אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מט"ח: הדולר היציג נחלש, הין ממשיך לעלות צילום: shutterstock

מט"ח: הדולר היציג נחלש, הין ממשיך לעלות

הדולר ירד ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.782 שקלים, היורו היציג ירד בשיעור דומה ונקבע על 4.308 שקלים. בשווקים העולמיים ממשיכה התחזקותו של הין היפני. בכירים בטוקיו: "נתערב בשוק אם תהיה פעולה חד צדדית של גורם אחר"

11.04.2016, 15:40 | מיקי גרינפלד

היום הפותח של שוק המט"ח: הדולר היציג ירד היום (ב') ב-0.1% ונקבע על 3.782 שקלים, היורו ירד גם הוא ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.308 שקלים.

היורו-דולר שומר על יציבות, ברמה של 1.140 דולר ליורו. התחזקותו של הין מול הדולר נמשכה גם היום: הדולר נחלש מול המטבע היפני ב-0.1% ונסחר ב-108.81 ין לדולר (ראו הרחבה בהמשך). מוקדם יותר עמדה העלייה של הדולר על 0.5% מול המטבע היפני שירד אל מתחת לסף ה-108 ין לדולר. זהו היום ה-7 ברציפות שבו הין מתחזק מול הדולר ומתחילת השנה השלים הין זינוק של יותר מ-10% מול הדולר.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, "שערי החליפין ולא ההתפתחויות הכלכליות הם הגורם שמניע את השווקים בחודשים האחרונים". גרינפלד טוען כי אף שככלל, מדיניות הבנקים המרכזיים מושפעת מההתפתחויות הכלכליות, לא תמיד כך הם פני הדברים. לשיטתו, המקרה האחרון של היחלשות הדולר מול היורו והין הוא אחד המקרים האלו.

"די ברור שמה שמניע את השווקים בחודשים האחרונים זה שערי החליפין ולא ההתפתחויות הכלכליות. היחלשות הדולר מול היורו ומול הין הביאה לביצועי יתר משמעותיים של מדדי המניות בארה"ב לעומת מקביליהם מעבר לאוקיאנוסים.

כמובן, יש שיגידו שהכלכלה היא שמזיזה את שערי החליפין ולכן היא עדיין משפיעה על השווקים אבל לעומת אמירה מלומדת זו יש טיעון נגד מנצח: בשנים האחרונות המגמות בשערי החליפין נעות בהתאם למוצא פיהם של הבנקים המרכזיים", אומר גרינפלד.

גרפים: פסגות גרפים: פסגות גרפים: פסגות

בלאומי שוקי הון אומרים כי פרוטוקול ישיבת הפד מחודש מרץ, שפורסם השבוע, אושש את מה שעולה מהתבטאויות ראשי הפד לאחרונה בכל הקשור לתוואי העלאת הריבית. למעשה קיימת אי הסכמה לגבי תוואי העלאות הריבית בתקופה הקרובה. חלק מהחברים חוששים וטוענים כי העלאה תשדר תחושת דחיפות שאינה הולמת את המצב, לעומתם חלק מהחברים טוענים כי במצב הנוכחי ולאור נתוני המקרו, העלאת ריבית נדרשת.

"עיקר המחלוקת נסב עד כמה להתחשב במכלול ההתפתחויות העולמיות, הן בשווקים הפיננסיים והן בצד הריאלי, התומכים בהותרת הריבית ללא שינוי, ביחס למצב הסביר של הכלכלה האמריקאית הדורש אולי העלאות ריבית נוספות. בכל אופן נראה כי השוק בארה"ב מעט מגזים בהערכתו כי העלאת הריבית הבאה תתרחש רק לקראת סוף שנת 2016. בתרחיש המרכזי נראה כי הריבית בארה"ב עשויה לעלות לקראת אמצע השנה ואולי פעם נוספת לקראת סוף השנה", אומר דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון.

ב-FXCM ישראל מציינים היום כי לאחר שישה שבועות רצופים של ירידה, ולמרות ניסיונות בנק ישראל להתערב במסחר ולייצב את שער החליפין, הדולר-שקל ממשיך להיות נתון ללחץ מכירות, וזאת על רקע הצניחה של הדולר בעולם. "הדולר-אינדקס, הבוחן את ערכו של הדולר למול סל של מטבעות בעולם, נסחר באזור הגבול התחתון של כל שנת 2015 ושבירה מתחת לגבול זה עשויה להאיץ את ירידת הדולר", אומרים ב-FXCM.  

ג ג'נט ילן ומריו דראגי | צילום: בלומברג ג

בכיר ביפן אמר היום כי ההסכם של ועידת G-20 להימנע ממלחמת מטבעות אינו מונע מיפן להתערב במסחר במט"ח בתגובה לפעולה חד צדדית בשוק. מזכיר הממשלה יושיהידה סוגה (Yoshihide Suga) אמר כי ממשלת יפן והבנק המרכזי מוכנים לפעולה בשוק במקרה שהדבר יידרש.

סוגה ציין כי אמירתו של ראש ממשלת יפן שינזו אבה בראיון משבוע שעבר לוול סטריט ג'ורנל, לפיה מדינות צריכות לחדול מ"התערבות מלאכותית" בשוק המטבעות, לא הובנה נכון. לדבריו, אבה לא פסל התערבות כשלעצמה בשוק. "הדיון ב-G-20 נוגע להתערבות מלאכותית, ששונה מפעולה הננקטת כתגובה למהלך חד צדדי. אמירת ראש הממשלה התבססה על ההבנה ב-G-20 כי התערבות מכוונת ארוכת טווח בשוק המטבעות אינה רצויה", אמר סוגה.

מושל הבנק היפני הרוהיקו קורודה שדיבר מאוחר יותר האמר כי הבנק המרכזי עוקב מקרוב אחר ההשלכות של התנועות בשוק על כלכלת יפן ורמת המחירים במדינה. קורודה הדגיש גם הוא כי הבנק לא יהסס לנקוט בצעדים מקלים נוספים, במידה שהדבר יידרש לצרך עמידה ביעדים שהציב. עם זאת, לדבריו, נכון לעכשיו רמת המחירים משתפרת בעקביות, על רקע רמת הריבית השלילית שהנהיג הבנק בתחילת השנה. y.

בוריס שלוסברג (Boris Schlossberg), אסטרטג המט"ח הבכיר ב-BK Asset Management, אמר בסוף השבוע כי "האשמה העיקרית בתנועה של הצמד יורו-דולר טמונה בחולשת הדולר יותר מבעוצמת הין". לדבריו, החלטת הפד להימנע בשלב זה מצמצום מוניטרי לוחצת את התשואות האמריקאיות ואת הדולר כלפי מטה מול המקבילות של יפן.  

"על מנת לשנות כיוון בצמד ין-דולר נדרשת התייצבות ברמת התשואות של אג"ח ארה"ב, ובהמשך עלייה מחודשת. הבנק של יפן יידרש להמתין בשיניים קפוצות לפעולה של הפד", אמר שלוסברג.  

הרוהיקו קורודה, מושל הבנק של יפן , צילום: בלומברג הרוהיקו קורודה, מושל הבנק של יפן | צילום: בלומברג הרוהיקו קורודה, מושל הבנק של יפן , צילום: בלומברג

תגיות