזיקי האג"ח של חברת מירלנד מקבוצת כלכלית ירושלים יצביעו ביום שלישי הקרוב על המתווה החדש שעליו סיכמו עם ההנהלה. כפי שפורסם לאחרונה ב"כלכליסט", מרבית החוב של החברה כלפי מחזיקי האג"ח תומר למניות, אך השליטה בפועל תישאר בידי החברות כלכלית ירושלים, מבני תעשיה ודרבן.  

קראו עוד בכלכליסט

שווי השוק נחתך בחצי

אחרי מרתון של דיונים פרסמה מירלנד ביום שישי האחרון את המתווה הסופי שיובא להצבעה. כל החוב שלה, בהיקף של מיליארד שקל בסדרות א'–ו', יומר למניות למעט חוב של 170 מיליון שקל (כ־45 מיליון דולר). בכך, למעשה, יוותרו מחזיקי האג"ח על כ־80% מהחוב. מנגד הם יקבלו 60% ממניות החברה. בעלות השליטה, כלכלית ירושלים, מבני תעשיה ודרבן, יזרימו יחד לחברה 25 מיליון דולר באמצעות הלוואות בעלים — כולל 4 מיליון דולר שכבר הוזרמו — וכנגד ההזרמות האלה יקבלו 40% מהחברה ולמעשה ישמרו על גרעין השליטה.

מירלנד נסחרת בבורסת לונדון בשווי של 37 מיליון ליש"ט (כ־200 מיליון שקל) בלבד, לאחר ששווייה נחתך בחצי במהלך חצי השנה האחרונה. בהתאם לכך, שווי המניות שיקבלו מחזיקי האג"ח מסתכם כיום בכ־80 מיליון שקל, אולם עם אופציה להתאוששות בהמשך.

מתוך הסכום שיזרימו חברות השליטה, כ־19 מיליון שקל (5 מיליון דולר) ישמשו לפירעון האג"ח הקיימות היום לפי שווי הפארי שלהן (השווי אילו היה נפרעות היום), כך שכל סדרה תקבל מאותו סכום לפי חלקה היחסי בחוב. משפחת פישמן וחברות השליטה מחזיקות גם הן באג"ח של החברה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, אולם הן לא יזכו לקבל תשלום מאותם 19 מיליון שקל.

כלכלית ירושלים, מבני תעשיה ודרבן ימנו שלושה דירקטורים במירלנד, כולל את יו"ר הדירקטוריון, בעוד בעלי האג"ח ימנו שלושה דירקטורים מטעמם וימליצו על שני דח"צים. רומן רוזנטל ימשיך לנהל את מירלנד. החוב שנותר בידי בעלי האג"ח (170 מיליון שקל) ייפרע בשלושה תשלומים שנתיים שווים משנת 2021, בתקווה שהמצב ברוסיה ישתפר עד אז.

מירלנד נקלעה למשבר לפני כשנה וחצי, מיד לאחר הקריסה במחיר הנפט בעולם, שהובילה לפיחות חד בשער הרובל מול הדולר והשקל. הבעיה של מירלנד היא שחובה למחזיקי האג"ח ולבנקים ברוסיה הוא בשקלים ובדולרים, בעוד התזרים שלה מהנכסים הוא ברובל — שנחלש בשנה וחצי האחרונות בעשרות אחוזים מול שאר מטבעות העולם.

רומן רוזנטל מנכ"ל מירלנד, צילום : אוראל כהן רומן רוזנטל מנכ"ל מירלנד | צילום : אוראל כהן רומן רוזנטל מנכ"ל מירלנד, צילום : אוראל כהן

אזהרת רווח חמורה

ההסדר המקורי של מירלנד, שנחתם באוקטובר 2015, כלל דחייה של החוב עד יולי 2018, בתקווה שהמצב ברוסיה ישתפר עד אז ויאפשר לחברה לעמוד בתשלומים. אך לפני חודש פרסמה החברה אזהרת רווח חמורה, ולפיה היא צפויה למחוק כ־61 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2015 — דבר שיביא אותה בפעם הראשונה לגירעון של 29 מיליון דולר בהון העצמי המיוחס לבעלי המניות.

עוד דיווחה מירלנד כי אינה עומדת בתשלומי קרן של 1.5 מיליון דולר לבנק הרוסי סברבנק, הנושה העיקרי של החברה מבין הבנקים הרוסיים, שלהם חייבת מירלנד 220 מיליון דולר. בעקבות כך נאלצה מירלנד לפתוח את המתווה מחדש.

תגיות