אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדרך להגדיל את חיסכון הפנסיה: איך ניתן להוזיל את דמי הניהול? צילום: שאסטרסטוק

הדרך להגדיל את חיסכון הפנסיה: איך ניתן להוזיל את דמי הניהול?

בימים אלה אתם אמורים לקבל את דו"ח הפנסיה השנתי שלכם. איך תדעו כמה דמי ניהול אתם משלמים והאם הם גבוהים מהממוצע?

10.04.2016, 17:26 | ליאורה הירשהורן

בימים אלה אתם אמורים לקבל את דו"ח הפנסיה השנתי שלכם. בשבוע שעבר ריכזנו חמישה סעיפים מרכזיים שכדאי לשים אליהם לב בדו"ח, והפעם נתמקד בדמי הניהול וכיצד ניתן להוזיל אותם.

1. הכירו את סוגי דמי הניהול הקיימים: קיימים שני סוגים של דמי ניהול שניתן לגבות מהחיסכון הפנסיוני.

  • דמי ניהול מההפקדות: אחוז דמי הניהול הנגבים מכם בפועל מההפקדות שאתם והמעסיק שלכם מעבירים.

  • דמי ניהול מחיסכון: אחוז דמי הניהול הנגבים מכם בפועל מסך החיסכון הפנסיוני שצברתם.

אם אתם צעירים ואין לכם סכום גבוה של חיסכון, דמי הניהול מההפקדות משמעותיים פחות עבורכם. ככל שאתם מתבגרים ומתקרבים לגיל הפרישה, נצבר לכם חיסכון גדול יותר, כך דמי הניהול מהחיסכון הופכים יותר משמעותיים.

ניוד הפנסיה. השוו את דמי הניהול ובמקרה הצורך, התמקחו או העבירו את החיסכון לחברה עם תנאים טובים יותר, צילום: שאטרסטוק ניוד הפנסיה. השוו את דמי הניהול ובמקרה הצורך, התמקחו או העבירו את החיסכון לחברה עם תנאים טובים יותר | צילום: שאטרסטוק ניוד הפנסיה. השוו את דמי הניהול ובמקרה הצורך, התמקחו או העבירו את החיסכון לחברה עם תנאים טובים יותר, צילום: שאטרסטוק

שימו לב כי ישנה תקרת מקסימום לדמי הניהול שניתן לגבות מהחיסכון הפנסיוני. קרן פנסיה רשאית לגבות עד 6% מההפקדות ובנוסף עד 0.5% מהחיסכון. בביטוח מנהלים ובקופת גמל, דמי הניהול המרביים הם 4% מההפקדה החודשית ו-1.05% מסך החיסכון.

2. בדקו מה גובה דמי הניהול שאתם משלמים: בחלק ג' של דו"ח הפנסיה תוכלו לראות את אחוז דמי הניהול וההוצאות שאתם משלמים. היעזרו בדו"ח האינטראקטיבי באתר האוצר שלי כדי למצוא בדו"ח את המידע הרלוונטי. אם מסיבה כלשהי, אינכם מוצאים את דו"ח הפנסיה השנתי, תוכלו ליצור קשר עם סוכן הביטוח שלכם או למצוא את הדו"ח באתר של החברה המנהלת עבורכם את החיסכון.

3. השוו כמה דמי ניהול אתם משלמים ביחס לאחרים: השוו את דמי הניהול שאתם משלמים לדמי הניהול הממוצעים בחיסכון הפנסיוני שלכם. דמי הניהול הממוצעים מופיעים בדו"ח הפנסיה שברשותכם, גם בחלק ג' של הדו"ח. בדקו עם עם חבריכם לעבודה כמה דמי ניהול הם משלמים בחברות השונות וערכו סקר שוק בקרב חברות נוספות. לאחר שתערכו את הבירור ותדעו היכן אתם עומדים ביחס לדמי הניהול שאתם משלמים, זה הזמן לחזור לחברה המנהלת עבורכם את כספי החיסכון ולהתמקח כדי להיטיב את התנאים שלכם. זכרו, שינוי קטן בדמי הניהול יכול לחסוך לכם הרבה כסף עד הפרישה!

4. התייחסו לכל מרכיבי החיסכון הפנסיוני: ישנם נתונים נוספים שחשוב לבדוק כשעורכים סקר שוק בין החברות השונות.

  • תשואה: היעזרו באתרים השונים בפנסיה נט (עבור קרנות הפנסיה), בגמל נט(עבור קופות הגמל) ובביטוח נט (עבור ביטוחי המנהלים) כדי לדעת מהי התשואה הממוצעת בשלוש השנים האחרונות של כל חברה. שיעור התשואה מציג את הרווח שקרן הפנסיה השיגה עבור החוסכים בתקופה שבדקתם.

  • איכות השירות: מדד שירות החיסכון הפנסיוני של משרד האוצר משקף את רמת שביעות רצון הלקוחות בקרנות פנסיה, קופות הגמל וביטוחי המנהלים מרמת השירות שניתן להם על ידי החברות השונות. המדד הוא אובייקטיבי וככל שציון של חברה בו קרוב ל-100, כך החברה איכות השירות של החברה נחשב לטוב יותר.

5. אפשר לנייד את החיסכון הפנסיוני. אם עדיין לא תהיו מרוצים מההצעה שמציעה להם החברה המנהלת עבורכם את החיסכון הפנסיוני, והם אינם מוכנים להוריד את דמי הניהול ולשפר את התנאים באופן שיתאים לצרכים העכשוויים שלכם, שקלו לנייד את החיסכון הפנסיוני לחברה אחרת. כיום אין הגבלות וניתן לנייד בקלות את החיסכון הפנסיוני. קראו עוד על הקלות שבניוד חסכונות פנסיוניים.

כדי לקבל החלטה שקולה לגבי עתידכם הכלכלי, היכנסו לאתר האוצר שלי וקראו עוד על איך בוחרים חיסכון פנסיוני וצפו בסרטונים 'פנסיה – הסבר קצר למען המחר' ו'יוצאים לשוק הפנסיוני' .  

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אצלנו יש פתגם "היקר הוא הזול" דמי ניהול אינם חזות הכל
כידוע, דמי ניהול תיקים המקובלים נעים בין 0.8-1.% לשנה.פעם התווכח איתי נציג של חברת ניהול תיקים גדולה ו-"הבטיח" לי להוריד את דמי הניהול ל-0.6% לשנה. הדהמתי אותו כשאמרתי לו שאני מוכן לשלם5.0% דמי ניהול ובלבד שיבטיח לי תשואה שנתית של 20% לפחות. ללמדך כי אתה חוסך רבע פרומיל על עמלת ניהול ונופל על קרן פנסיה אח'ול שרמוטה שלא רק דופקת אותך בתשואה השנתית אלא גם מלא בהרבה ח'רא וזבל פיננסי דוגמת האג"ח של הרמאי ההוא מקנדה שהחוסכים עוד ישלמו על זה ביוקר. קל להגיד להתמקח על דמי ניהול אבל לא קל לבחור בקרן סולידית ומוצלחת.
אזרח מן השורה  |  11.04.16
3.
וועדת בכר הוציאה את הניהול מהבנקים והעשירה את חברות הביטוח
וככה המעקב שלנו הופך להיות פעם בשנה (כי מי נכנס בכלל לאתרי חברות הביטוח...), במקום כמעט יומיומי, בביקור שיגרתי באתרי הבנקים. וכך צמחו להם דמי הניהול. כי הבנקים, הפלא ופלא, היו פחות חזיריים מחברות הביטוח. ולמה!? כי אתה פשוט מכיר אותם והם אותך. יש פקיד בנק שאתה באיטרקציה איתו על בסיס יומי כמעט. להתווכח, ללבן, לכעוס, והכי חשוב - לתקן. בקיצור, המדינה, עם הרגולציות המטורפות שלה, והרפורמות המטומטמות שלה, שניקבעות ע"י פקידי ממשלה שיכורי כוח - דופקות את האזרח על בסיס קבוע.
ציפי  |  11.04.16
1.
איזה עצות מדהימות!
אפשר לסכם זאת כך: תתמקחו על דמי הניהול, ואם לא מורידים לכם תעברו לחברה אחרת. כי זו בעצם ה"תרופה" היחידה של האוצר לכל תחלואי הפנסיה, הגמל והביטוח: תחרות, עלק. חברת ביטוח א' דפקה אותכם? מה לעשות. אנחנו באוצר בטח שלא נעשה כלום. אבל אתם יכולים לעבור לחברה ב' או ג', שלא שונות בכלום מחברה א'. בהצלחה.
הזקן המנוסה  |  10.04.16